Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

probleem bij heropstarten route in NAV 4

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor inspector » 1 aug 2019 16:26

volgende probleem tijdens laatste reis meegemaakt.
toestel BMW navigator 4 (dus zumo 660); grote kuis procedure gedaan tijdens de winter en geen ritten met gedaan to verleden week.
Wat gebeurde er: route ingeladen vanuit sd kaart naar intern geheugen, route gestart (rondrit in UK) na een bepaalde tijd bleef de aanduiding van de volgend afslag staan. Route gestopt en terug gestart tijdens rit. Ineens wordt het eindpunt van de route, op het punt waar de route herstart werd, geplaatst en wordt de route vanaf daar opnieuw gestart en geeft dan de tijd en afstand weer tot aan dit nieuwe eindpunt. De route klopt voor de rest ( track ook zichtbaar gemaakt) want volgt de track. Daarna op een terras gezeten (bakje koffie ;-) ) , +- 100 Mtr naast de baan (route) route uit intern geheugen gewist, batterij uitgenomen en +- 10 min gewacht en terug geplaatst, toestel opgestart en route terug van sd kaart ingeladen in intern geheugen . Bij het opstarten van de route komt de vraag " naar begin route navigeren ja of neen" dus aangezien we reeds een goede 50km van de route gereden hebben, neen geantwoord, word het eindpunt op de locatie van het terras gezet en begint de route vanaf daar weer met als gevolg aankomsttijd en afstand worden naar dit punt berekend en iet naar het originele eindpunt cfr hotel. Herbereken staat uit, kaartversie was NT2019.20. Vroeger deed het toestel dit niet. Blijft ook hetzelfde of je op de route staat of niet. Ook alle logbestanden gewist na elke dag rijden. Routes zijn thuis nagekeken en herbewerkt geworden via BC op eigen kaartversie( NT 2019.20 idem toestel).
Iemand een idee hoe dit komt?
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor guzzi vero » 1 aug 2019 16:31

toevallig geen andere kaart §onroute, osm?) ook aktief in de IV?
staan alle vinkjes in BC in de opties - toesteloverdracht uitgevinkt?
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1181
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor inspector » 2 aug 2019 09:41

Vinkjes staan uit en verder geen andere kaarten erop geïnstalleerd.
Rare is dat de route wel gelijk blijft( rondrit) maar dat wel ineens einde en start ineens op de plaats staan waar je de route terug opstart. Gevolg is dat de afstand en aanlegtijd berekend wordt naar dit punt.
Heb ook steeds de track zichtbaar en route klopt hiermee.
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor guzzi vero » 2 aug 2019 09:58

vind dat niet raar hoor. je start de route op vanop een nieuw startpunt en is dan normaal dat hij vanaf dat startpunt de te rijden kilometers geeft en nodige tijd tot het einde.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1181
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor Rush FZ1N » 2 aug 2019 11:15

guzzi vero schreef:vind dat niet raar hoor. je start de route op vanop een nieuw startpunt en is dan normaal dat hij vanaf dat startpunt de te rijden kilometers geeft en nodige tijd tot het einde.

Het rare is dat de navi het eindpunt ook verandert. Dat hoort niet.
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Oregon 700 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1329
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor JaVaWa » 2 aug 2019 11:19

Dat is bij de oudere modellen (zumo 550, 660 + aanverwanten) wel gebruikelijk bij een rondrit: start je halverwege, dan wordt je eindpunt ook daar geplaatst.
Als je gewend bent om een bepaalde afstand tussen start en eind aan te houden (om andere problemen te voorkomen), dan gebeurt dat niet.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor inspector » 2 aug 2019 11:51

Dat is wel degelijk het geval. Op de originele rondrit staan eind en startpunt op meer als 100 MTR uit elkaar. Dat zou normaal gesproken voldoende moeten zijn toch?
Rare is dat dit pas het laatste jaar ongeveer gebeurt. Mss iets met de één of andere update te maken?
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor guzzi vero » 2 aug 2019 13:56

heb je de firmware van de 660 ge-upadate ivm ddate roll over?
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1181
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor inspector » 2 aug 2019 16:26

Yep. Momenteel geeft Garmin Express geen enkele update maar aan. Deze week de laatste kaart NT 2020.10 erop gezet. Verder zijn alle updates gedaan.
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor guzzi vero » 2 aug 2019 19:36

dan zou ik eens een soft reset doen. Kan nooit kwaad.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1181
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor inspector » 2 aug 2019 22:49

Ook gedaan toen en bleef hetzelfde.
Staat ook in originele topic, batterij uitgenomen en tijdje gewacht en dan terug geplaatst.
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor guzzi vero » 3 aug 2019 08:04

Kijk eens met JaVaWa DM (meer over dit toestel) of er geen corrupte bestanden inzitten.
Back up maken van wat je nodig acht in BC (leest uit wat er allemaal in zit) en eens een harde reset doen.
Harde reset: Vinger rechts onder op het scherm, dan toestel inschakelen. Scherm in blijven drukken tot het toestel vraagt of u alle gegevens wilt wissen.
Toestel daarna buiten leggen om nieuwe satelliet fix te krijgen. Kan een tijdje duren. Daarna zaken uit je back up terug zetten
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1181
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor inspector » 3 aug 2019 12:05

Zoals in mijn startbericht reeds vermeld: grote kuis procedure gedaan tijdens winter ( begin dit jaar ongeveer) dit is dus back up, hard reset, javawa DM uitgevoerd ( geen probleem) )
Nu vrijdag ook nagekeken met device manager en geen corrupte bestanden.
Doe dit namelijk elk jaar in de winter.
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor FM » 3 aug 2019 12:50

Al die procedures hebben geen zin. Het toestel werkt zoals het ontworpen is. Bij een rondrit wordt het begin en eindpunt aangepast als je de route opnieuw opstart. Om geen rondrit te hebben moeten begin en eindpunt veel verder van mekaar liggen dan een paar 100 meter.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4501
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: probleem bij heropstarten route in NAV 4

Berichtdoor inspector » 3 aug 2019 13:07

Zullen dit eens testen in de loop van de maand.
Zal dan eens 2 versie's van een rondrit testen, met verschillende afstand tussen eind en startpunt.
Als dat het geval is, betekent dit dat we de ontvangen routes van de club ( voor reis September) in die zin moeten aanpassen.
Zal uitslag test later posten dan.
Al bedankt om mee naar een oplossing te willen zoeken.
Heb zelf al wel wat ervaring met gps en ook al wat mensen geholpen, maar dit is er eentje waar ik geen antwoord op had, zelfs na het nodige zoekwerk hier en op het internet.
Probeer eerst zelf een oplossing te vinden en dan pas iets te posten.
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Volgende

Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten