Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor Jerf » 24 okt 2014 04:36

Heel vreemd: de navigator V maakt goed contact met de headset in de helm ( Uclear hbc200). De routestem hoor ik prima. Echter als ik de mediaspeler gebruik zie ik wel op het scherm dat een nummer wordt gespeeld, maar ik hoor geen muziek uit de headset. Het vreemde is dat ik wel muziek kan luisteren als ik mijn iPhone koppel en muziek uit de iPhone afspeel. Dat gaat dan niet via de mediaspeler natuurlijk.
De instellingen staan m.i. goed: het geluid is niet gedemd en het volume van de headset staat hoog.
Als ik de mediaspeler aan zet geven de lichtjes van de headset aan dat de intercomfunctie actief is, geen idee of dat een aanwijzing kan zijn ..... Uitzetten van de intercomfunctie helpt niet.
Wie kan mij verder helpen ??
Jerf
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 23 maart 2014 14:15

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor evtec » 24 okt 2014 07:25

staan de geluidinstellingen op de nav V ook juist, ik bedoel daarmee de mix tussen spraak en muziek ?
evtec
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 73
Geregistreerd: 8 aug 2010 22:03

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor Hans Vaessen » 24 okt 2014 10:38

Navigatieaanwijzingen gaan via een ander BT kanaal als muziek. Voor muziek heb je A2DP nodig. Ik vermoed dat je headset niet goed/niet volledig gepaired is.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24522
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor evtec » 24 okt 2014 10:41

Op de nav V kan je geen functie selecteren die op dat moment niet van toepassing is, dus als er geen functionerende A2DP headset aangesloten is, dan kan je de mediaspeler (of zelfs telefoon) gewoon niet selecteren.
evtec
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 73
Geregistreerd: 8 aug 2010 22:03

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor Jerf » 24 okt 2014 11:51

Dag Hans en anderen,
Inderdaad is het zo dat als de headset niet A2DP is dan wordt de mediaspeler niet geopend. Dat is b.v. het geval bij mijn bluetooth oortjes die niet A2DP geschikt zijn. De Uclear headset blijkt wel A2DP geschikt want de mediaspeler opent, ik kan mp3's selecteren en op het scherm zie ik ook dat de muziek afgespeeld wordt.
Helaas echter is de muziek niet te horen uit de headset.
Jerf
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 23 maart 2014 14:15

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor evtec » 24 okt 2014 12:38

Jerv, kijk eens bij de mixer van de geluidsinstellingen als de mediaspeler speelt, of het geluid voor muziek wel aan staat.
evtec
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 73
Geregistreerd: 8 aug 2010 22:03

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor Jerf » 24 okt 2014 13:08

Beste Evtec
Ja, heb ik inderdaad even naar gekeken, maar zowel het geluid van de navigatie als van de muziek staan bijna vol aan.
Jerf
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 23 maart 2014 14:15

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor Jerf » 7 nov 2014 07:44

Wellicht is de oorzaak niet te vinden in de BMW navigator V maar in de Uclear headset.
Ik heb deze week een bezoekje gebracht aan Uclear in Ede en zij gaan aan de slag om te onderzoeken wat de oorzaak kan zijn.
Hoop dat ze het kunnen oplossen!
Jerf
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 23 maart 2014 14:15

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor stropke » 26 mei 2015 09:10

Is dit ondertussen al opgelost ?
Avatar gebruiker
stropke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 15 mei 2005 09:23
Woonplaats: Gent (Belgie)

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor jschutten » 26 apr 2016 22:05

Bij mij idem. Ik heb zowel 660 als nav v. De 660 doet het prima, de nav v niet. Dus ergo conclusio, de firmware van de nav v deugt niet.
Op buitenlands forum dit gevonden. Wat een gezeik toch elke keer met die bluetroep

Hello,
See the copied email answer below. I had a similar issue with my setup. This is the response from uclear, hope it helps.

"Thank you for your support request.

BMW has recently made some changes within their firmware interface which causes troubles streaming music to Bluetooth devices. In most cases this can be solved by switching off "Music Sharing" in the UCLEAR HUB app.
You can download the app in the Google PlayStore.

If this does not solve the issue, than I would like to ask you to install firmware version 2.07 on your UCLEAR units. This version is still able to stream music from any BWM Navigator V.
You can download this version by following the below link:
http://67.20.119.204/Firmware/HBC100Plu ... _RC207.zip

Trust to have informed you accordingly,"

If you have an android phone you can get the uclear app, it's not yet ready for the iPhones yet but assured it was on its way......

How do you find the kit otherwise?
work to ride - ride to work
jschutten
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 8 apr 2010 08:16
Woonplaats: culemborg

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor stropke » 20 mei 2016 16:29

Er is een nieuwe firmware update voor de uclear
Maar nog altijd geen oplossing voor het muziek probleem
Zeer teleurgesteld in uclear customer service


Groeten uit Gent
Stropke :wink:
Avatar gebruiker
stropke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 15 mei 2005 09:23
Woonplaats: Gent (Belgie)

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor HaWee » 20 mei 2016 16:43

jschutten schreef:.

BMW has recently made some changes within their firmware interface which causes troubles streaming music to Bluetooth devices.


als BMW de zaak veranderd waarom klaag je dan over Uclear?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19960
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor stropke » 20 mei 2016 16:51

Als bmw iets veranderd heeft waarom werkt het dan wel met firmware versie 2.07 ?
Ze geven gewoon elkander de schuld
Maar volgens mij is het wel uclear die in de fout gaat
En zekers de customer service , zij beantwoorden zelfs geen mails meer

Groeten uit Gent
Stropke :wink:
Avatar gebruiker
stropke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 15 mei 2005 09:23
Woonplaats: Gent (Belgie)

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor UCLEAR-Digital EU » 30 mei 2016 14:04

Goedemiddag Stropke,

Via dit bericht willen wij u informeren dat wij voor zover wij weten geen e-mail van u hebben ontvangen. Wellicht hebben is per abuis deze mail over het hoofd gezien of is deze niet goed ontvangen.
Daarom willen wij u vragen uw mail opnieuw te sturen naar sales@uclear-europe.com.

Daarnaast willen wij als UCLEAR-Digital graag reageren op dit forum. Het is in combinatie met UCLEAR-Digital en de BMW Navigator 5 niet mogelijk muziek te streamen. Dit komt door veranderingen in de interface van de Navigator in en nieuwe functionaliteiten die toegevoegd na firmware versie 2.07. Het is met de huidige technologie en interface tussen UCLEAR-Digital en BMW Navigator 5 nog niet mogelijk dit werkend te krijgen.

Wanneer u voor het streamen van muziek enkel uw Navigator 5 wilt gebruiken, adviseren wij de firmware versie 2.07 te installeren.

Vertrouwende dit forum voldoende geïnformeerd te hebben, mocht er verder behoefte zijn aan support dan kunt u altijd een mail sturen naar Sales@uclear-europe.com.

Met vriendelijke groet,

Support UCLEAR-Digital Europe
UCLEAR-Digital EU
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 30 mei 2016 13:33

Re: Geen geluid mediaspeler BMW navigator V

Berichtdoor stropke » 30 mei 2016 17:13

Mails heb ik bijna een jaar geleden al verstuurd , twee maal antwoord gekregen waar ik niets mee kon doen.
Dan mail gestuurd naar uclear usa en daar de tip gekregen om firmware 2.07 te installeren .
Volgens uclear eu was het probleem opgelost met de firmware Sawtooth 2.37 .... niet dus.
Alhoewel het op de website wel nog aangegeven staat :

Sawtooth Firmware 2.37 includes the following features:


Note: Disable Norton Anti-Virus to install this firmware update.
HBC Remote Control interface
Anywhere Headphone impulse noise suppression
Improved speech activity detection
Improved speech quality
One second white noise is heard after the ringtone instead of before the ringtone
Fixed issues when connected with Garmin 660
Fixed intercom volume after GPS voice cuts in
Added two uclearHub features for Android phone
Fix TomTom Gps audio cannot be routed to the intercom chain
Allow Sena universal intercom audio routed to UCLEAR unit intercom chain
Fixed BMW navigator music streaming problem, by disable the music sharing feature through UCLEAR Hub

Ik heb een BMW R1200RT LC met radio en die kan ik wel koppelen met de 2.07 firmware maar niet met de laatste firmware.
Doordat ik niet de laatste firmware kan gebruiken heb ik dan ook slecht intercom geluid en navigatie geluid ( gaat vanzelf stiller en luider ) heb ook echo in de intercom .
Maar .......De muziek is wel goed .

Wat stelt u nu voor ??? Dat ik een andere gps en motor koop ??? Of gaan jullie eindelijk eens met een oplossing komen ?

En hoe komt het dat andere intercom systemen het wel kunnen doen werken ?????

Met vriendelijke groet
Stropke :|
Avatar gebruiker
stropke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 15 mei 2005 09:23
Woonplaats: Gent (Belgie)

Volgende

Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron