Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

update topoactive

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

Re: update topoactive

Berichtdoor gpston » 11 dec 2018 11:21

Ik heb een Garmin Gpsmap 66st fw 2.10 in het sd slot gebruik ik topo benelux pro
dus die is niet vrij .
Bij opstart van garmin express 6.1.0.0 kreeg ik een melding dat er een nieuwe kaart was,
2018.20 7.19 gb groot. ik krijg net als bovenstaande gebruikers de kaarten niet op het
interne geheugen van het toestel.
Ik heb contact gehad met Waypoint en die stelt voor het toestel te onderzoeken,lijkt me gezien
de voorgaande opmerkingen van gebruikers onnodig.
Is het mogelijk om de kaarten via de pc botweg te verwijderen en dan alsnog
de installatie uit te voeren?
gpston
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 54
Geregistreerd: 26 maart 2008 17:43

Re: update topoactive

Berichtdoor JaVaWa » 11 dec 2018 11:49

Dat kan, maar maak eerst wel een backup van je toestel, en pas goed op wat je verwijdert. Het is aan te raden om JaVaWa Device Manager te gebruiken voor beide taken.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13950
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: update topoactive

Berichtdoor HaWee » 11 dec 2018 11:51

ik denk dat je beter even een ander sd kaartje (zonder topo pro) in de gps kunt stoppen, dan kun je updaten en daarna met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html de oude kaart intern verwijderen en de nieuwe kaarten verplaatsen cq kopieren van sd naar intern, daarna mag je de sd met topo pro er weer in stoppen.

dus eigenlijk de truc die John21 net voor jouw bericht beschrijft maar JDM is veiliger dan handmatig wissen/verplaatsen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20890
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: update topoactive

Berichtdoor gpston » 11 dec 2018 12:12

dank voor de info ga ermee aan de slag
gpston
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 54
Geregistreerd: 26 maart 2008 17:43

Re: update topoactive

Berichtdoor mjeuring » 11 dec 2018 15:48

Blijf het raar vinden dat nu 3 gebruikers hetzelfde probleem melden en er niets op internet over te vinden is.

Ik heb de ST versie gekocht mede vanwege het gemak van kaartupdates (in plaats van steeds OSM kaarten te downloaden). Ik was dus eigenlijk niet van plan om op zo'n omslachtige manier de kaart te updaten.

Hetgeen overigens niet betekent dat ik alle hulp niet waardeer!
GPSmap 66st, Fēnix 5, Edge 1000, Nüvi 3598, Oregon 300, Zumo 550 en Etrex Vista HCx.
mjeuring
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 554
Geregistreerd: 31 okt 2007 18:42
Woonplaats: MM

Re: update topoactive

Berichtdoor gpston » 11 dec 2018 16:25

Wat bij mij als volgt werkte met JDM de twee kaartdelen verwijderen
geen sd in het slot en met Garmin express de kaarten installeren
en dat ging goed.

Dank voor de voorgaande suggesties
gpston
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 54
Geregistreerd: 26 maart 2008 17:43

Re: update topoactive

Berichtdoor Jeroen D. » 11 dec 2018 16:32

Hier ook een 66ST geupdate.
Er wordt inderdaad om een SD-kaartje gevraagd (van minimaal 0 bytes :shock: )
SD-kaartje geplaatst, update gedraaid, de nieuwe topoactive kaart wordt gewoon op het interne geheugen gezet. Met het kaartje wordt dus niets gedaan en kan er weer uit.
Vreemd...
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1207
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: update topoactive

Berichtdoor sammyB » 13 dec 2018 15:23

Hej, heb zojuist bericht gekregen van garmin, hier in Zweden, het probleem met het updaten van de topo kaart is bekend.
Er word aan gewerkt, maar ze kunnen niet zeggen wanneer het verholpen is.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: update topoactive

Berichtdoor pfjwolff » 12 jan 2019 12:39

Probeer vandaag update van kaart te installeren. Al na het downloaden van 1% stopt hij ermee.
Weet iemand een oplossing?
pfjwolff
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 12 jan 2019 12:28

Re: update topoactive

Berichtdoor sammyB » 12 jan 2019 14:56

heb het ook nog een paar keer geprobeert met een lege sd maar geen resultaat.
Denk dat we gewoon geduld moeten hebben ,en moeten wachten op een update.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Vorige

Keer terug naar Garmin GPSMAP 62, 78, 64 en 66

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten