Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor HaWee » 2 apr 2012 20:42

geen spijt nodig, gewoon lezen wat je moet doen

http://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/119
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor haske1098 » 9 apr 2012 09:21

Dag, ik heb volgehouden...en het is gelukt ..jammer dat het zo omslachtig moet allemaal maar gelukkig!
is er deze site en zijn er deze welwillende mensen...complimenten en dank!

groet Hans
haske1098
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 2 apr 2012 20:12

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor ReinierS » 15 apr 2013 07:17

Ook hier al een tijdje de melding "kan kaarten niet ontgrendelen" (of verifiëren) op mijn 660 als ik deze inschakel. Via Garmin Express alles geheel bijgewerkt. Echter in het dashboard van My Garmin is wel een uitroepteken dat er een kaart wel is gedownload maar niet geheel geïnstalleerd? Bij ontgrendel tab staat dat alles unlocked is? 1 van de hoog geleeerde heren hier een idee?

Verder ook zoals een aantal anderen hier problemen dat de route die je van A > B in je 660 zet niet de Autoweg volgt maar er hier en daar af wil...? Of sterker....binnendoor loopt als je dat niet wilt?
Laatst bijgewerkt door ReinierS op 15 apr 2013 08:06, in totaal 1 keer bewerkt.
ReinierS
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 dec 2007 12:31

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor HaWee » 15 apr 2013 07:44

wij kunnen niet in je pc kijken naar het JDM rapport. :wink:

Je moet het rapport online maken (op de site van JaVaWa) en dan de link hier plaatsen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor ReinierS » 15 apr 2013 08:08

HaWee schreef:wij kunnen niet in je pc kijken naar het JDM rapport. :wink:
Je moet het rapport online maken (op de site van JaVaWa) en dan de link hier plaatsen.
Tnxs, is dit hem dan?
http://jdm.javawa.nl/lIWi#main
ReinierS
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 dec 2007 12:31

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor JaVaWa » 15 apr 2013 11:01

In het rapport valt niets bijzonders te ontdekken, maar wat ik de afgelopen dagen vaker tegen ben gekomen is het volgende:
Een ontgrendelcode kan voor slechts een gedeelte van een kaart gelden (zo heb je voor de OnRoute Motorkaart Benelux/DACH twee codes: één voor de Benelux, en één voor de rest). JDM controleert wel of de code klopt met de kaart, maar niet voor welk deel. Normaal gesproken zou je bij een 660 gewoon een licentie voor de hele CN EU-kaart moeten hebben, maar waarschijnlijk heb je een gedeeltelijke licentie gekregen. Omdat je nu een groter gebied op je toestel hebt staan dan waar de licentie voor geldt, krijg je die melding.
Wij kunnen je hier niet bij helpen, dus even contact opnemen met Garmin.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor ReinierS » 15 apr 2013 11:18

JaVaWa schreef:In het rapport valt niets bijzonders te ontdekken, maar wat ik de afgelopen dagen vaker tegen ben gekomen is het volgende:
Een ontgrendelcode kan voor slechts een gedeelte van een kaart gelden (zo heb je voor de OnRoute Motorkaart Benelux/DACH twee codes: één voor de Benelux, en één voor de rest). JDM controleert wel of de code klopt met de kaart, maar niet voor welk deel. Normaal gesproken zou je bij een 660 gewoon een licentie voor de hele CN EU-kaart moeten hebben, maar waarschijnlijk heb je een gedeeltelijke licentie gekregen. Omdat je nu een groter gebied op je toestel hebt staan dan waar de licentie voor geldt, krijg je die melding.
Wij kunnen je hier niet bij helpen, dus even contact opnemen met Garmin.
Oke, echter heeft de 660 hier pas sinds een paar maanden last van. De LTU loopt al een paar jaar?
ReinierS
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 dec 2007 12:31

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor JaVaWa » 15 apr 2013 11:23

Bij elke nieuwe update krijg je ook weer een nieuwe code (en een beveiligingscertificaat). Blijkbaar is er op een gegeven moment iets veranderd in het uitgiftesysteem bij Garmin waardoor je vanaf dat moment ten onrechte een deellicentie kreeg.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 apr 2013 17:23

JaVaWa schreef:(zo heb je voor de OnRoute Motorkaart Benelux/DACH twee codes: één voor de Benelux, en één voor de rest).


Volgens mij is het net anders: één voor alleen Blx, en één voor Blx+DACH. Ook in het laatste geval heb je dus maar één code nodig.
Maar wat er kan gebeuren dat wel blx + dach geïnstalleerd is, maar alleen een code voor BLX ingevoerd.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor JaVaWa » 15 apr 2013 17:27

Volgens de FAQ heb je bij BLx+DACH twee codes nodig: http://www.onroute.nl/page/faq/74/11
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 apr 2013 17:30

Yep, kan. Tekst heb ik ooit zelf nog geschreven ;) en betreft de voorganger...

Ik meen dat het nu code-technisch ietsje anders is opgezet.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor JaVaWa » 15 apr 2013 17:33

Hoe het nu geregeld is weet ik niet, maar het was eigenlijk ook alleen maar bedoeld ter illustratie...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor ReinierS » 24 apr 2013 07:06

Heren, even stil geweest. Na heel lang prutsen is het gelukt om .41 in de 660 te laden. Echter ik kon steeds de bovenste 3 opties niet kiezen bij "kies een regio"?! Mijn trip in Italie gaat op zich nu lukken.

Waar ik wel mee zit is dat door dit super forum ik erachter kwam dat de oude en neiuwe kaarten in BC een gelijke naam hebben. De nieuwe kaarten zie ik dus alleen als ik de Zumo aan de iMac hang.
Via MAp-updater na de 3e pogingen gelukt de kaarten "alleen op iMac" te installeren....! was zowaar een melding dat dat gelukt was.

Vraagje waar staat die kaart nu? Niet in BC nl?
ReinierS
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 dec 2007 12:31

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor HaWee » 24 apr 2013 07:20

als hij op de Mac is geinstalleerd staat hij in BC
Je moet dan natuurlijk niet de Zumo ook koppelen maar zonder de Zumo gekoppeld zou je hem moeten zien.

Maar welke nieuwe kaart?
Als je 2013.30 en 2013.41 hebt moet je verschil in naam zien,
als je .40 en .41 hebt dan hebben die kennelijk dezelfde naam in BC en wordt het lastiger

Simpelste http://www.javawa.nl/gmtk.html GMTK installeren en runnen, die laat wel de complete naam zien (misschien even op een kaart klikken en dan op knop info of zo voor details) als je dan weet welke kaart de .40 is kun je die met GMTK verwijderen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Probleem met kaartongrendeling zumo660? - productcode?

Berichtdoor hka » 24 apr 2013 13:58

Ja HaWee dat is de methode anders zie je laatste digit niet.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 598
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

VorigeVolgende

Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten