Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Deze route komt niet overeen met beschikbare kaarten!

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

Deze route komt niet overeen met beschikbare kaarten!

Berichtdoor WVIWV » 30 maart 2004 20:31

Binnen 1 maand vertrek ik met de 2610 naar Portugal.
In de streek van de Serra da Estrela (Oliveira do Hospital) heb ik enkele routes gemaakt die ik nu probeer te simuleren.
De routes werden gemaakt met European City Navigator Version 6.0 en mapsource 5.4.
Alle maps van Portugal werden naar de 2610 gestuurd met 512MB.
Als ik een route selecteer in de routelijst van de 2610 wordt die mooi getoond op het scherm, zoals aangemaakt met mapsource.
Als ik de route activeer krijg ik de foutmelding:
"Deze route komt niet overeen met beschikbare kaarten!"
"Wegen worden niet precies gevolgd."
"Wilt u de route herberekenen."
Kies ik voor "Ja, herbereken" dan wordt de route herberekend van bij mij thuis tot in Portugal aan de eindbestemming van de geselecteerde route!
Kies ik voor "Nee, gebruik maar" dan wordt de route getoond met rechte lijnstukken. Ik weet dat de maps van Portugal niet OK zijn, maar ik veronderstel toch dat de autostrades en N-routes gevolgd moeten worden.
Kies ik voor snelste of kortste route, niets helpt..
Wat doe ik verkeerd? Of koop ik best ne goeie ouwerwetse kaart :P
Op de valreep zie ik nu dat ik vroeger steeds werkte met City Select Europe v6 (met m'n GPS-V) en bij mijn 2610 City Navigator Europe v6 geleverd werd. Is dit juist?
Alvast bedankt voor uw hulp want ik zou héééél graag mijn 2610 meenemen naar Portugal 8)
Wilfridus Deauvillius
WVIWV
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 18 maart 2004 20:10
Woonplaats: B-DIKSMUIDE

Re: Deze route komt niet overeen met beschikbare kaarten!

Berichtdoor wurtel » 30 maart 2004 20:55

WVIWV schreef:Als ik de route activeer krijg ik de foutmelding:
"Deze route komt niet overeen met beschikbare kaarten!"
"Wegen worden niet precies gevolgd."
"Wilt u de route herberekenen."

Dat gebeurt als de route in Mapsource gemaakt is met andere kaartmateriaal dan wat in het apparaat geladen is.

WVIWV schreef:Op de valreep zie ik nu dat ik vroeger steeds werkte met City Select Europe v6 (met m'n GPS-V) en bij mijn 2610 City Navigator Europe v6 geleverd werd. Is dit juist?

Je hebt dan waarschijnlijk (nog) City Select 6 in Mapsource geinstalleerd, en door de GPS Shop is je 2610 voorzien van de (bij het apparaat horende) City Navigator 6. Dan krijg je inderdaad bovenvermeld effekt. Normaal gesproken overkomt dit een gebruiker niet, omdat er maar heel weinig winkels zijn die het apparaat kant en klaar met geladen kaartmateriaal leveren; elders moet de klant zelf eerst nog Mapsource + kaarten installeren en in de GPS laden...

Oplossing: installeer ook City Navigator 6 (kan evt. naast de City Select, die blijft dan staan en kun je in Mapsource kiezen welke je wilt gebruiken). Vergeet de unlockcode voor CN6 voor de 2610 niet in te voeren (ctrl-U en dan "add") zodat je evt. ook ander kaartmateriaal uit CN6 in het apparaat kunt laden. Denk daarbij dat het alles of niets is: je moet alles wat je beschikbaar wilt hebben tegelijk laden.

WVIWV schreef:dan wordt de route herberekend van bij mij thuis tot in Portugal aan de eindbestemming van de geselecteerde route!

Het apparaat "weet" nog dat ie in Nederland is... Als je gesimuleerd gaat rijden, dan moet ie wel eerst naar het beginpunt rijden... Je kunt ook eerst een nieuwe positie ingeven.
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Deze route komt niet overeen met de beschikbare kaarten!

Berichtdoor WVIWV » 31 maart 2004 13:27

Hoe kan ik de 2610 "wijs" maken dat ie op een "nieuwe positie is"?

Routes waren inderdaad gemaakt met European City Select v6 ipv City Navigator Europe v6. Moeten al mijn routes nu opnieuw gemaakt worden of enkel een herberekening laten uitvoeren met City Navigator Europe v6 :?:

Dankzij dit forum en zijn toffe gebruikers ben ik reeds voor een groot deel geholpen :P
Wilfridus Deauvillius
WVIWV
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 18 maart 2004 20:10
Woonplaats: B-DIKSMUIDE

Berichtdoor wurtel » 31 maart 2004 17:09

Ik heb even geen 2610 bij de hand, hopelijk kan Hans of een van de andere forum gebruikers even helpen...

De routes hoef je niet opnieuw te maken; een herberekening zou voldoende moeten zijn. Je kunt daarna controleren of de route er nog uitziet zoals je bedoeld had :wink: Het kan nl. zijn dat er ergens een andere beslissing genomen wordt vanwege de ietsjes andere kaart info.
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Berichtdoor Hans Vaessen » 31 maart 2004 19:17

Inderdaad: de foutmelding duidt op verschillend kaartmateriaal. Dubbelklik op de naam van de route en toets 'recalculate'.

Om te zien of er verschillen optreden kan het handig zijn de 'oude' route te hernoemen en kopieren; dan kun je makkelijk de nodige aanpassingen doen.

De manier van herberekenen zal mede afhangen van de preferences-routing. Bij typische motorroutes advies: kies voor 'vermijd snelwegen' c.q. stel in op 'bicycle'.
Dan zul je vermoedelijk minder aanpassingen hoeven te doen.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Deze route komt niet overeen met de beschikbare kaarten!

Berichtdoor wurtel » 31 maart 2004 21:40

WVIWV schreef:Hoe kan ik de 2610 "wijs" maken dat ie op een "nieuwe positie is"?

Hans, dit moet kunnen (terwijl het ding op "gebruik binnenshuis" staat ingesteld, zodat je gesimuleerd kan rijden. Anders moet ie eerst een dag lang gesimuleerd naar Portugal rijden voordat ie de simulatie van de gemaakte route kan starten :wink:
Kun je ook even vertellen hoe? (dat was wat ik bedoelde met "hopelijk kan Hans of een van de andere forum gebruikers even helpen")...
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Berichtdoor Hans Vaessen » 31 maart 2004 21:43

Ah!

Mogelijk dat er meerdere manieren zijn, maar een manier om een nieuwe locatie in te geven is:

Ga naar het GPS-scherm (waar je de ontvangst sterkte kunt zien); druk dan op 'menu' en kies voor 'geef nieuwe locatie' (o.i.d.; heb geen 2610 bij de hand nu).

Is dat wat je bedoelt?
hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor wurtel » 31 maart 2004 22:00

Yep :!: :P
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Onderwerp: Deze route komt niet overeen met de beschikbare k

Berichtdoor WVIWV » 1 apr 2004 09:16

Jullie gouden raad opgevolgd.
Heb eerder gemaakte routes laten herberekenen in City Navigator v6 (GEEN verschil te merken met routes eerder gemaakt met European City Select v6).
Waypoints en routes naar 2610 gestuurd.
GPS op "gebruik binnenshuis" gezet.
Route in Portugal laten simuleren en DIK IN ORDE (net zoals op m'n GPS-V trouwens). Er moet dus GEEN nieuwe locatie ingegeven worden.
Moraal van het verhaal:
1. StreetPilot 2610 werkt met City NAVIGATOR Europe v6.
2. Eerder gemaakte routes, gemaakt met European City SELECT v6, EERST LATEN HERBEREKENEN en dan pas routes en waypoints naar StreetPilot 2610 sturen.
3. Een SIMULATIE van een route op een andere locatie (bvb in het buitenland) MOET STEEDS KUNNEN MET HET JUISTE KAARTMATERIAAL.
Rest mij alleen nog iedereen te bedanken en in het bijzonder NOTTER voor de prima service via deze site :P
Wilfridus Deauvillius
WVIWV
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 18 maart 2004 20:10
Woonplaats: B-DIKSMUIDE

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 apr 2004 19:14

Mooi dat het gelukt is!! En ga je 'm nu ook nog in het echt rijden??

Overigens ook leuk (geheel terzijde): door een gesimuleerde route tijdens het simumleren harder te laten rijden kun je 'm uit de bocht laten vliegen. Dan krijg je dus TIJDENS DE SIMULATIE van de route de melding 'van route, herberekenen'.

Volstrekt onzinning, maar wel leuk ;)

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten