Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route gemaakt met knooppunten

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

Route gemaakt met knooppunten

Berichtdoor Harie » 9 sep 2017 14:06

Ik heb een route gemaakt met knooppunten van 55 km ,deze een spoor laten maken. Maar het vreemde is in de route staan de knooppunten maar in het spoor zie ik ze niet. Hoe kan dat?
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Route gemaakt met knooppunten

Berichtdoor HaWee » 9 sep 2017 14:15

een spoor is gewoon een verzameling punten met coördinaten, verder niks. Een route kan speciale punten zoals waypoints etc bevatten.
Als je de knooppunten wilt zien (waarom?) dan denk ik dat je ze het beste als overlay kaartje in de gps kunt laden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route gemaakt met knooppunten

Berichtdoor Harie » 9 sep 2017 15:11

De gps geeft de melding dat de waypoint vol is. Hoe kan ik die leegmaken
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Route gemaakt met knooppunten

Berichtdoor HaWee » 9 sep 2017 15:20

gebruiksaanwijzing lezen, daar staat vast wel hoe je wp kunt wissen en waarschijnlijk ook wel allemaal tegelijk.
als je van te voren de wp inleest in basecamp kun je daarna een selectie terugsturen.

wp zijn aan een max gebonden, vandaar dat ik het over een overlay kaartje had
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route gemaakt met knooppunten

Berichtdoor Ramon 73 » 10 sep 2017 08:03

Harie schreef:Ik heb een route gemaakt met knooppunten van 55 km ,deze een spoor laten maken.


Het antwoord is al gegeven, een spoor kan geen waypoints bevatten. Nu niet, nooit niet. Wellicht dat het in Mapsource icm 60Csx wél kon, maar dat is van een ver verleden.

Algemene tip voor je: stap af van de spoor/track gedachte. In de 60Csx werkte dat erg goed, maar bij nieuwere modellen heeft Garmin dat de nek omgedraaid. Je bent min of meer verplicht om routes te gebruiken omdat daar wel alle functionaliteit in zit. Zelf heb ik ook ooit een 60Csx gehad en mis de sporen mogelijkheid nog steeds. Dus wat je moet doen is vertrouwen op routes. Zelf doe ik, als de route perfect uitgewerkt is, nog steeds een spoor maken en hou die dan zichtbaar als ik de route gebruik op fiets, tijdens wandelen en in de cabrio. Je komt soms wel eens op een punt met een omleiding en dan kan de route ineens een heel ander verloop krijgen. Het spoor op de achtergrond helpt je dan om niet téveel van het originele plan af te w ijken.
GPSmap 60CSx (kapot door harde val met ATB)
GPSmap62s (Vervangen door Montana 600)
Montana 600 (binnenkort Monterra??)
Nüvi 765T (Vervangen door 3790)
Nüvi 3790LMT (Vervangen door 3597)
Nüvi 3597LMT met Mechanic HD
Ramon 73
 
Berichten: 234
Geregistreerd: 31 aug 2009 18:52


Keer terug naar Garmin GPSMAP62, 62s en 62st, 78, 78s en 64, 64s, 64st

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten