Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Newbee problems

Software voor Apple, behalve Basecamp

Newbee problems

Berichtdoor lauvenberg » 28 feb 2011 21:02

Mgent schreef:Indien je nu die tweede kaart op een micro Sd kaart zet, ben je toch van alle problemen vanaf. Je leest de ene vanuit je Garmin en de andere vanaf de kaart.
Ik ken de GPSMAP62st niet, weet dus ook niet of je ongestraft extra bestanden kunt verwijderen.


De wandelkaart van de Garmin verwijderd en zowel de fiets- als de wandelkaart ieder op een apart SD kaartje gezet.
Kan nu geen kaart selecteren want nu 'ziet' de Garmin geen enkele kaart meer.
Iemand nog een helder idee?
lauvenberg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 3 jan 2011 14:35

Berichtdoor Mgent » 28 feb 2011 21:48

Staan die kaarten op de sd in een map GARMIN ? Zo niet, doen.
Avatar gebruiker
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1801
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

newbee problems

Berichtdoor lauvenberg » 28 feb 2011 22:37

Ja, dat heeft Mapinstall zelf aangemaakt toen de kaart werd overgezet.

Moet dat dan niet? Gewoon rechtstreeks op de SD?
lauvenberg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 3 jan 2011 14:35

Berichtdoor ++ Lex ++ » 28 feb 2011 22:41

Goed lezen wat Mgent schreef: ze moeten in de Garmin-map staan.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor JaVaWa » 28 feb 2011 22:42

Ze staan nu op de goede plaats; daar zorgt MapInstall wel voor.
Zit de SD-kaart goed op z'n plek? Heb je de kaarten overgezet met de SD-kaart in het toestel of in een kaartlezer?
Je hebt de SD-kaarten toch niet eerst geformatteerd?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

newbee problems

Berichtdoor lauvenberg » 28 feb 2011 22:49

@LEX Verkeerd gelezen, ja (is al laat, sorry)

@ JaVaWa: Ze staan dus in de map GARMIN op de SD-kaart.
Kaart overgezet met SD-kaart in het toestel. SD-kaart NIET eerst geformateerd.
SD zit vlgs mij goed in het toestel anders zou de kaart er niet op gezet kunnen zijn. Zie via de pc wel dat de kaart erop staat, maar de Garmin 'ziet' hem niet, kan geen kaart selecteren.
lauvenberg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 3 jan 2011 14:35

Berichtdoor JaVaWa » 28 feb 2011 22:59

Geeft het toestel ook geen melding over vergrendelde kaarten?

Zou je toch voor de zekerheid met Schijfhulpprogramma willen controleren welk bestandssysteem op de SD kaart staat?
De SD-kaart en de kaartlezer in het toestel zijn niet defect, want de kaarten zijn immers erop gezet. Het gebruik van MapInstall sluit uit dat ze op de verkeerde plaats of onder de verkeerde naam opgeslagen zijn.
Het enige wat dan nog overblijft (naast vergrendelde kaarten) is een verkeerd bestandssysteem...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Rekel » 1 maart 2011 00:45

Je kunt ook in de Finder met info (cmd-i) zien welk filesysteem het is.

Afbeelding
Frank
Colorado 300, eTrex 30, Oregon 700, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en  Macs
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 736
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: 118971,479582

Berichtdoor splashy » 1 maart 2011 14:34

Dit is geen oplossing van je probleem, maar maakt het makkelijker om het probleem op te lossen (als dat nog niet gebeurt is)

Kies één klein kaartsegment (in enkele minuten klaar) en stuur dat naar je gps, kijk of je dat kan selecteren.
Doe hetzelfde met de andere kaart, de nieuwe zal de oude overschrijven, maar dat maakt nu niet uit.

Het gaat erom of je beide kaarten kan selecteren op je gps, als dit wel lukt probeer dan hetzelfde op de SD.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

newbee problems

Berichtdoor lauvenberg » 1 maart 2011 19:36

@JaVaWa en Rekel
Ik heb geen melding gekregen over ontgrendelde kaarten.
Structuur voor beiden (SD card zowel als GARMIN) is MS-DOS FAT32
lauvenberg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 3 jan 2011 14:35

Berichtdoor splashy » 3 maart 2011 23:06

Moest dat geen 16 zijn????
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Berichtdoor JaVaWa » 3 maart 2011 23:16

Nee, mag beide zijn (FAT16 is max. 2 GB)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor splashy » 3 maart 2011 23:35

Ik las net voor het posten op een andere site iemand die zich beklaagde dat er 16 werd gebruikt, in een Oregon.
Dus ik denk, laat ik eens 16 zeggen, fout dus. :wink:
Bent confused 16 - 32, win 64 - 86, raak altijd de weg kwijt, morgen weer even refreshen.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Newbee problems

Berichtdoor lauvenberg » 17 maart 2011 17:41

OPGELOST :lol: met dank aan Jeroen van Waypoint Vessem.

- Bestanden herbenoemd met een spatie ertussen: OR Wandelkaart, kan dus blijkbaar niet. Spatie weg en voila, Garmin 'leest' de bestanden.
- Als je een nwe kaart wilt sturen naar je Garmin dan houdt de MAC de 1e nog steeds in zijn geheugen, dit moet eerst gedeselecteerd worden. Anders krijg je de melding dat er niet genoeg ruimte is om het bestand weg te schrijven.
lauvenberg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 3 jan 2011 14:35

Berichtdoor Jeroen D. » 18 maart 2011 09:13

Graag gedaan :)

Ook jij bedankt, inmiddels hebben we de artikelen op mywaypoint aangepast met de bevonden problemen/oplossingen:

http://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/209
http://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/199
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1214
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin op de Apple Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten