Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

NIEUW: Zumo 390LM

Nieuws en informatie rond de dienstverlening van WayPoint.

NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor Jeroen D. » 5 sep 2013 10:18

Als uitbreiding op de Zumo 340LM en 350 LM is er nu de Zumo 390LM:
http://www.gps.nl/garmin_zumo_390lm_europa.html

Belangrijkste plussen tov de Zumo 350LM:
- bluetooth telefoon koppeling
- TPMS; Ventieldopjes die je erbij kunt aanschaffen en die de bandenspanning doorgeven op de Zumo
- Curvy Roads

Als het goed is krijgen een aantal vestigingen vandaag al de eerste Zumo 390's binnen.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1224
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor Jeroen D. » 5 sep 2013 10:31

Hier het persbericht van Garmin over de Zumo 390LM:

Volg real-time de bandenspanning en navigeer over kronkelwegen met Garmin® zūmo® 390LM
Garmin kondigt de zūmo 390LM GPS navigatie aan – een stijlvol, robuust, in zonlicht afleesbaar en handschoenvriendelijk toestel dat motorrijders op de route houdt, zowel op de weg als offroad. Gemonteerd op het stuur of in de auto (motor- en autosteun meegeleverd) geeft de zūmo 390LM de flexibiliteit die motorrijders willen. “Als toevoeging op specificaties zoals service geschiedenis log, rijbaanassistent met knooppuntbeeld en TracBack®, heeft de zūmo 390LM een uitgebreidere Bluetooth® functionaliteit, de optie “kronkelwegen” en kunnen motorrijders hun bandenspanning in realtime meten met de nieuwe bandenspanningmonitor sensor (wordt separaat verkocht),” vertelt Dan Bartel, Garmin vice president wereldwijde verkoop. “Hij is lichtgewicht en eenvoudig te monteren, inclusief lifetime kaart update¹ en doorstaat de zwaarste weerscondities².”

Met de zūmo 390LM voegt Garmin een nieuwe GPS navigator toe aan haar populaire serie motorproducten die anders zijn dan de standaard GPS navigatoren. zūmo 390LM heeft draadloze Bluetooth technologie dat ervoor zorgt dat rijders eenvoudig hun zūmo kunnen verbinden met hun mobiele telefoon en een voor Bluetooth geschikte hoofdtelefoon of helm (separaat verkocht) om onderweg te bellen en gebeld te worden. Hiermee kunnen motorrijders bellen zonder dat ze hun handschoenen uit hoeven te trekken of hun helm af moeten zetten. Rijders kunnen ook bellen met points of interest via de zūmo Bluetooth interface, perfect voor een last-minute verandering in de plannen of een snelle stop bij een restaurant. zūmo 390LM kan stemgestuurde navigatie versturen naar compatibele hoofdtelefoons of helmen van de motorrijder (separaat verkocht). Door het horen van straatnamen en navigatieaanwijzingen blijven rijders geconcentreerd op de weg en kunnen ze volledig van de rit genieten. Bekijk de zūmo 390LM in actie: http://www.garmin.com/zumo. zūmo 390LM is de eerste in de motorserie van Garmin die compatibel is met de nieuwe geïntegreerde Tire Pressure Monitor Sensor3 (TPMS). Plaats een sensor op iedere ventiel en bekijk eenvoudig de bandenspanning op het display van de zūmo. Dit systeem werkt tot 4 banden in iedere configuratie. Eén TPMS sensor is nodig voor iedere band. Het service geschiedenis log laat motorrijders hun data, aantal kilometers en type onderhoud opslaan. Ook worden bandenkilometers, bandenwissel, bandendruk, smeren van de ketting, nieuwe bougies bijgehouden – zowat alles wat bedacht kan worden en de zūmo houdt het bij. Of je nu rijdt tijdens een heldere zomerdag of tijdens een maanloze herfstnacht, de zūmo 390LM heeft motorvriendelijke specificaties die iedere motorrijder zal waarderen. Met de nieuwe kronkelwegen functie zorgt zūmo 390LM er voor dat motorrijders bochtige wegen kunnen selecteren op hun route. Dit maakt iedere trip tot een gedenkwaardige herinnering. Het grote touchscreen kleurenscherm zit verpakt in een behuizing die bestand is tegen brandstof en UV straling. De zūmo 390LM toont alle informatie die je nodig hebt op een goed te lezen formaat terwijl je je route rijdt. Door de handschoenvriendelijke, intuïtieve interface wordt het invoeren van gegevens net zo eenvoudig als schakelen. De zūmo 390LM spreekt straatnamen uit en geeft afslag-voor-afslag informatie, stemgestuurde aanwijzingen zoals “sla rechts af op de A2” met een ingebouwde speaker hoofdtelefoon of via een compatibele Bluetooth helm of koptelefoon. Basecamp™ compatibel, de zūmo 390LM maakt het voor motorrijders eenvoudig om hun volgende rit te plannen. BaseCamp, een gratis software programma van Garmin, zorgt ervoor dat gebruikers routes en waypoints kunnen maken op hun computer en deze over kunnen zetten naar de zūmo. Na een rit op de weg of offroad verstuur je de rit naar BaseCamp om het avontuur te delen met vrienden en de ervaring opnieuw te beleven.

De zūmo 390LM wordt geleverd met lifetime kaart updates. Hiermee worden kaarten en de huidige informatie over restaurants, geldautomaten, ziekenhuizen en meer geüpdate. Met de eenvoudig te gebruiken premium navigatie zoekbalk, toont zūmo zoekresultaten voor POI’s terwijl deze ingetypt worden. Er zit ook een maximum snelheid indicator op en afslag informatie welke tankstations, eten en overnachtingsplekken toont voor de komende afslag. Met de TracBack specificatie kunnen rijders hun gedachten helemaal laten gaan en rijden waar ze maar willen. Door na de rit op de knop te drukken wordt hij langs dezelfde weg teruggestuurd naar het punt waar het avontuur van start ging. zūmo 390LM laat rijders ook een geplande route volgen, je hebt de volledige controle doordat het nu ook mogelijk is om een waypoint over te slaan door middel van een aantal tikjes op het scherm. Geen vraagtekens meer welke rijbaan gekozen moet worden bij een volgende afslag. Rijbaanassistent met knooppuntbeeld begeleidt rijders naar de juiste baan bij een afslag of afrit. Hierdoor wordt het eenvoudig om te rijden op onbekende plekken en wegen. Het toont realistisch de verkeersborden en knooppunten op de route met pijlen die de juiste baan aangeven om naar toe te rijden. De nieuwe zūmo 390LM is direct leverbaar en heeft een verkoopadviesprijs van € 499.

¹ Lifetime kaarten levert kaartupdates voor de levensduur van het toestel of zolang Garmin updates ontvangt van haar leverancier. Voor meer informatie bekijk http://www.garmin.com/numapslifetime.
² Kan incidenteel blootgesteld worden water (tot 1 meter diepte tot 30 minuten) (IPX7).
3 Separaat verkocht, kan alleen gebruikt worden met metalen ventielen en is niet bedoeld voor automotive gebruik.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1224
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor GPS Expert » 5 sep 2013 14:51

Curved roads = Kronkelwegen, waarom dan alsnog een OnRoute Motorkaart aanbieding?

Dit zou de zumo horen te zijn die door de Curved Roads juist zonder extra kaart de bochten zou moeten opzoeken via de ingebouwde en bijgeleverde City Navigator kaart.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3261
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor dutchgixxer » 5 sep 2013 15:04

Hopelijk komt de Curved roads = Kronkelwegen functionaliteit ook nog naar de zumo 350.
Ktm super adventure 1290 S

Zumo 590LM en Nuvi 1490 LMT
Avatar gebruiker
dutchgixxer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 615
Geregistreerd: 19 maart 2004 14:55
Woonplaats: Friesland

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2013 15:13

Vast niet, het prijsverschil moet wel te verantwoorden blijven (bandenspanningsmeter :roll: )

GPS Expert schreef:Curved roads = Kronkelwegen

Goed gekeken naar de concurrent... Vind jij de kronkelwegenoptie van TT vergelijkbaar met de motorkaart? Ik heb er geen ervaring mee...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14577
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor Eric » 5 sep 2013 15:56

Ondertussen hebben we een eerste indruk op het WayPoint blog geschreven.
http://www.gps.nl/blog/index.php?/archives/27-Uitbreiding-Zumo-serie-Garmin-Zumo-390LM.html

Met een paar screenshots van het gebruik van de kronkelwegen-optie.
Avatar gebruiker
Eric
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 9 feb 2004 21:42
Woonplaats: Notter

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor Hans Vaessen » 5 sep 2013 16:27

JaVaWa schreef:Goed gekeken naar de concurrent... Vind jij de kronkelwegenoptie van TT vergelijkbaar met de motorkaart? Ik heb er geen ervaring mee...


Goed gekeken naar de concurrent inderdaad; de curvy roads werkt even goed als de kronkelwegen in de TT. Komt er op neer dat, als er geen of weinig kronkelwegen zijn, er ook volstrekt geen bijzondere routering plaatsvindt en je je veelvuldig op de N-wegen bevindt. Rij je in de Eifel dan gaat het wel goed, rij je in Nederland dan valt het effect enorm tegen.

Zowel Garmin als TT maken dezelfde fout en zouden er goed aan doen bij deze instelling ook de 'roadclass' aan te passen, zodat je ook vanzelf op de kleine wegen belandt en de bebouwde kom vermijdt. 'Scenic roads' ipv 'curvy roads' dus. Tot die tijd is de optie 'curvy' slechts zeer beperkt interessant en als zodanig geen reden om van een 350 naar de 390 te gaan.

Ik zal proberen vannacht een video'tje te uploaden die ondermeer het verschil tussen curvy en motorkaart laat zien. Maar ik kan je al verklappen dat de motorkaart vooralsnog bepaald niet overbodig is geworden.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor Jeroen D. » 5 sep 2013 16:34

Zoals je misschien gezien hebt in het artikel van het blog, is de combinatie het beste ;)
Bochtige wegen op de motorkaart geeft het leukste resultaat in het stukje route wat ik getest heb.

Nog een voorbeeldje voor mijn huisreis vanavond:
moordrechtuden.jpg
moordrechtuden.jpg (89.78 KiB) 10239 keer bekeken


Ik moest voor het donker thuis zijn, dus ik ga even kijken wat ik doe....
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1224
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor Hans Vaessen » 5 sep 2013 16:51

Jeroen D. schreef:Ik moest voor het donker thuis zijn, dus ik ga even kijken wat ik doe....


"Moest", als in 'verleden tijd" ;). Goede reis alvast!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor keesm » 5 sep 2013 17:23

Die bandenspanningssensor lijkt me wel grappig op mijn fiets: 5,- per stuk dan maximaal, ANT+, en de juiste firmware upgrade voor mijn O600, moet wel werken naast de Tempe-sensor, want die is standaard gemonteerd onder mijn zadel 8)
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4851
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2013 18:35

Jeroen D. schreef:Tire Pressure Monitor Sensor3
...
Dit systeem werkt tot 4 banden in iedere configuratie.

en
Jeroen D. schreef:is niet bedoeld voor automotive gebruik.

Huh :?: :?
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14577
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor HaWee » 5 sep 2013 18:50

die zag ik gisteren langskomen :wink:
motor.jpg
motor.jpg (9.28 KiB) 10193 keer bekeken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21541
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor Jeroen D. » 5 sep 2013 19:25

De profielen die je in kunt stellen zijn;
2 banden
3 banden ( 2 voor - 1 achter / 1 voor - 2 achter / zijspan)
4 banden (afbeelding van quad inderdaad)

Zojuist met 1 TPMS gereden (motor) en het werkt wel leuk, naar mate je rijdt zie je de spanning iets oplopen.
Je kunt dit ook als dataveld instellen op het kaartscherm.

Ook kun je een grafiek bekijken.
Zal morgenvroeg het verntieldopje eens op de WayPoint-mobiel schroeven en kijken of het daar ook werkt, zou kunnen dat het niet werkt ivm de afstand.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1224
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor Eric » 5 sep 2013 19:35

Waarschijnlijk geeft Garmin aan dat het niet werkt omdat je een auto kunt zien as een kooi van Faraday.
Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday niet mogelijk. Het uitzenden van radiosignalen door een zender met antenne in een kooi van Faraday is ook niet mogelijk. Een dichte auto werkt als kooi van Faraday, maar vanwege de grote ramen is ontvangst van hoge frequenties zoals voor GSM (golflengte 33 cm) in de auto nog wel mogelijk. Maar of dat voldoende is voor ANT+ (2,4 GHz) is waarschijnlijk te onzeker.
Avatar gebruiker
Eric
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 9 feb 2004 21:42
Woonplaats: Notter

Re: NIEUW: Zumo 390LM

Berichtdoor GPS Expert » 5 sep 2013 19:47

De blog ook net gelezen, maar het is allemaal nog prematuur, nog niet eens mee gereden en alleen een test achter het bureau. Maar goed jullie weten dat er ook heel veel fouten in de OnRoute motorkaart zitten (vooral buiten NL), dus verwacht ik dat de routes van de Curvy Roads met de OnRoute motorkaart buiten NL je zelfs nog eerder zal laten vastlopen op mooi mtb en wandelpaden.


Binnenkort maar eens 1 bestellen om in te leren en ermee te rijden.

Wat mis ik verder nog, ANT+ heeft deze, dus waarom geen mogelijkheid om routes/favorieten over te zetten via ANT+ Of komt er mogelijk weer een BMW versie binnenkort en heeft de daarop het alleenrecht (zoals nu ook met de BMW Navigator (annex zumo660 gelijk).

Dat bandenspanning tijdens rijden wat oploopt is normaal, je banden worden warmer, de lucht in de band ook = iets hogere druk (max 0,2 bar dacht ik).


ANT+ overbrugt prima 3-5 meter, en een ventiel zit aan de buitenkant van de band, dus via de buitenkant naar een toestel is voor veel auto's prima te doen. Echter, de zumo weet dat hij in de automount zit, vanwege het magneetje en ik vermoed dat zodra de zumo niet in de motormount zit (idem met magneetje), de ANT+ ontvanger gewoon word uitgeschakeld, zoals dat nu ook voor de benzinemeter van een zumo geld.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3261
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Volgende

Keer terug naar WayPoint Nieuws en Informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast