Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

topo Benelux

Software voor Apple, behalve Basecamp

topo Benelux

Berichtdoor JoCa » 23 jan 2011 10:43

Hoihoi.

Ik heb een vraag.
sinds kort ben ik in t bezit van een Garmin oregon 450t incl een dvd topo Benelux, maar deze wilt niet openen in osx, maar ook niet in windows 7 die ik virtueel op mijn mac heb geïnstalleerd, de dvd word gewoon uitgeworpen.
M'n mac werkt met 64bit en niet onder 32bit.
Maar volgens een medewerker van garmin zou deze dvd op 64bit moeten werken, terwijl er in de handleiding staat beschreven dat deze alleen onder 32bit werkt.

ik durf mijn garmin oregon niet te upgraden, omdat ik bang ben dat de topokaart gewist word, en dan zou ik deze niet meer kunnen instelleren?

Alvast bedankt voor het lezen, en tips zijn altijd welkom :wink:
JoCa
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 28 mei 2008 18:03

Berichtdoor HtV » 23 jan 2011 12:44

Je zou kunnen beginnen met de topo-kaart te back-uppen. Is ws gmapprom.img ongeveer 3GB groot.
Hans, Nuvi 760, Oregon 400T, Nuvi 2599 LMT-D
HtV
 
Berichten: 988
Geregistreerd: 8 mei 2008 00:02
Woonplaats: Velp

Berichtdoor HaWee » 23 jan 2011 12:58

ik denk het niet
gmapprom.img is de preinstalled kaart dus de grove Topo europa
JoCa heeft het over topo Benelux op DVD dus die komt in het bestand gmapsupp.img terecht.

Maar backuppen is altijd een goed idee, gewoon alles backuppen dat gaat bij de Oregon lekker simpel en als er inderdaad iets fout gaat kun je simpel terug.

Standaard procedure als je iets aan de computer hangt: kun je het benaderen? Maak een backup voordat je iets anders doet. 8)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21472
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor keesm » 23 jan 2011 13:23

Hiermee heeft JoCa de topokaart nog niet geïnstalleerd heren.
Als de Mac-pc/virtueel W7 echt problemen geeft met die dvd, zou je eens kunnen kijken naar een kennis met Windows-pc en Mapsource erop. Daar installeren, is een traditionele Mapsource installatie (FAM_1725) volgens mij en met MapConverter omzetten naar het gmap-formaat, zie ook dit draadje: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=26984 en wat andere draadjes over Mapconverter, Mapinstall e.d in het gedeelte "Garmin op de Apple Mac" (zijn er ook andere Mac's ?).
Als je deze dan omgezet hebt, branden op cd/dvd of op usb-stick zetten. Dan kun je op je eigen Mac verder met de installatie/kopieren. Genoeg te vinden dus op dit forum hierover. Ik ben verder geen Mac-specialist, maar die zijn er hier ook genoeg te vinden.

Op de site van Garmin staat overigens een minimum vereiste van 32-bits, dus op een 64-bits machine moet dan ook kunnen volgens mij. Wel Windows, Mac wordt niet genoemd.
Suc6
Gr.
Kees [/b]
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4822
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Berichtdoor HaWee » 23 jan 2011 16:39

keesm schreef:Hiermee heeft JoCa de topokaart nog niet geïnstalleerd heren.


klopt helemaal maar ik reageerde in eerste instantie op de opmerking van HtV over gmapprom en benadrukte het belang van backuppen, ik weet van Mac alleen hoe je het schrijft :wink: dus vertellen hoe hij het wel moet installeren laat ik aan anderen over.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21472
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor HtV » 23 jan 2011 17:42

HaWee, je had natuurlijk gelijk, ik had het (weer 'ns) niet goed geezen.
Hans, Nuvi 760, Oregon 400T, Nuvi 2599 LMT-D
HtV
 
Berichten: 988
Geregistreerd: 8 mei 2008 00:02
Woonplaats: Velp

Berichtdoor JoCa » 24 jan 2011 06:18

Dank jullie wel voor jullie reacties, ik ga t uitzoeken :wink:
JoCa
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 28 mei 2008 18:03

Berichtdoor JoCa » 6 maart 2011 18:57

Hoi allen...

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Ik dacht vanavond, ff kijken dat mijn macbook pro de dvd ook gelijk zal verwijderen, en wat blijkt, daarin werd deze dus wel gelezen, sanp er niets van.
Ik heb de dvd gekopieerd, en windows virtueel opgestart in mijn mac pro, en ik kon deze zo installeren :P
Ik heb het mapje family_1725 geconverteerd voor mac, en dat ging allemaal zonder problemen, ben helemaal blij :D

Dit wilde ik even delen, en mss dat er iemand wel iets aan heb :wink:
JoCa
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 28 mei 2008 18:03


Keer terug naar Garmin op de Apple Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast