Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

nieuw toestel

Auto-routerende topografische kaart, volledig gebaseerd op de Top-10 NL van het Kadaster.

nieuw toestel

Berichtdoor ctammes » 14 jan 2018 12:07

Hallo,

ik heb mijn wandelkaart (versie 1.10) indertijd geregistreerd op een Etrex HCx Vista. Intussen heb ik al een aantal jaren een Oregon, waarop ik deze kaart ook zou willen gebruiken. Ik heb ook de (verloren gewaande) codes weer gevonden.

Vraag: kan ik deze kaart intussen middels een tweede licentie op de Oregon zetten? Zo ja, hoe?

Chris
ctammes
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 jun 2014 17:16

Re: nieuw toestel

Berichtdoor HaWee » 14 jan 2018 12:27

"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: nieuw toestel

Berichtdoor ctammes » 21 jan 2018 11:20

Dat werkt helaas niet: invullen van de unit-id is niet mogelijk en daardoor krijg ik een foutmelding: "Niet alle velden zijn correct ingevuld".
Bijlagen
Schermafbeelding 2018-01-21 om 11.18.23.png
Schermafbeelding 2018-01-21 om 11.18.23.png (88.78 KiB) 930 keer bekeken
ctammes
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 jun 2014 17:16

Re: nieuw toestel

Berichtdoor HaWee » 21 jan 2018 12:04

heb je de gps wel aan de computer hangen? en evt een keer F5 geven om de info te verversen?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: nieuw toestel

Berichtdoor ctammes » 21 jan 2018 12:23

Dat heb ik al geprobeerd. Op de Garmin site wordt het apparaat wel herkend. Ik werk met een Mac en Safari, de Communicator Plugin is correct geinstalleerd, wordt herkend en werkt.
Als ik in de browser naar de javascript code kijk (finddevice.js), zie ik wel iets vreemds, alleen bij Mac, niet bij Windows. Wat doet die 's' daar na de dubbele punt??

Code: Selecteer alles
switch(BrowserDetect.OS) {
    case "Windows":
        this.controller.setPluginLatestVersion([2,6,4,0]);
        break;
    case "Mac":s
        this.controller.setPluginLatestVersion([2,6,4,0]);
        break;
}


Als ik de kaart (op SD-kaart) in de Oregon plaats, krijg ik de melding 'kan kaart niet valideren'. Ik had van de OnRoute site begrepen dat de kaart voor de SD-kaart geregistreerd is en je dus de SD-kaart in willekeurig welk apparaat moet kunnen plaatsen.
ctammes
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 jun 2014 17:16

Re: nieuw toestel

Berichtdoor HaWee » 21 jan 2018 12:33

hoe heb je de kaart gekocht oorspronkelijk?

als je de kaart oorspronkelijk op sd hebt gekocht werkt die sd in elke gps. Maar de sd kan niet worden gekopieerd.

als je de kaart op cd hebt gekocht dan heb je hem de eerste keer unlocked voor je oude toestel en kun je hem daarna nog een keer unlocken voor een tweede toestel. Maar de sd met kaart van je eerste toestel werkt niet in een ander toestel.

je kunt ook je vraag aan OnRoute stellen met alle info van nrs van de kaart en de twee gps en https://www.onroute.nl/index.php/contact want als je op cd hebt gekocht kan het zijn dat de plugin toch niet goed werkt, er is bijna geen een browser meer waarin deze plugin nog werkt omdat hij op een oude onveilige techniek is gebaseerd.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: nieuw toestel

Berichtdoor ctammes » 21 jan 2018 12:55

Ik gebruik de originele SD, die heb ik zo geleverd gekregen. Die zou dus moeten werken in een ander toestel, maar doet het niet.
Maar het is ook allemaal niet zo belangrijk, de kaart is toch verouderd. Ik had codes teruggevonden en wilde kijken of ik de kaart op het nieuwe toestel werkend kon krijgen. Blijkbaar lukt dat niet, steek er verder maar geen energie in. In ieder geval bedankt voor het meedenken.
ctammes
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 jun 2014 17:16

Re: nieuw toestel

Berichtdoor HaWee » 21 jan 2018 13:07

bij de originele sd worden geen codes geleverd, dat is niet nodig. Zoals op de site van OnRoute staat, de unlock is gekoppeld aan de fysieke sd , daar komt verder geen code aan te pas.

De sd hoort te werken in elke gps , de opmerking kan niet valideren is iets anders als unlocken. Vroeger werd een kaart alleen unlocked, later is garmin bij de nieuwe kaarten ook gaan valideren (tegen illegale copys)

over dit probleem staat ook netjes in de FAQ van de sd wandelkaart
https://www.onroute.nl/index.php/suppor ... aqnoanchor
wandelkaart FAQ.JPG
wandelkaart FAQ.JPG (61.63 KiB) 895 keer bekeken


en inderdaad, de kaart is al oud, tegenwoordig kun je beter openfietsmap gebruiken www.openfietsmap.nl
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven


Keer terug naar OnRoute Topografische wandelkaart NL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast