Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor oregon600 » 11 jul 2019 15:10

Gisteren mijn Garmin GPSMAP 66ST ge-update van V2.5 naar V3.10.
Sindsdien probleem met weergave van de afgelegde afstand, deze geeft veel te veel aan!
Bij een wandelingetje naar het winkelcentrum en terug , circa 1,6 km geeft de teller ruim 5200 km aan ?
Heb de 66ST na de de update al gereset vanuit het menu .
Is dit een bekend probleem ?

Graag hulp en advies
Bijlagen
IMG_20190711_150527_2 klein.jpg
IMG_20190711_150527_2 klein.jpg (171.19 KiB) 439 keer bekeken
oregon600
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 nov 2016 20:54

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor HaWee » 11 jul 2019 15:19

Dit probleem lijkt op een eerder verschijnsel nl dat de gps even "denkt" dat hij ergens aan de andere kant van de wereld is en dan weer terug komt, dan krijg je dit soort afstanden.

Hang je gps eens aan Basecamp en importeer en bekijk de logging, zit er ofwel in het begin van de log of ergens onderweg een jump naar de zee voor de kust van Afrika en weer terug
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21255
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor Frank » 11 jul 2019 15:50

Ik denk dat bij de reset de initiele locatie is gezet op de kruising van de evenaar en de nul meridiaan (N0/W0). Als je dan gaat lopen voordat de GPS de juiste locatie heeft gevonden, kan je inderdaad zo'n rare afstand krijgen. Ik denk dat het nu al opgelost is en krijg je de volgende keer de juiste afstand
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1949
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor HaWee » 11 jul 2019 16:11

Ik bedoelde inderdaad de 0,0 maar ik dacht eigenlijk dat bij een harde reset de lokatie terug staat op "Garmin Home" oftewel Olathe, Kansas en als ik een route maak van Olathe naar NL dan kom ik op over de 7000 km uit
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21255
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor oregon600 » 11 jul 2019 21:43

als ik naar de coördinaten kijk dan geeft hij precies de omgeving van mijn huis weer. Basecamp laat ook geen geen gekke afstanden zien in de log en het opgenomen spoor is precies hoe ik gelopen heb en geen uithalen naar een andere kant van de wereld.

graag advies
oregon600
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 nov 2016 20:54

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor oregon600 » 11 jul 2019 21:57

oregon600 schreef:als ik naar de coördinaten kijk dan geeft hij precies de omgeving van mijn huis weer. Basecamp laat ook geen geen gekke afstanden zien in de log en het opgenomen spoor is precies hoe ik gelopen heb en geen uithalen naar een andere kant van de wereld.

graag advies


zie foto's :
Bijlagen
IMG_20190711_213104_2 klein.jpg
IMG_20190711_213104_2 klein.jpg (53.5 KiB) 376 keer bekeken
IMG_20190711_213055_2 klein 01.jpg
IMG_20190711_213055_2 klein 01.jpg (61.57 KiB) 376 keer bekeken
oregon600
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 nov 2016 20:54

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor e.vdwerf » 11 jul 2019 22:08

Een enkele keer heeft mijn etrex touch de hik en springt naar een punt voor de kust van Nigeria. Inderdaad het kruispunt van de evenaar met de nul meridiaan. Het gebeurt meestal als ik met de kaart scroll naar een bepaald punt. Wanneer ik dat punt wil opslaan gaat het soms fout.
Het scherm wordt dan even blauw en springt vervolgens weer naar de positie waar de gps op dat moment is. Een enkele keer geeft het toestel die 'bekende' afstand aan.
De oorzaak is bij de etrex de snelheid waarmee ik iets opzoek. Wanneer het echt structureel is is er een ander probleem. Is dat het geval? Je krijgt dus altijd die vreemde afstand?
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2174
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor de79 » 12 jul 2019 11:04

gpsmap66.JPG
gpsmap66.JPG (28.87 KiB) 330 keer bekeken


als ik in dit menuutje pan loopt de mijne 9 van de 10 keren vast. Enkel de batterijen eruit halen werkt dan. Hebben jullie dit ook? Ik weet niet als dit voor de update naar 3.10 ook al was maar nu valt mij dit op.
de79
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 14 jun 2019 14:59

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor keesm » 12 jul 2019 13:43

Op mijn 66s met software 3.10 ben ik flik aan het pannen geweest in dat zelfde scherm. Met 3 kaarten aan de gang geweest (OFM, Topo Active en CN). Geen problemen.

Vanmiddag als het droog is (huisorders: met hond wandelen :mrgreen: ) maar even een trackje opnemen om te kijken of ik ook die vreemde afstand krijg.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4764
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor oregon600 » 12 jul 2019 14:28

ben benieuwd
oregon600
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 nov 2016 20:54

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor keesm » 12 jul 2019 14:53

Mijn 66S geeft gewoon de logischer afstand aan constateer ik net. Wel expliciet gekeken dat ik een goede fix had voordat ik de opname startte. Jullie problemen meer 66ST gerelateerd?
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4764
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor de79 » 12 jul 2019 18:43

Ja, inderdaad. Ik heb de ST. Zou dit zoveel verschil zijn?
de79
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 14 jun 2019 14:59

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor oregon600 » 14 jul 2019 09:58

Nu de fout beter kunnen vaststellen.
De fout treedt alleen op in Expeditiemodus .
De fout is zeer makkelijk te reproduceren.
Leg de GPSMAP 66ST buiten zodat er een goede satelliet ontvangst is, controleer of er een GPS fix is.
Schakel dan de EXPEDITIEMODUS in menu > menu > enter > Expeditiemodus > enter > enter en kies dan voor Automatisch en ga dan door een aantal keer op Quit te drukken terug naar KAART.

Na enige tijd krijg je een melding of je het scherm wil Aanlaten of Expeditie mode in laten gaan, je hoeft niks te doen , gps gaat vanzelf in Expeditie mode.
Kijk bv na circa een half uur op je GPS , druk hier voor op de aan/uit knop , op het scherm verschijnt dan de tekst HERVATTEN. Nu zul je zien dat het aantal km's in tripteller bv op 5790 staat.

Het vervelende is dat , na verloop van tijd , de GPS automatisch in DEMOMODUS gaat ( zie linksboven in scherm signaal met streep er door ), terwijl er toch een zeer goede GPS ontvangst is ?????

Voor mij is deze modus onmisbaar omdat ik vaak meerdaagse wandelingen maak van 3 weken of meer. Ik kan dan met 2 oplaadbare batterijen ongeveer 8 dagen opnemen.

Wie zou dit ook eens willen testen
oregon600
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 nov 2016 20:54

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor keesm » 14 jul 2019 11:26

Inderdaad, als ik jouw schema volg dan geeft mijn 66s op die manier 5796 km aan gedurende ca. een half uur in de tuin (1e poging niet, maar toen was ik vergeten om opnemen aan te zetten).

Gps heeft in 34 minuten 2 punten vastgelegd met een gem. bewogen snelheid van 12075 km/h :lol:
Die 2 punten staan vlak bij mekaar bij mij in de tuin.
Basecamp geeft:
5796km.PNG
5796km.PNG (12.4 KiB) 189 keer bekeken

Het is dus niet zo dat de gps start op een punt bij de evenaar, het gaat dus mis bij die gemiddelde snelheid die kennelijk gebruikt wordt om de afstand weer te geven (denk ik).
De minimale/maximale lijken normaal voor een Garmin (toestel lag stil).

Trackopname klopt dus wel, alleen die gekke afstand niet. Als ik het bestand met JaVaWa trackanalyser laat anlayseren komt die afstand niet terug.

Een "eigen" expeditiemodus is zoiets als:
- Batterijbesparing activeren
- opname interval reduceren
- Sensoren/BT uit
- alleen GPS aanzetten
- Auto Pause aanzetten

Nog wat zitten zoeken, zie dat het hier in mei ook al aan de orde kwam: http://www.gpsrchive.com/Discussion/vie ... f=36&t=276
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4764
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: GPSMAP 66ST verkeerde afstand in km na update naar V3.10

Berichtdoor oregon600 » 15 jul 2019 09:27

bedankt voor het testen, ben ik niet de enige met dat probleem.
Maar ik gebruik juist expeditiemodus omdat dan de batterijen zeker 8 dagen mee gaan en ook een spoor blijven opnemen.
oregon600
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 nov 2016 20:54

Volgende

Keer terug naar Garmin GPSMAP 62, 78, 64 en 66

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast