Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Spoor

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

Spoor

Berichtdoor Harie » 8 sep 2017 08:39

Waarom wordt er in de 64 gelijk een spoor gemaakt als je de GPS opstart en kun je de instelling hiervoor wijzigen?
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Spoor

Berichtdoor keesm » 8 sep 2017 09:08

Kijk eens bij spoorlog: Stel in>Spoor>spoorlog. Daar zal de instelling Opnemen, tonen aan staan.
Als dat zo is dan begint je gps direct bij het aanzetten met het opnemen van het spoor. Hoe en hoevaak wordt bepaald door de opnamemethode (tijd, interval e.d).
Ik heb geen 64 en gebruik de terminologie zoals vermeld in de handleiding (pagina 5 Sporen)
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4353
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Spoor

Berichtdoor Harie » 8 sep 2017 09:55

Hier staat :sla spoor op-sla deel op-bekijk kaart-Hoogte profiel-kleur instellen-Wis huidig spoor.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Spoor

Berichtdoor keesm » 8 sep 2017 10:45

Dat doe je niet goed Harie, je kijkt nu via Spoorbeheer (knopje met 2 voetjes) heel specifiek bij het huidige spoor of een opgeslagen spoor. Dan krijg je die keuzes.
Het is in hoofdmenu: Stel in (knopje met sleutel) > Spoor > Spoorlog (of als je gps op Engels staat: Set up > Track > tracklog)
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4353
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Spoor

Berichtdoor Harie » 8 sep 2017 10:59

bedankt
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Spoor

Berichtdoor Harie » 13 sep 2017 11:34

Ik heb de 64 ingeleverd en de 64s genomen. Ik heb spoorlog ingesteld op niet opnemen maar als ik nu kijk in de tripcomputer dan neemt hij toch alles op.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Spoor

Berichtdoor HaWee » 13 sep 2017 12:15

spoorlog zet puntjes waar je bent geweest, die log kan onzichtbaar of zichtbaar zijn en je kunt hem uitzetten zodat hij niet wordt gemaakt.

de tripcomputer is volgens mij zoiets als je km teller in een auto, hij houdt bij hoeveel je rijdt maar niet waar en ik dacht dat dit niet is af te zetten.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Spoor

Berichtdoor ankeric » 13 sep 2017 13:09

HaWee schreef:de tripcomputer is volgens mij zoiets als je km teller in een auto, hij houdt bij hoeveel je rijdt maar niet waar en ik dacht dat dit niet is af te zetten.

km teller uitzetten in een auto is frauderen, km uitzetten in GPS is niet mogelijk (en niet wenselijk, waarom zou je dat willen?)
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Spoor

Berichtdoor Harie » 13 sep 2017 14:01

Als ik thuis ben en ik open de gps dan begint hij gelijk te tellen en als ik hem niet direct uitschakel dan blijven de tellers doorlopen en dat is niet de bedoeling.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Spoor

Berichtdoor HaWee » 13 sep 2017 14:11

als je op de bank ligt telt hij niet door :wink:
en als je van huis vertrekt en een afstand aflegt dan telt hij (de tripcomputer) inderdaad door en wat is daar op tegen?
De tracklog kun je afzetten of wissen.
De tripteller kun je ook wissen , zoals al vaak is geadviseerd, lees de handleiding eens
http://static.garmin.com/pumac/GPSMAP64_OM_NL.pdf
op blz 4 staat de tripcomputer en zoals alles is ook die via Menu te bewerken.
(maar lees de rest ook en probeer eens wat met de gps , de meeste dingen kun je met proberen sneller vinden dan door de vraag hier te stellen en iets wat je zelf vind onthoud je beter dan een antwoord wat je hier krijgt)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Spoor

Berichtdoor ankeric » 13 sep 2017 14:21

HaWee schreef:als je op de bank ligt telt hij niet door :wink:

Wellus 8) :lol: :wink:

Ook tijdens een drankje op een terras, of nog erger, ergens binnen, fiets ik wat ik af...
Driften heet dat...

Als je dat niet wilt:
[MENU], [MENU], "Satelliet", [MENU]: "Gebr. met GPS uit".
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Spoor

Berichtdoor e.vdwerf » 13 sep 2017 14:34

Bij de etrex touch 35 is na firmware 3.0 iets veranderd. Je kunt de opname bij instelling 'automatisch starten' niet meer uitzetten. Ook in het beginscherm van het gekozen profiel neemt de gps een tracklog op. Dan moet je weer rekening houden bij het begin van je tocht door eerst de tripcomputer weer leeg te maken. Wellicht is die softwareupdate van 'hetzelfdelakenenpak' geweest? Ik gebruik dus 3.0 weer en niet alleen hierom. Wellicht bedoelt harie dat?
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1939
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Spoor

Berichtdoor Henk de Jong » 14 sep 2017 12:24

e.vdwerf schreef:Wellicht is die softwareupdate van 'hetzelfdelakenenpak' geweest?


Op de GPSMap 64s (ook met de meest recente firmware) kun je het loggen van de track uitzetten: Setup -> Tracks -> Track Log -> Do Not Record
Ook na het uit- en weer aanzetten van de GPSMap blijft deze instelling op Do Not Record staan.

De Trip Computer is altijd actief. Dat wil zeggen dat alle vakjes met gegevens direct worden aangepast na het aanzetten.
Bij het begin van een wandeling of fietstocht kun je de Trip Computer resetten, eventueel gecombineerd met het leegmaken van de eventueel aanwezige en actieve Current Track. Je kunt de Trip Computer helaas niet stoppen.

De Odometer (niet verwarren met de Trip Odometer) kan alleen door een totale device reset (terug naar fabrieksinstellingen) weer op nul worden gezet. Dat ding heeft naar mijn mening dan ook geen enkele functie. Niet alleen dat ik niet geinteresseerd ben in de totale afstand die de GPSMap heeft afgelegd, maar ook omdat deze fouten meetelt die ontstaan als de GPSMap nog niet goed haar posite heeft bepaald. Vooral "leuk" als je de GPSMap een paar duizend kilometer hebt verplaatst na een reis met het vliegtuig.
Avatar gebruiker
Henk de Jong
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 5 aug 2006 15:55
Woonplaats: Nieuwegein


Keer terug naar Garmin GPSMAP62, 62s en 62st, 78, 78s en 64, 64s, 64st

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten