Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

GPS64 schakelt uit

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

GPS64 schakelt uit

Berichtdoor Harie » 13 aug 2017 13:34

Als ik deze verbindt met de computer dan verschijnt er op de GPS dat teken voor op te laden. Ik gebruik de oplaadbare batterijen dus hij kan niet opladen. Krijg wel verbinding computer-GSM en op het scherm verschijnt de map van Garmin.
Ontkoppel ik nu de GPS van de computer dan schakelt de GPS zich automatisch uit. Dat wil ik niet, is dit op te lossen?
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2017 13:37

in de instellingen bij "uitzetten als externe power weg" kiezen voor "vragen" of "nee"

het symbooltje betekend niet dat de batterij wordt geladen maar dat je overschakelt op (deels) externe voeding oftewel minder belasting voor je batterijen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor Harie » 13 aug 2017 13:56

Misschien een domme vraag , maar waaronder vind ik die instellingen?
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2017 14:11

ik heb geen 64 maar bij mijn goede oude 60 is het
Menu Menu Instellen Systeem
en behalve zaken als gps , waas/egnos en batterijsoort en taal staat er ook
Externe voeding weggevallen
en de keuzes zijn dan
-Blijft aan
-Zet uit

dus daar in de buurt zou ik maar eens gaan zoeken
succes
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor Harie » 13 aug 2017 14:31

Menu Menu instellen Systeem.
Dan zou ik het in Interface moeten zoeken en hier staat:
Garmin Spanner
Garmin Serieel en die heb ik geselecteerd
NMEA in/uit
RTCM
MTP
De eerste en laatste 3 zeggen me niets.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2017 14:54

helaas, Interface heeft er niks mee te maken. (staat bij mij onder Interface en niet onder System)
Garmin serieel is goed voor normaal gebruik , spanner is dacht ik normaal werken aan voeding ipv in computermode gaan.
NMEA en RTCM zijn voor speciale doeleinden, voornamelijk voor op een boot om te connecten met andere apparatuur.
MTP is het nieuwere protocol wat Garmin o.a. in de nieuwe generatie Zumo etc gebruikt , Basecamp en Express werken daar ook goed mee, Mapsource en JaVaWa JDM niet. Geeft wat minder toegang tot "gevoelige" bestanden van de gps .

Ik heb even in de manual van de 64 gekeken en kan het daar ook niet vinden, zegt niet alles want de manual wordt steeds dunner :shock: , maar in de manual van mijn 60 staat het wel.

Misschien komt een andere 64 gebruiker langs die het weet.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor JaVaWa » 13 aug 2017 15:08

HaWee schreef:in de instellingen bij "uitzetten als externe power weg" kiezen voor "vragen" of "nee"

Werkt niet, als het toestel in USB-modus staat en hij wordt logekoppeld gaat hij altijd uit.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2017 15:16

is dat misschien in het kader van:
"als je iets hebt gedaan met de pc naar de gps is het beter te rebooten om nieuwe zaken te laden" ?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor ankeric » 13 aug 2017 16:56

GPS Instellling, System, Interface:
  • Garmin Spanner geeft een keuze:
    USB cable detected. Would you like to go to Mass Storage? Yes/No?
  • Garmin Serial geeft geen keuze en schakelt direct én ongevraagd in "Mass Storage mode".
Als je BaseCamp hebt opgestart zie je vanuit BaseCamp de GPS (zowel Intern geheugen als SD-Card).
Als je vervolgens vanuit BaseCamp de GPS selecteert en kiest voor "Eject" ("uitwerpen") dan schakelt de GPS "Mass Storage" mode uit, start vervolgens opnieuw op én blijft vervolgens aan.

Als je vanuit BaseCamp (of Windows) iets hebt gewijzigd op de GPS dan moet je voor Eject ("uitwerpen") kiezen (hetzij vanuit BaseCamp, hetzij vanuit Windows). Als je dat vergeet dan kan (...) dat corrupte bestanden opleveren.

Bovenstaande geldt voor BaseCamp.
Laatst bijgewerkt door ankeric op 13 aug 2017 20:03, in totaal 1 keer bewerkt.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor Harie » 13 aug 2017 18:18

Bedankt voor de tip
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor Doorloper » 4 sep 2017 09:12

Nog een tip:
In het batterijenvak zit onder de (oplaadbare) batterijen een zwart knopje. Dat wordt ingedrukt als een oplaadbaar accupakketje zou gebruiken. Als je uit een oude plastic (anwb o.i.d.) kaartje een klein stukje knipt en dat over het knopje en onder de batterijen plaats, kun je voortaan de 64 op de pc aansluiten en laden de batterijen op. Dichtdoen deksel vereist wel iets meer kracht als het gebruikte kaartje beetje dik was.
Doorloper
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 8 dec 2012 23:49

Re: GPS64 schakelt uit

Berichtdoor HaWee » 4 sep 2017 10:55

voor de kwaliteit van de batterijen kun je beter een echte goede lader gebruiken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven


Keer terug naar Garmin GPSMAP62, 62s en 62st, 78, 78s en 64, 64s, 64st

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten