Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

City Navigator NT 2009 - toestel na 17 augustus in gebruik?

Nieuws en informatie rond de dienstverlening van WayPoint.

Berichtdoor dennisv9 » 30 okt 2008 22:39

Bassie schreef:
dan kun je gewoon mapsource opstarten (wel even je unlockcode invoeren)

Heb alleen een 8-cijferige unlockcode gekregen. Kan ik daarmee ook het kaartmateriaal in Mapsource ontgrendelen?

Mocht e.e.a. gelukt zijn dan meld ik dat hier even.

ps. heb geen Zumo maar een Nuvi :wink:


de unlockcode is meer als 8 cijfers. doch bij de unlockprocedure kun je de 8 cijferige code gebruiken om de software te locken aan jouw NUVI. die 8 cijfers is dacht ik de couponcode waarmee je de unlockcode a 25 cijfers kunt aanvragen.
dennisv9
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 18 okt 2006 15:40

Berichtdoor Anne » 31 okt 2008 06:14

Bassie schreef:
dan kun je gewoon mapsource opstarten (wel even je unlockcode invoeren)

Heb alleen een 8-cijferige unlockcode gekregen. Kan ik daarmee ook het kaartmateriaal in Mapsource ontgrendelen?

Mocht e.e.a. gelukt zijn dan meld ik dat hier even.

ps. heb geen Zumo maar een Nuvi :wink:


als je de nieuwe MS installeerd dan is de 8-cijferige code voldoende
en is de 25-cijferige code niet nodig.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor Bassie » 31 okt 2008 08:13

Bedankt voor de heldere uitleg en antwoorden, dennisv9 en Anne. Ik zal van het weekend even weer wat aandacht gaan besteden aan het updaten van de Nuvi.

Groeten,

Wouter
Avatar gebruiker
Bassie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 14 okt 2005 06:58
Woonplaats: Roden

Berichtdoor Bassie » 1 nov 2008 13:44

Bassie schreef:Bedankt zover voor de reacties. Mocht er nieuws zijn dan plaats ik het hier. :wink:


Nou, Mapsource is geïnstalleerd en de kaarten worden op dit moment verzonden naar de Nuvi. Duurt wel erg lang zeg. Mapsource is nu bezig met het opbouwen van de indexbestanden en denkt nog ca. 13 uur :shock: :shock: hier voor nodig te hebben. Is dit normaal of loopt deze tijd straks rap terug?

Groeten,

Wouter
Avatar gebruiker
Bassie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 14 okt 2005 06:58
Woonplaats: Roden

Berichtdoor Anne » 1 nov 2008 14:00

de upload naar de zumo duurde denk ik toch wel een uur of 2.....
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor Bassie » 1 nov 2008 16:14

Anne schreef:de upload naar de zumo duurde denk ik toch wel een uur of 2.....

Dat getal heb ik al meerdere malen voorbij zien komen op dit forum. Echter, staat m'n PC al vanaf 13.45 uur "te stampen" met de nieuwe kaartdata en geeft nu (16:15 uur) aan dat ie nog 7 uur en 8 minuten nodig heeft :shock: Is dat wel normaal? Als ik er vanuit ga dat dit reeël is dan betekent dat dus dat ik pas vanavond om een uurtje of 11 de hele boel heb geupdated. Vind ik wel erg lang.
Avatar gebruiker
Bassie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 14 okt 2005 06:58
Woonplaats: Roden

Berichtdoor Anne » 1 nov 2008 17:03

maar even uitzitten dan. je hebt er toch niet een hubje tussen zitten..
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor pheufk » 1 nov 2008 19:29

Soms de virusscanner ook aan :wink:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor Bassie » 1 nov 2008 19:32

Nee d'r zit geen hubje tussen. Het is zelfs een usb 2.0 poort. Moet sneller gaan zou je zeggen.

Het uploaden is afgebroken :shock: Ik heb te weinig schuifruimte op de nuvi! Heb een capaciteit van 1,45 GB en Mapsource "zegt" doodleuk 1536 MB benodigt te zijn. Wie bedenkt dit nu :evil: Geef je een kaartupdate uit voor een apparaat (in dit geval de Nüvi 250) terwijl het er van z'n lang zal ze leven niet op gaat passen. Is hier niet één of ander foefje voor?

@hans:
Hebben jullie al meerdere malen van deze "klacht" gehoord of ben ik de 1e die tegen dit probleem aanloop?
Avatar gebruiker
Bassie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 14 okt 2005 06:58
Woonplaats: Roden

Berichtdoor Bassie » 1 nov 2008 20:25

Bassie schreef: Echter, staat m'n PC al vanaf 13.45 uur "te stampen" met de nieuwe kaartdata en geeft nu (16:15 uur) aan dat ie nog 7 uur en 8 minuten nodig heeft :shock: Is dat wel normaal? Als ik er vanuit ga dat dit reeël is dan betekent dat dus dat ik pas vanavond om een uurtje of 11 de hele boel heb geupdated. Vind ik wel erg lang.


Hebbes :!: Het ligt aan de nieuwe Mapsource versie :idea: Na wat snuffelen op het forum kwam ik hier: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=22045 terecht. En volgens mij is dit de oplossing. Heb nu Europa geselecteerd zonder oost-europa en dit naar m'n Nuvi gestuurd. Duurt ongeveer 45 minuten zegt Mapsource 6.13.7 :D

Maar blijf het vervelend vinden dat ik niet alle kaarten kan selecteren en overbrengen naar de nuvi
Avatar gebruiker
Bassie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 14 okt 2005 06:58
Woonplaats: Roden

Berichtdoor Anne » 2 nov 2008 07:48

het programma mapinstall wil hier wel eens makkelijk zijn. je kunt dan precies zien hoeveel Mb's aan kaartmateriaal je wil laden en hoeveel geheugen je nog over hebt. als je te veel wil laden krijg je een rode balk.

ik had een SP (OF versie van CN) met een 2Gb hardeschijf, en moest al sinds v9 een opgedeelde kaart laden. gelukkig kun je die wel overschrijven. nu heb ik een zumo en volgens mij heb ik nog maar een 15-tal Mb's over.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor dennisv9 » 2 nov 2008 09:47

Bassie schreef:
Bassie schreef: Echter, staat m'n PC al vanaf 13.45 uur "te stampen" met de nieuwe kaartdata en geeft nu (16:15 uur) aan dat ie nog 7 uur en 8 minuten nodig heeft :shock: Is dat wel normaal? Als ik er vanuit ga dat dit reeël is dan betekent dat dus dat ik pas vanavond om een uurtje of 11 de hele boel heb geupdated. Vind ik wel erg lang.


Hebbes :!: Het ligt aan de nieuwe Mapsource versie :idea: Na wat snuffelen op het forum kwam ik hier: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=22045 terecht. En volgens mij is dit de oplossing. Heb nu Europa geselecteerd zonder oost-europa en dit naar m'n Nuvi gestuurd. Duurt ongeveer 45 minuten zegt Mapsource 6.13.7 :D

Maar blijf het vervelend vinden dat ik niet alle kaarten kan selecteren en overbrengen naar de nuvi


check of je gmapsupp.img op je nuvi heb staan.

anders kun je natuurlijk ruimte vrijmaken door ongebruikte stemmen (vreemde talen) van je nuvi af te halen, bespaart je ook wel weer flink wat mb's. idem voor de basemap, die heb je toch niet nodig als je kaartmateriaal heb. als je die dingen even (wel eerst backuppen naar je computer!!) weghaalt, dan heb je lijkt mij genoeg mb vrij.
dennisv9
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 18 okt 2006 15:40

Berichtdoor ++ Lex ++ » 2 nov 2008 11:06

Opm.: de basemap is niet nodig als je detailkaarten hebt, maar wel nuttig.
Als je uitzoomt wordt het tekenen van de detailkaart erg traag. Daarom wordt normaliter de basiskaart getekend.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor dennisv9 » 2 nov 2008 15:25

++ Lex ++ schreef:Opm.: de basemap is niet nodig als je detailkaarten hebt, maar wel nuttig.
Als je uitzoomt wordt het tekenen van de detailkaart erg traag. Daarom wordt normaliter de basiskaart getekend.


mmm.... dat wist ik niet, dan is het idd. wel aan te raden om de basemap erop te laten staan voor die paar mb. bespaart je een hoop ergernis met lange tijd van het tekenen als die uitzoomd
dennisv9
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 18 okt 2006 15:40

Berichtdoor Bassie » 3 nov 2008 08:55

De nüvi draait prima met de update. Heb via mapsource het kaartmateriaal verzonden en heb i.v.m. ruimtegebruik op de nüvi Oost-Europa niet geselecteerd als kaartmateriaal. De kans dat ik daar beland is vrij klein :) .

Na een lang en intensief weekendje updaten :? (hier ligt nog wel een verbeterpuntje van Garmin :!: ) kan ik er weer even tegen met het kaartmateriaal.
Avatar gebruiker
Bassie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 14 okt 2005 06:58
Woonplaats: Roden

VorigeVolgende

Keer terug naar WayPoint Nieuws en Informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast