Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor NicoHD » 11 jul 2016 15:37

Ik rij al jaren lang met dezelfde kaarten en nooit problemen.
Nu na 5 jaar dacht ik, laat ik eens nieuwe kaarten aanschaffen. Helaas…. had ik niet moeten doen

Als ik nu mijn Zumo 660 (sw versie 5.1) opstart krijg ik niet meer te zien dat hij de kaarten inlaad. de enige kaart die hij inlaat is volgens mij de wereld kaart.
Vervolgens kan ik bij instellingen/kaarten wel zien dat de nieuwe kaarten er in zitten (2017.10)
Dan zou je zeggen, geen probleem. Dus toch

Als ik nu een route inlaat, gemaakt met Base Camp met dezelfde kaarten op een Mac, krijg ik een probleem. De route lijkt wel een hark. Rechte wegen met uitschieters naar de route punten.
Als ik in “Route overdrachten” de optie Pas de route altijd aan…….. uit zet, maakt dat niets uit.

Dit zie ik met JaVaWa Device Manager

Zumo 660:
CN Europe NT 2017 3D
WW Autoroute DEM Basemap NR
Time Zone Map

SD cart:
CN Europe NT 2017.10 ALL

Komt dit probleem omdat de kaarten nu op de SD kaart staan? want voorheen stonden ze in het geheugen van mijn Zumo.

Er is maar één optie die ik kan wijzigen zodat de route in ieder geval goed te zien is en dat is als ik de optie "verwijder routepunten van routes bij overdracht naar toestel" in “Route overdrachten” uit vinkt.
Dit kan toch niet de bedoeling zijn.

Dus, hoe krijg ik het weer voor elkaar dat de Zumo 660 gewoon de kaarten inlaad bij het opstarten, want dan ben ik volgens mijn van alle problemen af.
NicoHD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 17 aug 2009 17:49
Woonplaats: Giessenburg

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor JaVaWa » 11 jul 2016 15:55

NicoHD schreef:Vervolgens kan ik bij instellingen/kaarten wel zien dat de nieuwe kaarten er in zitten (2017.10)

Bij de instellingen hoor je twee items te zien, de 3D-kaart en de gewone 2017.10. Ik vermoed dat er bij jou maar eentje staat, klopt dat?
Zo ja, dan heb je vast een keer die SD-kaart geformatteerd m.b.v. je Mac, en dat is dus het probleem...
Kopieer de inhoud van de SD-kaart naar je Mac, formatteer de SD-kaart opnieuw maar nu met het programma SD formatter ( https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/eula_mac/ ), en kopieer de data weer terug naar de SD-kaart.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13369
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor NicoHD » 11 jul 2016 16:52

Volgens mij had ik dit al gedaan. Het programma stond nog op mn mac.
Toch maar even opnieuw gedownload en mn SD cart geformatteerd.

Maar helaas. Nog steeds het zelfde probleem.

Bij instellingen/kaarten zie ik overigs ook de 3D kaart er bij staan en kan ze allebei aanvingen.

Wat wel vreemd is,is dat ik bij het updaten aan heb gegeven dat de kaarten geïnstalleerd moesten worden op de SD kaart en dat de hoofd kaarten daar ook staan, maar e #D kaarten staan op het geheugen van mn Zumo
NicoHD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 17 aug 2009 17:49
Woonplaats: Giessenburg

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor JaVaWa » 11 jul 2016 17:03

Dat laatste is normaal.
Als je wel beide kaarten in het menu op de zumo beschikbaar hebt, dan ligt het in ieder geval niet aan de formattering. Als je inzoomt op het toestel, zie je dan gewoon alle wegen, of blijft het beperkt tot snelwegen?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13369
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor NicoHD » 11 jul 2016 17:11

Ik zie gewoon alle wegen.
NicoHD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 17 aug 2009 17:49
Woonplaats: Giessenburg

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor JaVaWa » 11 jul 2016 17:13

Dan klopt de titel van je topic niet ;)

Als je het toestel zelf een route laat berekenen, ziet die er dan wel netjes uit?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13369
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor NicoHD » 11 jul 2016 17:16

Titel klopt volgens mij wel, want als je je sumo opstart zie je altijd welke kaarten hij laad en dat doet hij nu niet ;0
Als ik op het toestel een route maak heb ik geen problemen.
NicoHD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 17 aug 2009 17:49
Woonplaats: Giessenburg

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor JaVaWa » 11 jul 2016 17:27

Zet eens een route over naar je zumo. BaseCamp plaatst die in he bestand temp.gpx in de map /Garmin/GPX. Voeg die temp.gpx hier aan een bericht toe, dan kunnen we kijken of er iets raars mee gedaan wordt door BaseCamp.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13369
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor NicoHD » 11 jul 2016 18:24

Ga ik vanavond nog doen. Ben nu plotseling weg geroepen
NicoHD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 17 aug 2009 17:49
Woonplaats: Giessenburg

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor NicoHD » 11 jul 2016 22:53

Hier is het temp.gpx bestand van een rondje Biesbosch
Bijlagen
temp.gpx
temp.gpx bestand
(226.52 KiB) 15 keer gedownload
NicoHD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 17 aug 2009 17:49
Woonplaats: Giessenburg

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor guzzi vero » 12 jul 2016 08:14

Normaal gezien moet je "kaarten worden geladen" krijgen met een groene voortzettingsbalk.
Kijk dus eerst even in de 660 zelf welke kaarten er geladen zijn (instellingen - kaarten....) Daar moet je naast de basemap ook de 3d (zal waarschijnlijk nog versie 2014 zijn) en de NT2017.10 zien staan. Zie je die niet, ja dan zal de 660 wel routeren maar enkel op de basemap. In kaarten ook het detail op "meest" zetten daar je te veel kleine wegeltjes gebruikt. Je gaat wel de route zien in de gps maar ergens in het veld als je detail niet hoog genoeg staat.
Heb je route ingeladen en stel vast dat je best eens je motorprofiel nakijkt en de te vermijden. Er staat één viapunt totaal niet logisch tov de andere en de "logische route" naar mijn inziens. Heb je route dus wat aangepast naar wat ik logisch vind en heb op 2 punten de route moeten forceren (unpaved road, streepjes op de kaart in BC). Route werd herberekend met snelste tijd en kortste afstand en dusdanig aangepast.

Rondje Biesbosch.gpx
(442.26 KiB) 4 keer gedownload
route + track
Biesbosch1 bij jou is bij mij de track basemap. Ik vermoed dat er geen kaart NT2017.10 (of andere) in je gps zit maar enkel de basemap. Dat kan je zien doordat de route steeds terugkeert naar de hoofdweg en zo verder routeert.
Je moet de NT2017.10 weer met express in je 660 zetten
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 937
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor Tallguy » 12 jul 2016 08:47

guzzi vero schreef:Normaal gezien moet je "kaarten worden geladen" krijgen met een groene voortzettingsbalk.

Is dat wel echt iedere keer zo?

Bij mijn Montana in elk geval zeker niet, alleen als ik andere kaarten er op heb gezet gebeurt dat éénmalig en daarna vliegt hij door de startup heen, zou ook wat zijn, iedere keer een paar minuten wachten tot de kaarten geladen zijn (heb er nogal wat opstaan), dan ben ik dat ding echt in no time helemaal zat.

G-J.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 707
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor NicoHD » 12 jul 2016 09:37

Beste Guzzi Vero

Ik ben er van overtuigt dat de kaarten op mijn SD kaart staan.
Ik heb dit oa gecontroleerd met JaVaWa Device Manager

Zumo 660:
CN Europe NT 2017 3D
WW Autoroute DEM Basemap NR
Time Zone Map

SD cart:
CN Europe NT 2017.10 ALL

Volgens mij is het zo als je details lager zet, dat de route wel gewoon getekend wordt echter je ziet de weg even niet. Een lager details stand veranderd de route dus niet. Even geprobeerd en dit geeft inderdaad geen wijzigingen.
Het motor profiel staat zowel in de Zumo als in BaseCamp gelijk ingesteld.

Je vermoedens dat NT2017.10 er niet in zou staan is helaas onjuist (zie JaVaWa Device Manager tekst hier boven). Des ondanks had ik reeds via express nogmaals de kaart opnieuw in mn 660 gezet.
Helaas gaf dat ook geen verbetering.
NicoHD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 17 aug 2009 17:49
Woonplaats: Giessenburg

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor Mgent » 12 jul 2016 12:09

Als ik me niet vergis, krijg je die groene balk alleen bij het plaatsen van nieuwe kaarten. Nadien is die niet meer zichtbaar.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Zuma 660 ziet kaarten niet bij opstarten.

Berichtdoor HaWee » 12 jul 2016 12:14

de eerste keer (met nieuwe kaarten) zie je de groene balk langzaam gaan (afhankelijk van de grootte van het nieuwe) de volgende keren gaat hij heel snel en valt dus niet zo op.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19965
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten