Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen TDB bestand

Software voor Apple, behalve Basecamp

Moderator: Skip

Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 29 aug 2016 08:45

De volgende maand ga ik naar Griekenland en download zodoende van de site http://www.openfietsmap.nl/downloads/europe het bestand OFM(EU2016_E_Gps).zip (o.a. Griekenland). Zoals de instructie op de site voor een Mac schrijft moet ik het Zip bestand of het uitgepakte bestand vanuit Finder slepen naar de JvW converter. Echter als ik dat doe krijg de melding dat er geen TDB bestand aanwezig is. Het maakt geen verschil of ik dat met het zipbestand of uitgepakte map doe. In andere berichten heb ik hierover gelezen dat je het zipbestand of de uitgepakte map eerst naar het bureaublad moet kopiëren, maar ook dat werkt bij mij niet. In het uitgepakte zipbestand zie ik dat onder de map Garmin ook het bestand Gmapsupp.img staat.Is het misschien mogelijk om dit bestand via Finder rechtstreeks in mijn Gps te plaatsen? Wat is de oplossing hiervoor?
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor JaVaWa » 29 aug 2016 09:38

Het bestand wat je gedownload hebt is bedoeld om na uitpakken direct op je toestel of op SD te zetten (dan kopieer je het bestand gmapsupp.img naar de map Garmin op toestel/SD).
De conversieprocedure is bedoeld om de kaart op je Mac te plaatsen, en daar moet je een ander bestand voor downloaden (de PC-versie).
Als het echter alleen de bedoeling is de kaart op je GPS te zetten hoef je niets te converteren.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13368
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 29 aug 2016 10:15

JaVaWa schreef:Het bestand wat je gedownload hebt is bedoeld om na uitpakken direct op je toestel of op SD te zetten (dan kopieer je het bestand gmapsupp.img naar de map Garmin op toestel/SD).
De conversieprocedure is bedoeld om de kaart op je Mac te plaatsen, en daar moet je een ander bestand voor downloaden (de PC-versie).
Als het echter alleen de bedoeling is de kaart op je GPS te zetten hoef je niets te converteren.


De conversie is gelukt. Maar nu, hoe verder? De situatie is dat ik een aparte Sd kaart heb waarop de kaarten staan: Onroute fietskaart, Onroute wandelkaart en de OFM kaar Benelux. Ik start Garmin Mapinstall en ga naar de sd kaart. Als ik hier nu voor OFM(EU2016-06) kies wordt er dan niet een verzamelbestand van alle kaarten geïnstalleerd, want dat heb ik al eens eerder gehad.

Schermafbeelding 2016-08-29 om 11.05.02.jpg
Schermafbeelding 2016-08-29 om 11.05.02.jpg (60.97 KiB) 1350 keer bekeken
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor JaVaWa » 29 aug 2016 10:26

Waarom zet je niet gewoon het bestand wat je eerder gedownload hebt op de SD-kaart? (eventueel hernoemen als er al een gmapsupp.img is)

Het probleem met alle kaarten in één bestand krijg je als je de SD-kaart niet in het toestel hebt zitten, maar in een kaartlezer.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13368
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Hervelt » 29 aug 2016 20:50

JaVaWa schreef:Het probleem met alle kaarten in één bestand krijg je als je de SD-kaart niet in het toestel hebt zitten, maar in een kaartlezer.

??
Ik dacht ook dat klopt wat Vindplaats zegt dat je een samengesteld bestand krijgt.
Edit: heb intussen de uitleg van Keesm gelezen dat meerdere kaarten in een kaartbestand, niet apart uitschakelaar zijn.

(Natuurlijk is het wel zo gemakkelijk om die GmapSupp.img een andere naam te geven en als apart kaartbestand op de SD te plaatsen.(wat op de gpsmap62 mogelijk is))
Overigens is het vindplaats al eerder uitgelegd.
Nogmaals ter opfrissing : viewtopic.php?f=122&t=47370&p=406243#p406220
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 30 aug 2016 09:03

205.jpg
205.jpg (22.61 KiB) 1252 keer bekeken
Waarom zet je niet gewoon het bestand wat je eerder gedownload hebt op de SD-kaart? (eventueel hernoemen als er al een gmapsupp.img is)


Nadat mijn pc 4 uur het bestand Gmapsupp.img gekopieerd heeft naar mijn SD kaart is dit uiteindelijk gelukt. Echter ik heb nu de kaart van heel Europa terwijl ik alleen maar Griekenland nodig heb, Uiteindelijk is dat geen ramp, maar het kost alleen maar wat tijd en ruimte op de sd kaart. Echter daar ik in heel Europa, dus ook in Griekenland zo goed als geen straten zie vraag ik mij af of ik het allemaal goed gedaan heb. Daarom zal ik hieronder stapsgewijs aangeven wat ik gedaan heb.
1 Ik ben uitgegaan van de site van OFM en niet van OSM omdat blijkbaar OSM alleen maar de autowegen vermeld en geen wandelwegen of fietswegen
2 Van de GPS version heb ik van het uitgepakte bestand OFM(EU2016_E_GPS).zip het bestand Gmapsupp.img gekopieerd naar de SD kaart van mijn GPS onder de map Garmin
3 Mocht dit alles toch correct zijn dan ga ik het opnieuw proberen omdat er dan iets met de installatie misschien niet goed is gegaan.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor HaWee » 30 aug 2016 10:33

en als je heel flink inzoomed op Griekenland, bv op Athene zie je dan straten?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19957
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 30 aug 2016 10:43

Als ik flink inzoom dan zie ik weliswaar straten (hoofdwegen), maar geen namen van de straten. Dat is ook het geval als ik naar NEderland ga dan zie ik wel de straten (hoofdwegen) maar geen straatnamen. Moet ik dan toch maar eens Openstreetmap proberen. Daar kan ik tenslotte alleen het gedeelte van Griekenland installer
en dat ik nodig heb.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor HaWee » 30 aug 2016 11:14

je zegt dat je van " OFM(EU2016_E_GPS).zip het bestand Gmapsupp.img gekopieerd naar de SD kaart van mijn GPS " hebt
maar dit is oost Europa, daar zitten Griekenland, een stukje Turkije , Roemenië , half Polen en nog wat in die buurt in.

Daar zit dus bepaald geen heel Europa in en zeker geen Nederland dus ik begrijp je verhaal niet helemaal
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19957
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 30 aug 2016 11:34

Dat begrijp ik dan inderdaad niet. Kennelijk is er toch iets fouts gegaan. Als ik de kaart "Worldwide DEM Basemap" uitzet dan zie ik helemaal geen enkele kaart, dus ook niet Griekenland. Ik neem nu aan dat er kennelijk met de installatie iets fouts gegaan is en het nieuwe bestand door de GPS niet gelezen kan worden, terwijl ik het wel op de GPS heb aangezet. Daarom gaat de GPS naar de "Worldwide DEM Basemap" en ziet daar alleen van heel Europa de hoofdwegen. Ik ga een nieuwe poging wagen.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor HaWee » 30 aug 2016 13:06

niet te snel veranderen, eerst controleren

Heb je de ofm europe e wel aangezet?

controleer of de kaart goed op sd staat en of hij wel echt kaarten bevat met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html

dus JDM installeren, gps met sd erin aan de Mac en JDM runnen en kijken wat hij meld. Met Extra-Rapportage kun je een rapport online maken en de link hier plakken.

en als je dan bezig bent op de JaVaWa site meteen cleaneject installeren en voortaan gebruiken http://www.javawa.nl/cleaneject.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19957
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 30 aug 2016 13:17

Dat heb ik allemaal gedaan en in JDM stond de kaart zonder foutmelding. Ook gebruik ik regelmatig cleaneject. Een rapport kan ik niet meer sturen, want ik ben het bestand al verwijderd en ben bezig met de nieuwe installatie
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Tallguy » 30 aug 2016 14:42

Zoomlevels correct ingesteld? Details correct ingesteld?

Klinkt alsof daar iets niet goed staat, details veel te laag of zo of zoomlevel pas vanaf 5 meter of zo.

En wat noem jij flink inzoomen? Aan je plaatje te zien zit je uitgezoomd op een niveau dat er zeker geen detailkaarten getoond worden, laat staan straatnamen, ook die straatnamen zie je pas onder een bepaald boomniveau.

EDIT: Net even de kaart gedownload en gekopieerd naar de SD-kaart op mijn Montana 650, maar alles werkt zoals ik het zou verwachten, echter de straatnamen zijn wel heul erg klein, zeker vergeleken met CN kaarten.

G-J.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 707
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 30 aug 2016 17:32

Schermafbeelding 2016-08-30 om 18.26.03.jpg
Schermafbeelding 2016-08-30 om 18.26.03.jpg (40.3 KiB) 1174 keer bekeken
Ik heb nu alles gewist en ga helemaal opnieuw beginnen. Om te vermijden dat ik het verkeerde bestand installeer is mijn vraag welk van bijgaand 2 bestanden heb je geïnstalleer. Volgens mij en volgens de beschrijving zou dat E moeten zijn en niet SE zoals door HaWee gezegd wordt. Ik twijfel en wil het zeker weten.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor HaWee » 30 aug 2016 17:41

Vindplaats schreef: Volgens mij en volgens de beschrijving zou dat E moeten zijn en niet SE zoals door HaWee gezegd wordt. Ik twijfel en wil het zeker weten.


ik kan nergens vinden waar ik gezegd zou hebben dat je SE moet hebben :?
voor Griekenland moet je inderdaad E hebben zoals je ook kunt zien als je op het kaartje onder de downloads kijkt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19957
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar Garmin op de Apple Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast