Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

CN NT 2009: automatisch naar Mapsource 6.14.1!

Nieuws en informatie rond de dienstverlening van WayPoint.

Berichtdoor Jacob_Bax » 26 okt 2008 23:51

Kan dat ook vertaald worden?
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb.
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6889
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Berichtdoor JaVaWa » 27 okt 2008 00:32

Ja hoor, het proces is vrij eenvoudig.

1. Download het volgende bestand:
http://www.naviboard.de/vb/attachment.p ... 1224967200

2. Pak de zip uit en plaats de bestanden conv613.bat en gmt.exe in de map:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2009.gmap

3. Maak een map aan waar de kaart moet komen te staan, bijv. c:\Garmin\CNE2009

4. Klik op Start > Uitvoeren, typ cmd in en klik op OK (we hebben een DOS-venster nodig).

5. Typ in:
cd "\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2009.gmap"
en druk op Enter.
Nu zou je in de map moeten zijn waar de kaarten in staan (het pad wordt aangegeven voor het > teken).

6. Typ in: conv613 c:\Garmin\CNE2009 en druk op Enter (als je een andere bestemming voor de kaarten gekozen had bij 3. moet je deze opdracht daaraan aanpassen).

Het conversieproces wordt nu gestart. Er staan wat pauzes in het (batch) programmaatje, dus af en toe moet je op Enter drukken om verder te gaan.
Aan het eind van het proces worden er nog wat sleutels aan het Windows-register toegevoegd; als dit afgerond is, zou alles moeten werken.
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13382
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Roy Crijns » 27 okt 2008 19:15

@JaVaWa,
Ik zag vanmiddag bij een collega voor het eerst CNE2009.
Hij heeft ook het truckje van onze Duitse vrienden geprobeerd,
alles werkt maar het lijkt erop dat het kaartmateriaal afwijkt.
(o.a de A73 ter hoogte van Roermond is verdwenen)

Zou je dit bij jou kunnen/willen controleren?
Voor de conversie heeft hij het nieuwe kaartmateriaal naar z'n gps geupload en daar staat de A73 (ter hoogtes van Roermond) wel op, maar in mapsource is deze verdwenen.
Ook als hij de nieuwe Mapsource 6.14.1 opstart blijft de autoweg ... weg :?

groetjes,
Evion
Roy Crijns
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 25 jan 2005 19:36

Berichtdoor Mr. M » 27 okt 2008 19:23

Roy Crijns schreef:knip..
(o.a de A73 ter hoogte van Roermond is verdwenen)

De A73 staat er gewoon op, wel bij de feiten blijven
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2551
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor warmoltz » 27 okt 2008 19:38

Progje werkt perfect, inclusief de A73 bij Roermond!:D
Bedankt voor deze tip! :P :idea:
Honda ST Pan European 1100 uit 1999 met Garmin Streetpilot 2820 inclusief Probiker KX4 Z-link helm met ingebouwde bleutooth.
ETrex Legend HCx voor geo-caching.
Nuvi 245W voor de vrouw, zodat zij ook niet meer verdwaald.

Niek Warmoltz, Zutphen
Avatar gebruiker
warmoltz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 240
Geregistreerd: 18 jun 2007 21:51
Woonplaats: Zutphen

Berichtdoor keesm » 27 okt 2008 20:47

Bij mij werkt het ook prima.
Gelukkig weer terug naar 6.13.7 op mijn 6 jaar oude P3. Opbouw van 6.14 ging wel heel erg traaaaaag. Houden het hier voorlopig maar bji.
Gr.
Kees
60Cx
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4358
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Berichtdoor JaVaWa » 27 okt 2008 20:49

Roy Crijns schreef:@JaVaWa,
Ik zag vanmiddag bij een collega voor het eerst CNE2009.
Hij heeft ook het truckje van onze Duitse vrienden geprobeerd,
alles werkt maar het lijkt erop dat het kaartmateriaal afwijkt.
(o.a de A73 ter hoogte van Roermond is verdwenen)

Zou je dit bij jou kunnen/willen controleren?

Zoals warmoltz ook zegt, de A73 is gewoon te zien, echter bij een kaartschaal van meer dan 15 km bij een gemiddeld kaartdetail zie je hem niet meer.
Roy Crijns schreef:Ook als hij de nieuwe Mapsource 6.14.1 opstart blijft de autoweg ... weg :?

Dan is er toch iets anders aan de hand, want het Duitse tooltje verandert niets aan de originele kaartbestanden. Hoe staan de instellingen? Bij het laagste kaartdetail zie je de A73 bij een schaal van 5 km al niet meer...
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13382
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Roy Crijns » 28 okt 2008 08:44

@Mr. M
De situatie zoals omschreven is een feit en we hebben er zelfs een schermafdruk van gemaakt.
Ik zeg niet dat op CNE2009 geen A73 staat maar we constateerden alleen dat na de conversie met de duitse tool, in mapsource 6.13.7, deze niet meer te zien is, vandaar de vraag aan JaVaWa of dat bij hem ook zo is.

off-topic: Ik was altijd in de veronderstelling dat dit forum bedoeld was voor het stellen van vragen en niet om meteen door "medegebruikers" onderuit gehaald te worden die reageren zonder te lezen wat er staat c.q. gevraagd wordt.

@warmoltz en @JaVaWa bedankt voor jullie reactie en de bevestiging dat het wel zou moeten werken.

Evion
Roy Crijns
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 25 jan 2005 19:36

Berichtdoor frans belgie » 28 okt 2008 09:37

Toch prachtig hé, dat updaten.
Iedere keer weer gegarandeerd een paar weken lol.
Ik hou het voorlopig maar bij mijn 'oude' kaartmateriaal en MS versie. En neem voor alle zekerheid maar een goede recente wegenkaart mee :roll:
Je wordt ouder papa, zeggen mijn koters dan :lol:
frans belgie
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 18 nov 2004 11:19
Woonplaats: Belgie

Berichtdoor splashy » 28 okt 2008 10:22

Ik zeg niet dat op CNE2009 geen A73 staat maar we constateerden alleen dat na de conversie met de duitse tool, in mapsource 6.13.7, deze niet meer te zien is


Da's vreemd heb zelfde conversie gedaan en zie wel een A73 :?:
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Berichtdoor VFRaffles » 28 okt 2008 12:02

Roy Crijns schreef:@Mr. M
De situatie zoals omschreven is een feit en we hebben er zelfs een schermafdruk van gemaakt.
Ik zeg niet dat op CNE2009 geen A73 staat maar we constateerden alleen dat na de conversie met de duitse tool, in mapsource 6.13.7, deze niet meer te zien is, vandaar de vraag aan JaVaWa of dat bij hem ook zo is.
Evion


Staat Hide GPS detail misschien aan. Dan is idd de A73 bij Roermond niet zichtbaar. Toggle detail met ctrl+g

Hij staat er in ieder geval wel op. Als het nog niet het geval is zou ik de conversie nog een keer doen. De registerwaarden invoeren via de batchfile dan overslaan.
VFRaffles
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 1 apr 2006 12:25

Berichtdoor Tallguy » 28 okt 2008 13:27

Even een hele domme vraag van mijn kant,

ik ben nou niet bepaald achterlijk op PC en GPS gebied, maar ik krijg toch echt NT 2009 niet aan de gang zonder 6.14 er op te krijgen.

Op het Duitse Naviboard hebben ze het over een parallelle installatie van 6.13 en 6.14, maar wat ik ook probeer, ik krijg dat dus met geen mogelijkheid voor elkaar want die ellendige installatiebende van Garmin vraagt niks en plettert de hele zooi gewoon daar waar ik het NIET wil hebben.

Wie kan me een zetje in de juiste richting geven want ook op mijn PC draait 6.14 voor geen meter, in het begin leek het wel mee te vallen, maar de boel gaat steeds langer duren en dat vind ik dus mega irritant.

Ik heb al diverse mensen horen zeggen dat ze het aan de gang hebben gekregen maar vertellen daar niet bij hoe, het zou toch wel fijn zijn als iemand dat nou eens WEL deed, scheelt een hoop frustratie voor een heleboel mensen denk ik.

Alvast bedankt,

G-J.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 710
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Berichtdoor Mr. M » 28 okt 2008 13:40

T'is idd balen, maar even een rondje op de GS? Voor nieuwe energie? :D
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2551
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor corbin » 28 okt 2008 14:24

1. Download het volgende bestand:
http://www.naviboard.de/vb/attachment.p ... 1224967200

2. Pak de zip uit en plaats de bestanden conv613.bat en gmt.exe in de map:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2009.gmap

3. Maak een map aan waar de kaart moet komen te staan, bijv. c:\Garmin\CNE2009

4. Klik op Start > Uitvoeren, typ cmd in en klik op OK (we hebben een DOS-venster nodig).

5. Typ in:
cd "\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2009.gmap"
en druk op Enter.
Nu zou je in de map moeten zijn waar de kaarten in staan (het pad wordt aangegeven voor het > teken).

6. Typ in: conv613 c:\Garmin\CNE2009 en druk op Enter (als je een andere bestemming voor de kaarten gekozen had bij 3. moet je deze opdracht daaraan aanpassen).

Het conversieproces wordt nu gestart. Er staan wat pauzes in het (batch) programmaatje, dus af en toe moet je op Enter drukken om verder te gaan.
Aan het eind van het proces worden er nog wat sleutels aan het Windows-register toegevoegd; als dit afgerond is, zou alles moeten werken.
De mens lijdt het meest, door het verkeerd rijden, dat hij vreest.
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo

Berichtdoor Tallguy » 28 okt 2008 14:42

Die conversie was me al duidelijk Corbin, alleen heb ik geen parallelle installatie dus die hele conversie heb ik niks aan op dit moment, ik krijg gewoon geen 6.13 meer geinstalleerd zodra ik NT2009 er op heb (gehad), wat ik ook probeer en NT 2009 kan ik ook gewoon nergens anders installeren omdat die keuze er eenvoudigweg niet is.

Alle mogelijkheden worden je uit handen genomen en dat voelt een beetje heel erg vervelend, vroeger, nog niet zo heel lang geleden kon je alles gewoon zelf bepalen wat je waar en hoe wilde hebben, ik ben nopg uit de DOS tijd waar je alles MOEST bepalen en ik wordt een beetje kregelig van dat spastische dichttimmeren van alle software leveranciers.

Op het moment krijg ik zelfs mijn GPS-sen niet meer werkend onder Windows omdat de USB drivers "niet gevonden" worden, w.t.f die staan gvd gewoon waar dat stomme pakket van Garmin ze heeft gezet, ik geef het zelfs mee aan Windows, de boel lijkt geinstalleerd te worden en nog werkt het niet, pffffffff, ik zou de PC bijna het raam uit flikkeren zo zat ben ik het inmiddels.

Ik gooi de boel even op slot en ik ga morgen (of volgende week, of helemaal niet meer) wel weer verder, ik ben het even helemaal zat met die bagger.

Misschien dat iemand anders nog een idee heeft hoe ik die parallelle installatie kan doen, ander zie ik het allemaal wel, moet ik alleen weer even NTv9 weer op de 278 prakken, dan ga ik daar wel weer mee verder.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 710
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

VorigeVolgende

Keer terug naar WayPoint Nieuws en Informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast