Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

vragen over export van 'Onroutes' naar TomTom

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

vragen over export van 'Onroutes' naar TomTom

Berichtdoor www.gps.nl » 5 okt 2006 14:14

Op http://helpdesk.onroute.nl/66 staat een uitleg over de export van routes rechtstreeks naar de TomTom.

Blijven er na die toelichting nog vragen over dan kun je die hieronder kwijt.

Let wel: deze thread is louter bedoeld voor het stellen van gebruikersvragen! Stel vragen vóór aanschaf svp elders in het OnRoute-deel van dit forum.
Avatar gebruiker
www.gps.nl
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 10 feb 2004 13:48
Woonplaats: Notter

Opletten bij exporteren

Berichtdoor BlackDeau » 29 okt 2006 16:29

Bij het exporteren van een route moet je opletten welke route beschrijving in beeld staat.

Ik had een route en een alternatieve route uit laten rekenen. Tijdens het exporteren stond een vinkje bij de alternatieve route (deze wordt dan in de kaart afgebeeld) en niet bij de eerste route. Na exporteren bleek de eerste route geexporteerd te zijn, wat achteraf ook logisch was want deze route beschrijving stond nog steeds in beeld.

Om de alternatieve route te exporteren moet je de routebalk van de alternatieve route aanklikken (balk wordt donker) en de routebeschrijving van de alternatieve route komt in beeld. Het maakt niet uit wat er aan gevinkt is, dat geeft alleen maar aan wat er in de kaart wordt afgebeeld!
Deauville NT700VA = uniek
BlackDeau
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 12 okt 2006 19:50
Woonplaats: Landsmeer

Berichtdoor mboelis » 5 nov 2006 19:32

Het direct exporteren van een route naar TomTom op een PDA gaat niet direct. Bij mij moet het met een omweg. Bij export is de optie Microsoft ActiveSync namelijk niet mogelijk. Zie ook op de website.
http://www.onroute.nl/12/22. Bij doeldirectory zelf zoeken kom ik niet in de PDA omdat die bij mij niet als een schijf te benaderen is zoals bij My Computer. Als ik vanaf de Desktop in My Computer kijk staat de PDA bij Other vermeld en moet ik twee keer doorklikken voordat ik in de directory voor de TomTom route (itn-bestanden) kom. Heeft iemand hier een oplossing voor? Mijn workarround is nu exporteren naar mij desktop en daarna handmatig naar de map voor de routes van TomTom. Geen ramp, maar het kan makkelijker.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor Hans Vaessen » 11 nov 2006 02:25

Yep, ofschoon we ook gezien hebben dat het wèl werkt hebben we oom PC's gezien waarin de active sync 'grijs' blijft. het wordt onderzocht en, als het goed is, opgelost in de service-pack van medio december.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Jeffrey Munnikes » 10 feb 2007 14:00

Ik weet niet of ik dit probleem als enige nog heb maar ik krijg helemaal niks naar mijn tomtom op pda.

Bij het exporteren staat (zoals eerder vermeld) activesync grijs ik heb echt alles wat ik kan bedenken al geprobeerd, maar ik ben gewoon niet in staat gebleken om dit ook maar een keer werkend te krijgen.

Daarnaast lukt het mij zelfs niet eens om het (nadat het wel succesvol is opgeslagen op het bureaublad) via omwegen werkend te krijgen.

Ik heb ook al de service pack binnen dus dat zou het probleem ook niet moeten zijn.

HEEEEEEELLPPPP!!!! :)
Avatar gebruiker
Jeffrey Munnikes
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 10 feb 2007 13:54
Woonplaats: Maassluis

Berichtdoor Jeffrey Munnikes » 10 feb 2007 14:42

Goed. foutje... ik krijg het nu wel op de omwegmanier gedaan .. ik vergat het vinkje naast uitvoerformaat. Dus rest er nu alleen de vraag:

Waarom krijg ik het niet werkend via activesync?
Avatar gebruiker
Jeffrey Munnikes
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 10 feb 2007 13:54
Woonplaats: Maassluis

Berichtdoor mboelis » 10 feb 2007 15:01

Jeffrey,

ActiveSync werkt niet. Waarom weet ik niet. Hans is hiervan op de hoogte en heeft het wel werkend gezien. Zolang het niet werkt gebruikt je onderstaande werkwijze:

Met Onroute laat je de route voor TT opslaan op je bureaublad. Vervolgens ga je in de verkenner van de PC naar My Computer. Je dubbelklikt vervolgens op: Mobile Device > My Windows Mobile-based Device > Program Files > Navigator > itn (gebaseerd op Tomtom 6, maar bij oudere versies staat er ook ergens een map itn en die moet je hebben)

In de map itn van de PDA moet de geexporteerde route vanuit Onroute komen te staan.

De laatste handeling is met de muis de route van de bureaublad naar de map itn op je PDA te slepen.

In TT ga je naar reisplanner > Opties > laad reisplan > selecteer de route > OK > eerste bestemming xxx kies JA > type route > OK (gebaseerd op Tomtom 6)

Succes

Grt. Marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor Jeffrey Munnikes » 10 feb 2007 19:01

In ieder geval bedankt voor je antwoord Marco.

Jammer dat activesync niet werkt. Ik had zelfs al nadat ik had gestuurd dat de omwegmanier wel lukte een allerlaatste redmiddel uitgeprobeerd.

Nl. alles van onroute verwijderen, opnieuw opstarten, zonealarm security suite uninstallen, comp opnieuw opstarten, onroute installeren, poort 990 vrijgeven via windows firewall (poort die activesync gebruikt, dacht ik te lezen op activesync truobleshooter), en het dan eens proberen.

Het valt te raden, dit deed het dus ook niet. Begon al aardig aan mezelf te twijfelen, maar .... Hoe heeft Hans het dan ooit werkend gezien en gekregen?

groetjes Jeffrey
Avatar gebruiker
Jeffrey Munnikes
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 10 feb 2007 13:54
Woonplaats: Maassluis

Berichtdoor mboelis » 11 feb 2007 03:15

Jeffrey Munnikes schreef:Hoe heeft Hans het dan ooit werkend gezien en gekregen?
Die vraag heeft Hans zelf ook geen antwoord op en dat wordt onderzocht zoals hij schrijft. Het ActiveSync probleem heeft wel een lagere prioriteit gekregen m.i. omdat er genoeg andere en veel belangrijkere zaken te verbeteren en te testen waren voor ServicePack 1. ActiveSync is natuurlijk wel erg handig om de route meteen op de juiste plaats op te slaan, maar de boven genoemde werkwijze is nauwelijks meer werk omdat je met een werkende ActiveSync in Onroute toch ook een aantal keren door de mappen moet klikken om in map itn te komen.

Misschien dat het met de volgende release wel wordt opgelost. Onroute voor de auto staat op stapel en het aantal TomTom gebruikers met PDA in de auto is aanzienlijk hoger dan op de motor terwijl er voorspellingen zijn dat de TT Rider geen opvolger zal krijgen.........................
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor sderks73 » 23 feb 2007 22:32

Bij het overzetten naar mijn TT Rider moet ik kiezen uit een aantal opties voor TT Navigator v.3 tot v.5. Maar ik heb zoals gezegd een Rider en versie 6. Ik neem aan dat ik v5 van TT Nav. moet kiezen.

Toch vreemd als er op de verpakking en de reclame met name over de Rider gesproken wordt en deze term in het programma nergens terug komt. Het programma oogt alsof het meer voor de Garmin dan voor de TT is ontwikkeld.
Avatar gebruiker
sderks73
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 23 feb 2007 21:37

Berichtdoor Hans Vaessen » 25 feb 2007 14:39

Bij alle merken zijn er verschillende keuzemogelijkheden qua routeformat. Bij de TT kun je zowel 4 als 5 gebruiken. Tenzij je een oudere TT hebt, dan alleen 4.

Dat is niet rider-specifiek, vandaar dat de rider niet apart genoemd wordt. Ook bij de garmins worden geen specifieke toestellen genoemd..
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Scheurneus » 10 jul 2007 10:16

Afgelopen zondag met OnRoute naar TT lopen testen en de beste methode van export om een zo gelijk mogelijke route van OnRoute naar TT te verkrijgen is NIET de rechtstreekse export naar TomTom, je krijgt eigenlijk altijd te weinig tussenpunten in het .itn bestand en kan bij gebruik in je TT tot een hele andere route leiden.

De manier in het kort is:
- In OnRoute Routebeschrijving kiezen voor belangrijke wegpunten (de middelste)
- Export naar GPX
- ITNConv starten
- Inlezen van de GPX
- Exporteren naar TomTom 5 en ja, gebruik Split functie
- Nu heb je 1 tot X .itn bestandjes. 1 OnRoute route zijn nu meerdere TT routes geworden.

En testen maar.

Stel dat je in OnRoute (met ServicePack1) kiest voor gedetailleerde lijst en die via GPX, ITNConv een TT route laat maken, dan heb je een vrijwel gelijke route, dan wordt de Track namelijk in de GPX opgeslagen en ITNConv pakt netjes die trackpunten op om er een zeer uitgebreide TT route van te maken.

De roadbook instellingen maken in het geheel niet uit bij export naar TomTom direct, er worden alleen de op het scherm getoonde tussenpunten geëxporteerd. Wel zou je extra tussenpunten in je route kunnen plaatsen.

OnRoute heeft trouwens een maximum van 99 tussenpunten in een route

Zou mooi zijn als een OnRoute SP2 of de OnRoute 2007/2008 versie dit direct goed zouden doen.

Succes
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Hans Vaessen » 10 jul 2007 10:22

Zie ook http://helpdesk.onroute.nl/66 , en dan onderin bij 'maak routes niet te lang'.

We onderzoeken of we in de toekomst de mogelijkheid kunnen bieden dat OnRoute bij export naar TT de mogelijkheid biedt de route automatisch op te knippen.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Scheurneus » 16 jul 2007 21:39

Deze "truuk" werkt ook heel goed om een Garmin Mapsource route naar TomTom te converteren.

In Mapsource de route opslaan als een .GPX formaat en dan dezelfde manier verder behandelen met ITNConv.

Afgelopen weekend hier het resultaat van gezien van een uitgebreide 3 daagse trip door de Franse Ardennen, de TomTom reed precies dezelfde weggetjes als de Garmin bende.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor dreetje9 » 16 jan 2008 20:18

Scheurneus schreef:Afgelopen zondag met OnRoute naar TT lopen testen en de beste methode van export om een zo gelijk mogelijke route van OnRoute naar TT te verkrijgen is NIET de rechtstreekse export naar TomTom, je krijgt eigenlijk altijd te weinig tussenpunten in het .itn bestand en kan bij gebruik in je TT tot een hele andere route leiden.

De manier in het kort is:
- In OnRoute Routebeschrijving kiezen voor belangrijke wegpunten (de middelste)
- Export naar GPX
- ITNConv starten
- Inlezen van de GPX
- Exporteren naar TomTom 5 en ja, gebruik Split functie
- Nu heb je 1 tot X .itn bestandjes. 1 OnRoute route zijn nu meerdere TT routes geworden.

En testen maar.

Stel dat je in OnRoute (met ServicePack1) kiest voor gedetailleerde lijst en die via GPX, ITNConv een TT route laat maken, dan heb je een vrijwel gelijke route, dan wordt de Track namelijk in de GPX opgeslagen en ITNConv pakt netjes die trackpunten op om er een zeer uitgebreide TT route van te maken.
Succes


Sinds gisteren ben ik in het bezit van een HP Ipaq 1940 met tomtom 6 erop. Ook heb ik ProMotor Onroute, en heb ik idd op deze wijze succesvol een tocht kunnen maken door Groningen en Friesland van een kleine 250 kilometer.

Nu heb ik nog wel een vraag m.b.t. het lade nvan de kaartgedeeltes, zorgt TT er automatisch voor dat hij het volgende gedeelte laadt, of moet dit handmatig worden geselecteerd?
dreetje9
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 14 jan 2008 15:32
Woonplaats: Nieuwlande

Volgende

Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast