Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routeren gaat niet

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

Routeren gaat niet

Berichtdoor MANOFWILDER » 4 mei 2016 22:43

Ik heb sinds enige tijd een GPS map64S. Hiervoor had ik jaren lang een Garmin Colorado waarmee ik aardig goed overweg kon. Met de GPSmap64S gaat er iets fout bij het routeren. Ik maak de route in Basecamp op de OFM kaart, die heb ik ook in mijn GPS. Nadat ik de route in mijn GPS heb geladen en vervolgens via FIND de route kies krijg ik in eerste instantie de route mooi te zien maar na 1 a 2 tellen maakt hij er allemaal rechte strepen van. Als ik hem dan laat rekenen dan gaat de GPS veelal uit. Ik heb de GPS op activiteit fietsen staan. Het vreemde is dat de GPS na het berekenen van de route op Directe routes staat (ondanks dat ik voor fietsen heb gekozen in het menu).

Het maken en volgen van sporen gaat wel goed. Ik heb ook alle overbodige kaarten verwijderd van de GPS (hielp niet).

Wat is er aan de hand, hoe krijg ik weer routes die ik kan fietsen?

al vast bedankt
Mello
Garmin Colorado 300 op APRILIA RSV Mille
Garmin Colorado 300 op Red Bull Globe Major
Garmin Colorado 300 in SEAT Leon TFSI FR
Garmin Forerunner 305 om mijn arm
MANOFWILDER
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 23 jul 2008 07:25
Woonplaats: wildervank

Re: Routeren gaat niet

Berichtdoor HaWee » 4 mei 2016 23:06

een aantal vragen:
hoe zijn de routeringsinstellingen in Basecamp als je de route maakt?
(dus niet de naam, dat zegt niks maar echt de routeringsinstellingen: snel/kort/vermijden etc en vervoermiddel)

Hoe zijn de routeringsinstellingen in basecamp (standaard zal bij fietsen waarschijnlijk snelwegen op vermijden staan, dat mag dus niet op de fietskaart

welke "overbodige" kaarten heb je verwijderd? de basemap moet aanwezig zijn en aan staan .

lees de info op de ofm site, met name
http://www.openfietsmap.nl/tips-tricks/routing-errors en
http://www.openfietsmap.nl/tips-tricks/basecamp-nl

hoe heb je de ofm op de gps gezet ?
controleer de gps eens met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21534
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routeren gaat niet

Berichtdoor peewee32 » 5 mei 2016 06:06

Misschien heb je wat aan dit draadje
viewtopic.php?f=109&t=45702
Oregon 400t /600 (Openfietsmap), Acer Liquid E2 Duo (Osmand, OSM tracker) . Verbeter de wereld, word mapper voor Openstreetmap
Avatar gebruiker
peewee32
 
Berichten: 297
Geregistreerd: 10 jan 2010 10:25

Re: Routeren gaat niet

Berichtdoor MANOFWILDER » 6 mei 2016 09:12

Bedankt voor jullie reactie,

Ik ben er uit. Ik had inderdaad ook de basiskaart verwijderd, die staat er nu weer in. Het lag niet aan de instellingen bij het overzie toen van de data van de pc naar het toestel. Dat stond goed.

Voor het eerst heb ik het Javawa programma gebruikt, dat is een fantastische tool. Ik zag dat ik een aantal conflicterende OFM kaarten (new en de normale) er op had staan en dat dat niet lekker samenwerkt. Ik heb alle kaarten met Javawa verwijderd en daarna met Javawa alleen de kaarten er weer op gezet die ik veel gebruik en die niet conflicteren.

Vervolgens de routeinstellingen in het profiel aangepast (geen vermijden), de routes opnieuw doorgerekend en daarna overgezet (nadat ik de oude gpx bestanden eremetaal Javawa af had gehaald). Gevolg is dat het nu weer goed werkt.

Nogmaals bedankt!
Mello
Garmin Colorado 300 op APRILIA RSV Mille
Garmin Colorado 300 op Red Bull Globe Major
Garmin Colorado 300 in SEAT Leon TFSI FR
Garmin Forerunner 305 om mijn arm
MANOFWILDER
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 23 jul 2008 07:25
Woonplaats: wildervank

Re: Routeren gaat niet

Berichtdoor Hervelt » 9 mei 2016 21:05

MANOFWILDER schreef:Voor het eerst heb ik het Javawa programma gebruikt, dat is een fantastische tool. ..........
Ik heb alle kaarten met Javawa verwijderd en daarna met Javawa alleen de kaarten er weer op gezet die ik veel gebruik en die niet conflicteren.

Het programma heet JDM (Javawa Device Manager)
JaVaWa is de programmeur met zijn website,waarop nog veel meer handige tools en info te vinden zijn.
Dit even ter correctie en aanvulling.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 479
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda


Keer terug naar Garmin GPSMAP 62, 78, 64 en 66

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten