Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hoe multicache met GPSmap62S

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

Hoe multicache met GPSmap62S

Berichtdoor hio » 10 feb 2013 11:16

Zoals titel al zegt...ik heb deze GPS sinds kort in mijn bezit, en heb er al diverse traditional caches mee gevonden, geen probleem, maar hoe ik een multicache met de GPS afwikkel is me niet duidelijk.
Wat ik doe :
- ik laad de multi-cache file die ik van geocaching.com af haal in mijn GPS
- via find, geocaches activeer ik het bestand en druk op ga (tot zover niets nieuws :D )
Wanneer ik vervolgens bij het eerste punt aan kom, weet ik niet meer wat ik moet doen: ik kan op de GPS kiezen uit stoppen, of gevonden...
Hoe geef ik aan dat ik de eerste lokatie heb gevonden, en hoe activeer ik de volgende ?
Inmiddels ben ik net terug van de tweede "test" en had als test op gevonden gedrukt, vervolgens was mijn bestand weg (of verplaatst) omdat hij dan de status gevonden krijgt, en m'n teller met 1 verhoogt...

Graag hoor ik van jullie wat ik over het hoofd zie...

P.S. de zon en sneeuw in de bossen waren er niet minder mooi om hoor :D
GPSmap62S
hio
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 22 jan 2013 13:08
Woonplaats: Waalwijk

Re: Hoe multicache met GPSmap62S

Berichtdoor HaWee » 10 feb 2013 13:15

het eerste wat je over het hoofd hebt gezien:

de verklarende tekst bij dit forumonderdeel:

"Routes, tracks, POI's, Garmin Custom Maps, Geocaching en Wherigo
Om routes, tracks, Custom Maps en dergelijke te delen - NIET voor vragen, daarvoor is de HELPDESK hierboven "

dus als je een erg mooie cache hebt gevonden en je wilt die info delen , dan moet je hier zijn.

als je een probleem hebt met je gps of met de cache; dan moet je in de helpdesk zijn, en dan waarschijnlijk in het onderdeel - toestellen - gpsmap62 omdat het kennelijk gaat over de juiste bediening van je gps.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20656
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Hoe multicache met GPSmap62S

Berichtdoor Arjen. » 12 feb 2013 14:08

Ik heb het verplaatst.

Wat de volgende stap is, hangt af van de cache.
Soms wordt het volgende punt automatisch meegestuurd. Dit zal dan een waypoints zijn.
Druk op de find-knop en kies "Waypoints". Selecteer het volgende punt en ga daarheen.

Vaak moet het volgende punt zelf berekend/bepaald worden. In dat geval maak je een nieuw waypoint.
Vervolgens kies dat punt als doel, weer via de find-knop en "Waypoints".
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 849
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Hoe multicache met GPSmap62S

Berichtdoor Hans Vaessen » 12 feb 2013 16:17

Arjen. schreef:Ik heb het verplaatst.



Yep; en nu hebben we 'm dubbel: viewtopic.php?f=89&t=39817 (maar gelukkig wèl op de juiste plek ;))
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Hoe multicache met GPSmap62S

Berichtdoor Arjen. » 13 feb 2013 10:31

Ik sluit deze. Gelieve verder te gaan in de door Hans genoemde thread.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 849
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18


Keer terug naar Garmin GPSMAP62, 62s en 62st, 78, 78s en 64, 64s, 64st

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten