Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route niet op de weg in 660

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Route niet op de weg in 660

Berichtdoor ReinierS » 16 apr 2016 19:40

Als ik een route maak in BC (versie 4.6.3) en deze naar de Zumo660 zend klopt er niets van de route. Deze ligt naast de wegen. Op de pc loopt de route wél over de weg?
Kaart in BC én Zumo zijn 100% gelijk t.w 2016.20
Echter zie ik in BC wél een uitroepteken dat het kaartmateriaal niet overeenkomt en de route is herberekend :roll: :roll: :roll: :roll:
Toestel inmiddels een harde reset gegeven. IS dus schoon. Herberekenen in 660 staat uit!
Iemand een idee wat er nu weer aan de hand is....?

ps in Notter hebben ze vrijdag de route uit mijn 660 op de pc gezet en leek het in de instelling "motor" te zitten? Na thuiskomst is dit geen optie en ook in "rijden" werkt het niet.
ReinierS
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 dec 2007 12:31

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor fransg » 16 apr 2016 19:51

ReinierS schreef:Kaart in BC én Zumo zijn 100% gelijk t.w 2016.20
Echter zie ik in BC wél een uitroepteken dat het kaartmateriaal niet overeenkomt


Misschien toch maar even controleren wat je precies voor kaartmateriaal aan hebt staan et cetera, dat kun je het beste zelf doen, of door gebruik te maken van de JaVaWa tools.
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor HaWee » 16 apr 2016 20:11

heb je in Basecamp via Bewerken - Opties - Toesteloverdracht alle vinkjes weggehaald en geklikt op de knop [Pas toe op alle toestellen] ?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19961
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor ReinierS » 17 apr 2016 09:05

HaWee schreef:heb je in Basecamp via Bewerken - Opties - Toesteloverdracht alle vinkjes weggehaald en geklikt op de knop [Pas toe op alle toestellen] ?
Kijk! Wie gaat daar nou naar opzoek?? Nooit problemen mee gehad en blijkbaar wist Waypoint dit ook niet!?
In OSX ziet het er zo uit:
Schermafbeelding 2016-04-17 om 09.58.02.png
Schermafbeelding 2016-04-17 om 09.58.02.png (73.83 KiB) 2744 keer bekeken

De instelling "voorkeur overdracht" stond ook op de sd kaart. Waar ik soms de route vandaan moest importeren (ook niet altijd). Ik slaak weer een diepe zucht en ben weer blij met jullie.
Ontzettend bedankt!!
ReinierS
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 dec 2007 12:31

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor ReinierS » 17 apr 2016 12:45

Helaas gaat het nog allemaal niet "vanzelf". De routes zet ik over naar de Zumo (eigen geheugen), ik zie ze staan in JaVaWa!,...maar dus weer niet in de Zumo zelf? Batterij eruit, opstarten, staan er nu wel 4 routes in en de overige 2 op de sdcard..?!?!? Ik wordt echt een keer helemaal gek van die troep. Ik heb voor onze zomer vakantie een fraaie trip getekend door Oekraine en Roemenie (veel offroad) en dat laatste is ook de enige reden dat ik dit nog gebruik anders was ik overgestapt op kaarten en een normale gps (heb die ernaast hangen in de auto)..
Laatst bijgewerkt door ReinierS op 18 apr 2016 07:27, in totaal 1 keer bewerkt.
ReinierS
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 dec 2007 12:31

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor fransg » 17 apr 2016 12:57

ReinierS schreef: Ik wordt echt een keer helemaal gek van die troep.


Doet me denken aan de grappige filmpjes van "Tiny en Lau" die zich helemaal opvreten over van alles

https://www.youtube.com/watch?v=dvMFirH3wNc

Maar weer even in alle ernst, het is met zoiets zaak dat je eerst een korte simpele route verzint, die op je GPS zet, die dan eens uitprobeert zodat je niet voor verrassingen komt als je meteen half Europa en de binnenlanden van onze overzeese koloniën gaat doorkruisen.

Ik haal die routefratsen ook maar zelden uit en als ik dan in een dorpje ver weg zit, neem ik rustig een dag om mijn geheugen op te frissen en het weer eens uit te testen, dan kan ik de dag erna of nog een dag later een fijne wandeling maken met de stafkaarten in de Garmin. Geen haast, geen stress, alles voor de lol.
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor HaWee » 17 apr 2016 13:11

kan een moderator dit draadje verplaatsen naar het Zumo 660 forumdeel of naar het Basecamp voor Mac deel , in het Oregon 6* forumdeel is dit wat verwarrend.

en een fraaie offroad trip kun je niet als route op een autokaart rijden want die offroad tracks zullen daar niet als routeerbaar op staan

maar probeer gewoon eens dingen een voor een te doen en precies te vertellen wat je doet.
jij kunt niks zien staan in JaVaWa want dat is een persoon, als je een van zijn vele nuttige tools bedoeld noem dan de naam, in dit geval waarschijnlijk JDM

Hoe zet je zaken over ? er zijn meerdere manieren voor nl
Hoe kijk je of je de zaken in de Zumo ziet (heb je de Z losgekoppeld van Basecamp en de computer en ge herstart alvorens te kijken)

Heb je in JDM de prullebak van de Mac uitgezet voor de Zumo en SD of gebruik je cleaneject om uit te werpen, zoniet dan houd je heel veel zaken in de gps/sd die je denkt weggegooid te hebben plus nog de nodige extra bestanden die niks nuttigs doen maar wel kunnen storen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19961
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor JaVaWa » 17 apr 2016 13:14

HaWee schreef:kan een moderator dit draadje verplaatsen naar het Zumo 660 forumdeel of naar het Basecamp voor Mac deel , in het Oregon 6* forumdeel is dit wat verwarrend.

Mee eens, verplaatst.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13368
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor ReinierS » 18 apr 2016 07:40

HaWee schreef:kan een moderator dit draadje verplaatsen naar het Zumo 660 forumdeel of naar het Basecamp voor Mac deel , in het Oregon 6* forumdeel is dit wat verwarrend. Ik meen dat ik het gepost heb onder "Zumo660" dat is waar ik problemen mee had. De routes op de pc stonden immers wel op de wegen?! Nu blijkt het in een onderhuids gewijzigde instelling te zitten in BC.. :roll:

en een fraaie offroad trip kun je niet als route op een autokaart rijden want die offroad tracks zullen daar niet als routeerbaar op staan (ik gebruik daar OSM voor en heb op de pc al vele leuke wegen gevonden en in de route dus aangepast)

maar probeer gewoon eens dingen een voor een te doen en precies te vertellen wat je doet.
jij kunt niks zien staan in JaVaWa want dat is een persoon, als je een van zijn vele nuttige tools bedoeld noem dan de naam, in dit geval waarschijnlijk JDM Inderdaad JDM.

Hoe zet je zaken over ? er zijn meerdere manieren voor nl
Hoe kijk je of je de zaken in de Zumo ziet (heb je de Z losgekoppeld van Basecamp en de computer en ge herstart alvorens te kijken) Ik zend de routes gewoon met de knop verzenden naar toestel met de "R muisknop". Koppel toestel los en start de Z weer op.....eerst dus daar geen route te zien. Hang je hem weer aan de JDM, zie je ze daar gewoon staan in de Zumo (dus niet op de sd). Zoals ik het altijd deed

Heb je in JDM de prullenbak van de Mac uitgezet voor de Zumo en SD of gebruik je cleaneject om uit te werpen, zoniet dan houd je heel veel zaken in de gps/sd die je denkt weggegooid te hebben plus nog de nodige extra bestanden die niks nuttigs doen maar wel kunnen storen. Yep, prullenbak staat uiten leeg ik vooraf sowieso. Als er zaken toch wel eens lukken dan ben ik héél blij, wat een vreugde kan het ook geven.....ook door hulp van jullie. Ik zie mijzelf nog steeds als een leek op dit gebied,...maar veel dingen lukken mettertijd soms wel en leer je bij!
ReinierS
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 dec 2007 12:31

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor edoubleu » 14 jul 2016 11:25

Ik heb dit probleem ook al voorgehad.
Mijn vermoeden is dat de route op de zumo660 wordt herberekend bij het importeren vanuit temp.gpx (bestand waarin alle routes die vanuit Basecamp overgestuurd worden terechtkomt) maar gebruik maakt van de basemap ipv CN.

Het resultaat is dat de route op de zumo 660 veel langer is en heel veel pieken heeft (veroorzaakt doordat de via-punten op wegen staan die niet gekend zijn in de basemap).

Hoe omzeilen?
* Koppel je zumo aan de PC/Mac
* Exporteer de route vanuit Basecamp naar een GPX bestand op je PC/Mac (ipv deze vanuit Basecamp naar je zumo 660 te versturen)
* zet het GPX bestand van je PC/MAC op je zumo 660 (via Windows Explorer of Mac Finder) naar de map \garmin\gpx van je zumo 660
* Ontkoppel je zumo van de PC
* Importeer de route op de zumo 660

Probleem zou zich nu niet meer mogen voordoen.
edoubleu
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 14 jul 2016 11:18

Re: Route niet op de weg in 660

Berichtdoor Frank » 14 jul 2016 12:18

Deze werkwijze zou in principe hetzelfde moeten opleveren als directe overdracht via Basecamp....
Ik zie ergens dat er ook met OSM wordt gewerkt.
In de Zumo mag maar één routerende kaart actief zijn (buiten de basiskaart). Staan OSM en de City Navigator misschien beide aan? Eén van de twee dan uitzetten.....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1766
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop


Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron