Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Een weg of gebied vermijden in Basecamp

Software voor Apple, behalve Basecamp

Een weg of gebied vermijden in Basecamp

Berichtdoor HHBBXX » 21 dec 2010 16:27

Ik gebruik Basecamp (versie 3.1.2) om routes te maken voor mijn Garmin 660. Dit werkt allemaal wel, maar soms wil ik meer.

Is het in Basecamp mogelijk om aan te geven dat een specifieke weg (N377 of zo) of een gebied (Ruhrgebied) niet gebruikt mag worden in de te plannen route? Het vermijden van een bepaald gebied is een mogelijkheid die Mapsource wel biedt. In het scherm met de instellingen van het maken van de route is dit aan te geven achter een 'advanced' knop of iets dergelijks.

Het eerste scherm voor de instellingen en welke soorten wegen je wilt vermijden ziet er qua mogelijkheden in Mapsource hetzelfde uit als in Basecamp. In Basecamp is er alleen geen 'advanced'knopje te vinden.

Is er op een andere plek in Basecamp die ik nog niet heb gevonden een mogelijkheid om dit aan te geven?

Het blijft natuurlijk een mogelijkheid om zelf de route aan te passen waardoor het gebied of de weg wordt vermeden, maar het lijkt me erg handig om dit aan Basecamp over te kunnen laten.

Groeten,
Harry.
HHBBXX
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 6 jun 2010 17:06
Woonplaats: Arnhem

Berichtdoor JaVaWa » 21 dec 2010 16:32

Helaas, dat kan niet.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14516
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Scheurneus » 22 dec 2010 06:55

En dat die functie er niet in zit is maar goed ook, want die vermijdingsgebieden van Mapsource worden niet van/naar je toestel verzonden/ontvangen.

Toevallig is de zumo660 1 van de toestellen waar je dit wel handmatig in kan stellen, maar vergeet het 1x, dan is 1 herberekening door je toestel voldoende om de weg toch te rijden.

Eén of 2 extra routepunten is dan veel beter, dan vermijd je die weg/gebied bewust!


(voor gevorderden en experts kan de functie best handig zijn, maar dat is maar een klein handje vol mensen)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)


Keer terug naar Garmin op de Apple Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast