Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

kaarten overzetten via mac basecamp naar gps

Software voor Apple, behalve Basecamp

kaarten overzetten via mac basecamp naar gps

Berichtdoor plassschil » 14 jul 2010 22:50

hallo, ik ben in het bezit van een gpsmap60csx, met topokaart van nederland en spanje, tracks via ps-windows. werkte uitstekend. Ben overgestapt opImac, kaarten conform geconverteerd met de mapconverter en op de mac gezet in basecamp. Echter bij het overzetten van de kaarten naar de gps worden ze niet zichtbaar op de gps. Het overzetten van tracks gaat prima. De kaarten zijn ontgrendeld, althans dat zegt de kaartinformatie, heb ook cleaneject gebruikt om overbodige dingen eraf te halen. Maar nog steeds de kaarten niet zichtbaar op de gps. Bij het aanzetten van de gps dan "laadt " de gps op tpt 61 %. wie kan me helpen, weet niet meer wat te doen, groet ton schilderinck
plassschil
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 14 jul 2010 22:29

Berichtdoor max z » 29 jul 2010 11:40

Ton, ik kan nog niet uit ervaring spreken want ik ben pas zeer kort geleden begonnen met overschakelen op de Mac (gisteren :) ), maar ik vroeg me af of je mogelijk een verkeerde ontgrendelcode overgezet hebt naar de Mac. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als je een nieuwe code van Garmin gekregen hebt bij het omruilen van een defect toestel (vraag me hoe ik dat weet :( ). Als je de verkeerde code voor jouw GPS toestel overzet, die echter wel geldig is voor een ander toestel, dan zal Basecamp wel werken, maar je GPS niet.

Max.
Colorado 300. Onroute Fietskaart. NuviMaps OneTime City Navigator 2011.
Avatar gebruiker
max z
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 220
Geregistreerd: 9 dec 2008 20:36
Woonplaats: Boskoop, NL

Berichtdoor Mgent » 29 jul 2010 12:20

Kaarten zet je op een mac over naar je gps met met mapinstall. Of doe je het anders ?
Avatar gebruiker
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1806
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Berichtdoor Scheurneus » 29 jul 2010 17:08

ff google gebruiken op Garmin MapConvertor for Windows

Daarmee kun je de kaarten converteren op een windows machine, daarna overzetten naar Mac via bv USB stick, ff dubbel klik en via MapManager op de Mac word dan de kaart geïnstalleerd
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor JaVaWa » 29 jul 2010 20:31

ehh... volgens mij was hij al zover, het gaat om de overdracht van kaarten naar het toestel...

@ton: al een tweede keer geprobeerd? Probeer het anders eerst eens met een klein stukje van de ene kaart, en als dat lukt hetzelfde herhalen met de andere kaart.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor plassschil » 14 aug 2010 10:42

hallo max,
dank voor de reacties, ik heb het inmiddels opgelost door voor iedere topokaart een ander sd-kaartje te gebruiken. nu gaat het prima. groeten ton
plassschil
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 14 jul 2010 22:29


Keer terug naar Garmin op de Apple Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten