Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hard-reset Streetpilot III

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Berichtdoor Hans Vaessen » 6 sep 2004 09:18

Ik vermoed dat je het tweemaal iets verkeerd hebt gedaan en de derde keer goed ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Japie » 6 sep 2004 17:40

Hoi Hans,

Ik denk het ook. Ben overigens nog steeds heel blij met de streetpilot III.
Te DeuM

Japie

Yamaha TDM900
Opel Insignia 2.0 Turbo
Zumo 660
Avatar gebruiker
Japie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 194
Geregistreerd: 7 jun 2004 18:29
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor nijs » 26 feb 2005 09:33

de hard reset lukte perfect van de eerste keer maar nu vind het toestel geen satelieten meer,hij staat al een half u buiten te zoeken............iemand raad???
nijs
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 26 feb 2005 09:30

Berichtdoor V-Twin » 26 feb 2005 14:26

Na een Hard reset duurt het heel lang voordat er satellieten gevonden worden..

Groeten V-Twin
Avatar gebruiker
V-Twin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 22 apr 2004 19:26

Berichtdoor AadM » 26 feb 2005 17:48

Tip:

Print of schrijf de resetprocedure op een klein papiertje en stop dat achterin het batterijvak van de SP-III, kun je hem onderweg ook weer aan de gang helpen indien nodig!

Aad M :idea: :idea:
AadM
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 29 jun 2004 19:02
Woonplaats: Zaandam

Berichtdoor Hans Vaessen » 26 feb 2005 18:00

Het is inderdaad normaal dat het opnieuw vinden van satelieten na een hard-reset langer duurt. Als dat een half uur is zijn bovendien de condities niet optimaal: bijvoorbeeld in de achtertuin, vlak achter het huis (dat dan aardig in de weg kan staan...).

Je kunt het toestel 'helpen' door in het satelietscherm te kiezen voor 'menu' - new location - use map en op de kaart ergens in Nederland te wijzen. Hij weet dat beter waar hij moet kijken...

Denk er bij een hard-reset onderweg aan dat je dan ook je route en waypoints kwijtbent!
Een hard reset is overigens zelden nodig: doe het eens per jaar preventief, en je zit safe.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor nijs » 26 feb 2005 21:14

ok bedankt,het is nu eindelijk gelukt.hij werkt weer prima en doet ook sneller berekeningen want ik heb ook een upgrade gedaan.............want hij draaide nog onder 2.32.......... 8)
nijs
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 26 feb 2005 09:30

Berichtdoor Hans Vaessen » 26 feb 2005 21:33

2.32 is ercht serieus ernstig verouderd........... Dat loopt zo ver achter dat ie eigenlijk een dag naar satelieten had moeten zoeken... ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor TonK1200 » 28 feb 2005 00:43

Heb geprobeert mijn SPIII te updaten van 2.6 naar 2.8
tijdens het downloaden echter viel de GPS uit.
Batterijen leeg op zo'n kritiek moment.
Krijg hem niet meer aan de gang.
Hard reset heeft geen effect.
Bij drukken van de knoppen piept hij soms, verder geen reactie.

Heeft iemand misschien een idee ? :oops: :oops:
TonK1200
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 28 feb 2005 00:25
Woonplaats: Dordrecht

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 feb 2005 10:44

Prober het volgende:

- haal de batterijen eruit en stop ze er weer in (dan weet je zeker dat het toestel uit staat).
- druk op de aan-knop; vermoedelijk hoor je een piep; ook al zie je niets, vermoedelijk is ie toch aan
- probeer vervolgens de firmware opnieuw te laden
- vermoedelijk is ie daarna weer ok.
- zoniet: dan moet ie naar de dokter.

Gebruik bij bovenstaande actie svp wel volle batterijen ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor TonK1200 » 28 feb 2005 20:31

Hans Vaessen schreef:Prober het volgende:

- haal de batterijen eruit en stop ze er weer in (dan weet je zeker dat het toestel uit staat).
- druk op de aan-knop; vermoedelijk hoor je een piep; ook al zie je niets, vermoedelijk is ie toch aan
- probeer vervolgens de firmware opnieuw te laden
- vermoedelijk is ie daarna weer ok.
- zoniet: dan moet ie naar de dokter.

Gebruik bij bovenstaande actie svp wel volle batterijen ;)


Zo gezegd, zo gedaan :D :D Unit stond inderdaad aan.
Tijdens updaten wordt wel gemeld v2.32 waaardoor je denkt het verkeerd te doen. Je bent immers voor 2.80 bezig.
Die 2.32 betreft waarschijnlijk de updater versie zelf.
Zeer verwarrend dus. Maar ja je advies heeft gelukkig geholpen.
Lig met griep ziek thuis en kreeg door dit voorval subiet een koortsaanval.
In ieder geval hardstikke bedankt voor je tip.
Ik kom binnenkort zeker eens naar Notter 8) voor wat accessoires

Groet Ton :wink:
TonK1200
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 28 feb 2005 00:25
Woonplaats: Dordrecht

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 feb 2005 21:40

Die 2.32 is niet de versie van de updater, maar de versie van de oude firmware die hij op dat moment aan het erasen is....

In algemene zin: zoiets kritisch als een firmware-upgrade natuurlijk nooit met vrijwel lege batterijen doen! Daar krijgt het toestel zelf griep van.

Gelukkig is de SP weer beter; nu jij nog!
Beterschap!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor CARO » 7 maart 2005 17:01

Ik heb dus volgens advies zo'n hard-reset uitgevoerd op mijn SPlll.
Instructies waren prima maar ik vind wel dat hij/zij nu meer tijd nodig heeft om de satelieten te vinden. "Klaar voor navigatie" laat echt toch wel even op zich wachten. Langer als voorheen is mijn indruk.
En dan de spraak. Het volume daarvan is te regelen met de speak- toets door deze even ingedrukt te houden. Maar er zijn nog maar twee standen. De een is te zacht de ander maximaal dus eigenlijk te hard. Was dit altijd zo of kan dit te maken hebben met die reset??? :roll:
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.
CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 23 feb 2005 10:10

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 maart 2005 19:47

Dat ie langer nodig heeft voor het vinden is normaal (staat ook in de omschrijving van de hardreset meen ik). Het volume moet trapsgewijs instelbaar zijn: 1-2-3- etc. Kijk nog een goed; staat los van de reset.

Welke firmware gebruikt je?
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor CARO » 7 maart 2005 21:32

Hans,
Mijn SPlll werkt met versie 2.70. Inderdaad waren er voorheen meer mogelijkheden om de spraak in te stellen. Hij kent er nu maar twee een tussenstand zit er niet in. En het enige wat er is verandert is die reset.Dat vertraagde zoeken naar die satelieten blijft ie ook na herhaald gebruik doen. Zou een her-reset een optie kunnen zijn?? Ben ik wel weer opnieuw alles kwijt of up-loaden naar de PC.
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.
CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 23 feb 2005 10:10

VorigeVolgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten