Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Track opslaan

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

Track opslaan

Berichtdoor Harie » 20 jun 2018 17:20

Ik ga op vakantie en heb me een track uitgestippeld en opgeslagen op mijn laptop. Nu wil ik hem overzetten naar de GPSMap 64S maar dat lukt me niet. Ik open mapsource laad de track in en klik op verzenden, maar ik zie hem niet op de GPS. Wat doe ik fout.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 348
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Track opslaan

Berichtdoor Rush FZ1N » 20 jun 2018 17:38

Harie schreef:Ik ga op vakantie en heb me een track uitgestippeld en opgeslagen op mijn laptop. Nu wil ik hem overzetten naar de GPSMap 64S maar dat lukt me niet. Ik open mapsource laad de track in en klik op verzenden, maar ik zie hem niet op de GPS. Wat doe ik fout.


Werkt de 64 überhaupt met Mapsource? Ik dacht alleen met BaseCamp.
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Edge 1030 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1123
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: Track opslaan

Berichtdoor Harie » 20 jun 2018 17:59

Die werkt ook met MapSource.
Maar een andere vraag hierover, hoe kan ik op de GPS ruimte vrijmaken. Ik kan hem nl. via de map Garmin ,Garmin-GPX inladen maar hier krijg ik de melding dat de GPSMap niet voldoende ruimte heeft. Moet ik er dan een grotere USB stick voor gebruiken.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 348
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Track opslaan

Berichtdoor HaWee » 20 jun 2018 18:01

een track is normaliter heel klein, het is bijna onmogelijk dat je daar een melding op krijgt van geen ruimte.
of het zou moeten zijn dat de limiet voor het aantal tracks is bereikt dan zou je wat oude tracks moeten wissen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Track opslaan

Berichtdoor edc » 21 jun 2018 07:35

Harie schreef:Die werkt ook met MapSource.

Mijn ervaring is dat het eventueel wel werkt voor tracks, maar zeker niet voor routes. Wanneer ik namelijk een route overzet met MS krijgt in de meeste gevallen een berekeningsfout op de GPS.
Met Basecamp heb je ook meteen het voordeel dat je kan kiezen waar je de track neerzet. In het GPS-geheugen of op het SD-kaartje. Daarmee is ook je 2e vraag opgelost.
Ik heb het ook wat moeilijk met Basecamp. Maar voor de 64S kan je er niet meer om heen. Ook ervaar ik dat de nieuwste OSM kaarten niet meer goed werken op MapSource. Dus ik vrees dat je net zoals ik toch gaat moeten de stap zetten naar Basecamp.
gpsmap 60Cx, gpsmap 64S
edc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 152
Geregistreerd: 14 dec 2006 17:56
Woonplaats: België - Oostduinkerke

Re: Track opslaan

Berichtdoor Harie » 21 jun 2018 07:48

Ik gebruik niet de kaarten van OSM maar de nieuwste download van juni 2018 van OFM. Het heeft altijd prima gewerkt met MapSource en zolang deze het doet blijf ik erbij.
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 348
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Track opslaan

Berichtdoor woskam » 21 jun 2018 08:56

Ik maak eerst een route met OFM en waar onderbrekingen zijn maak ik het gaatje dicht met de fiets of wandelkaart en daarna maak ik er een track van met GDB3, weliswaar oud maar doet wat ik wil net zoals Mapsource. :D :)
Montana 600 (32GbSDHC), Oregon 600 (32GbSDHC), Oregon 450 (16GBSDHC), Mobile 10, Windows 10 en Preview , City Navigator NT2018.20, Topos NL, OFK1.63, OWK1.12, OFM, BELUX, GE, CH, FR. In de Auto, op de Fiets en met Wandelen.
Avatar gebruiker
woskam
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 358
Geregistreerd: 14 sep 2006 09:53
Woonplaats: Veenendaal

Re: Track opslaan

Berichtdoor Harie » 21 jun 2018 10:12

Met de OFM kan ik een volledige track maken.
Maar waar het omgaat is dat de OFM op een 4 GB SD kaartje staat en mijn vraag is om dat er niet voldoende schijfruimte op mijn GSM is ik er een van 8 GB in moet stoppen?
Waar kan ik op de GSM ruimte vrij maken?
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 348
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein

Re: Track opslaan

Berichtdoor HaWee » 21 jun 2018 10:31

Harie schreef:Waar kan ik op de GSM ruimte vrij maken?

ik neem aan dat je gps bedoeld en niet gsm :wink:

om die vraag te kunnen beantwoorden moet je JDM installeren http://www.javawa.nl/jdm.html en runnen met de gps gekoppeld aan de computer en dan via Extra-Rapportage een online rapport maken op de JaVaWa site en de link hier in je bericht plakken dan kunnen we kijken en je goed adviseren.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Track opslaan

Berichtdoor HaWee » 21 jun 2018 10:34

Harie schreef:Met de OFM kan ik een volledige track maken.


een track kun je ook maken zonder kaart, dat is een van de kenmerken van een track hij heeft niks met een kaart te maken.

Woskam maakt een route (en voor een autorouterende route heb je wel een kaart nodig) en maakt er daarna een track van.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Track opslaan

Berichtdoor Harie » 21 jun 2018 10:48

Probleem was opgelost ik heb er een sd kaartje ingestopt van 8 Gb. Nu wil ik een track verzenden naar de GSM en als hij klaar is dan staat er dat hij verzonden is. Maar ik kan hem niet terug vinden in de spoor opslag. Hoe kan dat?
Harie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 348
Geregistreerd: 15 maart 2006 19:14
Woonplaats: Stein


Keer terug naar Garmin GPSMAP62, 62s en 62st, 78, 78s en 64, 64s, 64st

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron