Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Waarschuwing! Geen Sandisk Ultra-II in 60/76 C(S)x gebruiken

Allemaal toestellen specifiek voor wandelen en fietsen

Berichtdoor tony rave » 16 jun 2008 13:21

Het kaartje op zich mag wel groter zijn. Ik gebruik o.a. een 6GB kaartje opgedeeld in 3 folders. In elke folder staat een 'gmapsupp.img' die steeds kleiner is dan 2GB en 2025 kaartdelen, plus een eventuele custom-POI folder.
Een folder heet 'Garmin' en daaruit leest de GPS_r zijn kaartdata. De andere twee folders heten b.v. Garmin_N en Garmin_S en bevatten b.v. de Noordelijke- respectievelijk de Zuidelijke kaarten. Deze foldernamen worden door de 60 genegeerd.

Ik heb het onderweg nog niet nodig gehad, maar zoals Jacob al schreef 'better safe than sorry'. Mocht ik buiten mijn kaarten komen dan kan ik de folders op de mSD-kaart op een willekeurige PC 'omwisselen van naam' en verder rijden.
Jammer dat de omschakeling niet op de GPS_r zelf kan. Op die manier kan Garmin het kaartgeheugen aanzienlijk uitbreiden. Al weer iets voor een update?

Tevens heb ik geladen reserve c.q. extra mSD-kaartjes aan de binnenzijde van de batterij-deksel gekleefd, zoals eerder op dit forum getoond werd. Dat was een zeer praktisch idee.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx, MS-6.13.7.s voor routes, BC voor tracks- en databeheer
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1438
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: werkt gewoon goed

Berichtdoor Henk de Jong » 24 jun 2008 14:02

Ozone schreef:Met mijn 60 CSx werkt de Sandisk Mobile Premier 2 GB, de vervanger voor de Ultra II, uitstekend. Snelheid 9 MB/sec en geen probleem.
Dus waar hebben we het hier over?


Ik heb het bijvoorbeeld over betrouwbaarheid. Zo'n Sandisk Mobile Premier 2GB kaartje had ik ook. Op schijnbaar willekeurige momenten "doofde" het scherm op mijn 60 Cx echter uit, dus heb ik er een standaard SanDisk microSD 2GB kaartje ingezet.

Tijdens Degree Confluence Hunting kan ik mij geen uitval van mijn GPSr veroorloven!
.
Avatar gebruiker
Henk de Jong
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 5 aug 2006 15:55
Woonplaats: Nieuwegein

Re: werkt gewoon goed

Berichtdoor tony rave » 26 jun 2008 10:26

Henk de Jong schreef:Tijdens Degree Confluence Hunting kan ik mij geen uitval van mijn GPSr veroorloven!

Leuk idee, zo'n 'degree confluence visit'.
Ik maakte o.a. een aantal tochten naar de bron van rivieren; zo'n kruispunt van parallels /meridians zou ook een doel kunnen zijn voor toekomstige tochten.
Volgens de, overigens interessante, foto's op je website ben je eind 2006 overgestapt van Magellan naar Garmin, was daar een bijzondere reden voor?
Zomaar nieuwsgierigheid.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx, MS-6.13.7.s voor routes, BC voor tracks- en databeheer
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1438
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: werkt gewoon goed

Berichtdoor Henk de Jong » 28 jun 2008 19:49

tony rave schreef:Volgens de, overigens interessante, foto's op je website ben je eind 2006 overgestapt van Magellan naar Garmin, was daar een bijzondere reden voor?

Ik begon met een Magellan (geel kleurige) SporTrak ontvanger om de route vast te leggen van een trekking in de Himalaya in het uiterste noorden van Birma. Dit ging goed, maar bij gebruik in Nederland bleek deze ontvanger (bij een bepaalde constellatie van de satellieten) de kluts volkomen kwijt te raken. Dat kon ik natuurlijk niet gebruiken tijdens een trekking. Ik had de ontvanger bij de importeur in Apeldoorn voor onderzoek ingeleverd. Ze kwamen (ook bij Magellan) er niet achter wat er mis was met dit type ontvanger. Daarom kreeg ik voor mijn medewerking aan het onderzoek een nieuwe Magellan SporTrak Pro. Prima apparaat waar ik lang plezier van heb gehad.
Bij een bergwandeling in de Duitse Alpen spleet de behuizing echter bij het wisselen van de batterijen. Schroefje te strak aangedraaid denk ik. Resultaat was een ontvanger die niet meer waterdicht was. Daarom ging ik (in 2006) kijken voor een nieuwe GPS handheld ontvanger. Ik had toen de keuze tussen een Magellan Explorist XL of de Garmin GPSMap 60Cx. Bij het vergelijken van de eigenschappen won voor mij de Garmin ontvanger. Vooral de gevoelige Sirf III ontvanger in combinatie met een quad helix antenne gaven voor mij de doorslag. Een betrouwbare plaatsbepaling onder het dichte bladerdak in de jungle is voor mij belangrijk. Ik ging er van uit dat de 60Cx onder zulke omstandigheden beter zou presteren dan de Explorist met patch antenne.
Ik gebruik de 60Cx voor het Degree Confluence Project, trekkings in de Birmese Himalaya en in Europa gebruik ik hem ook voor wandelen, fietsen en autonavigatie. Kortom een veelzijdig apparaat!
Avatar gebruiker
Henk de Jong
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 5 aug 2006 15:55
Woonplaats: Nieuwegein

Berichtdoor Jacob_Bax » 29 jun 2008 00:15

Volgens mij wordt onder een dicht bladerdak in de jungle je ontvangst slechter, je miswijzing dus groter en je plaatsbepaling minder betrouwbaar.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6896
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Berichtdoor Humbuckerz » 28 jun 2009 14:16

Zijn er nog steeds problemen met de Ultra II kaart? Ik wil namelijk een Ultra II 4GB aanschaffen. Verder heb ik de laatste firmware in mijn 60CSx.
Humbuckerz
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 14 feb 2008 22:33

Vorige

Keer terug naar Garmin GPS60C/CS(x); 76C/CS(x); eTrex en geko

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten