Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Sporenbeheer nieuw venster 64st ?

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

Sporenbeheer nieuw venster 64st ?

Berichtdoor froosen » 28 apr 2018 13:10

Bij deze even het volgende, eergister in Vessem geweest bij Waypoint met de vraag of ik bij de 64st bij een track kan track-backen. Ze hebben mijn toestel bekeken middels Javawa en kwamen tot de conclusie dat er een extra tabblad is toegevoegd. Via Find staan er bij mij 2 tabbladen sporen, een met de 2 voetjes en een ander (zie foto).
Bij deze laatste zou het mogelijk zijn te trackbacken.
In Vessem hadden ze dit tabblad nog niet gezien maar we kunnen de map ook niet via Javawa inzichtelijk maken om er eventueel tracks aan toe te voegen.
Concrete vraag : wie heeft dit ooit eerder gezien en op welke wijze kan ik deze via de computer zichtbaar maken.
Groeten Frans
Bijlagen
foto3 gar a.jpg
foto3 gar a.jpg (53.03 KiB) 636 keer bekeken
foto1 gar a.jpg
Via Find kom ik op deze pagina
foto1 gar a.jpg (61.14 KiB) 636 keer bekeken
froosen
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 27 apr 2018 19:09

Re: Sporenbeheer nieuw venster 64st ?

Berichtdoor keesm » 28 apr 2018 13:40

Heb je er bij Waypoint gelijk een Topo Pro-kaart met Activerouting op je gps laten zetten? (of stond er al zo'n kaart op?)
Dat extra icoontje is er voor om bestaande tracks (paden) die bij een kaart met activerouting horen op te kunnen vragen, selecteren en dan via Ga te trackbacken.
Op mijn Oregon 600 ziet dat er zo uit (bij mij heet het toevallig Tracks en Sporen, bij jou Sporen en Sporen :) ):
107.png
107.png (23.31 KiB) 630 keer bekeken

En omdat ik een extra keuze voor Sporen heb, komt omdat de kaart Topo Benelux Pro actief is op mijn gps.
Op je gps staat dan ook een map Garmin/SQL met *.db bestand (daar staan de tracks in). Zo'n bestand ziet eruit als: 006-D5107-01.db (=voorbeeld)
Als die kaart met activerouting zichtbaar is voor Basecamp en je sluit je gps aan op de PC en start Basecamp, dan krijg je bij Menu>Zoeken een extra regel met "Paden met naam zoeken".

P.s. je hebt een foto gemaakt van je gps, je kunt ook een schermafdruk maken via je gps, plaatje komt in de map Garmin/scr als een *.bmp. Maak er een *.jpg of liever *.png van dan krijg je een plaatje zoals van mijn O600 hierboven.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4558
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Sporenbeheer nieuw venster 64st ?

Berichtdoor froosen » 28 apr 2018 14:34

Kees, bedankt voor de snelle reactie. Ik heb deze gps overgenomen van iemand met de kaart pro benelux erop. Dus als ik het goed begrijp is deze tab met sporen alleen zichtbaar vanuit een pro kaart. Hier zou ik dus vanuit basecamp tracks bij moeten kunnen zetten en kunnen trackbacken.
Ik wil in sept de Franciscus route in Italy gaan lopen waar ik de tracks van heb, als ik er dan pro Italy op zou zetten zou ik de zelfde truc uit kunnen halen...........Of zit ik ergens fout.
P.s Dank voor de uitleg over de foto maken al moet ik dit wel uitzoeken hoe het werkt.
froosen
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 27 apr 2018 19:09

Re: Sporenbeheer nieuw venster 64st ?

Berichtdoor keesm » 28 apr 2018 16:54

Die tab Sporen met dat schermpje en dat wandelaartje (inzet) is alleen om de tracks/sporen/paden (tis maar net hoe je het noemt) vanuit een Topo Po met Activerouting zichtbaar te maken. Dit soort paden kun je wel opnemen in routes/tracks die je wilt maken of in Basecamp of op je gps, maar dat is geen Tracback. Het gebruik van Activerouting vergt nogal een verdiepingsslag, zie bijvoorbeeld dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=3_lfLMe-ARU
In de database van Activerouting (/SQL/*.db bestand) kun jij zelf geen tracks er bij zetten.

Wel kun je natuurlijk gewoon eigen tracks, in jouw geval die van Franciscus route op je gps zetten via Basecamp of direct als gpx-file. Die komen dan in de map Garmin/Gpx. Deze tracks zijn via de tab Sporen met die 2 voeten op te zoeken en te kiezen. Ook daar kun je voor GA kiezen en krijg je een soort tracback. Ik weet niet of je een Gpsmap 60C(s)x gewend bent geweest, daarmee kreeg je een uitvoerige Tracback met aanwijzingen. De moderne outdoortoestellen hebben dat niet meer. Via kompaspagina of bepaalde velden (afstand tot bestemming e.d.) kun je nog wel info zien.

Topo Pro Italy: dat is dan de TrekMap Italia v5 PRO van augustus verleden jaar. Die heeft maar beperkte ingebakken paden. Jij gaat een pelgrimsroute lopen, die staat er vast niet (allemaal) in.
Als je al de tracks hebt zet deze dan op je gps en hou die tijdens het wandelen aan. Dat zou zelfs zonder Tracback kunnen. Als kaart zou ik vanuit openstreetmap de gratis Openfietsmap of Freizeitkarte of Speichenkarte of Kowomafreizeit of Wanderreitkarte gebruiken. Je hebt nog tijd genoeg om het uit te proberen welke kaart je het prettigst vindt. Maak daarnaast eens wat tracks vanuit je thuispositie, zet deze op je gps en ga experimenten met Tracback.

Schermafdruk op de 64: Stel in>Scherm>Schermafbeelding. Er wordt een *bmp gemaakt op je gps. Die moet je omzetten in *jpg of *.png om deze hier op het forum te kunnen plaatsen.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4558
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Sporenbeheer nieuw venster 64st ?

Berichtdoor gps64st » 4 mei 2018 14:47

trackback valt bij de 64st toch onder omgekeerde kopie? bij sporenbeheer.
gps64st
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 4 mei 2018 14:36
Woonplaats: den-hoorn

Re: Sporenbeheer nieuw venster 64st ?

Berichtdoor gps64st » 4 mei 2018 14:58

Dit logo is bij mij ook zichtbaar op de 64st wanneer de freizeit nld actief is ook bij de garmin light v3 voor zover ik weet
is dit logo er bij mij altijd al geweest .
gps64st
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 4 mei 2018 14:36
Woonplaats: den-hoorn

Re: Sporenbeheer nieuw venster 64st ?

Berichtdoor froosen » 9 mei 2018 19:04

Sorry Kees voor de latere reactie, ik was buiten de deur. Ja voorheen had ik de 60csx en daar had ik vorig jaar topo Italy op staan met de helft van alle tracks ( konden er niet allemaal op). Nu heb ik de 64st aangeschaft en kan ik ze met de topokaart Italy alle op kwijt. Ik begrijp dus dat als ik de eerste track naar voren haal en op GA druk ik een soort trackback krijg zonder aanwijzing en geluid. Laat hij mij ook zien als ik bv in tegengestelde richting zou lopen bv bij een track als lus of cirkel. Gaat hier dan de pijl tegenovergesteld staan om aan te geven dat je fout loopt.
froosen
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 27 apr 2018 19:09


Keer terug naar Garmin GPSMAP62, 62s en 62st, 78, 78s en 64, 64s, 64st

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast