Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hard-reset Streetpilot III

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Berichtdoor Hans Vaessen » 8 maart 2005 15:41

Ik denk dat je je vergist: om het volume van de SP-III te wijzigen hou je even de speakknop ingedrukt. Er verschijnt en volumeregelaar op het scherm. Door nogmaals op de speakknop te drukken verspringt het volume in grote stappen van o naar half naar vol. Dat is wat jij bedoelt.

Om het volume stap voor stap te regelen druk je op omhoog/omlaag met de ronde knop.

Het vertraagd zoeken van satelieten kan voorkomen als:
- het toestel denkt heel ergens anders te zijn dan hij is (bijv. na een reset); vooral dan duurt het lang
- tijdens het rijden
- in slechte ontvangstcondities (bijv. tussen twee huizen huizen, met bovendien regenachtig weer.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor CARO » 8 maart 2005 15:53

Perfect,Hans. Zo kan het volume inderdaad geregeld worden Wist ik niet. Bedankt.En hoe belangrijk, jullie laten het niet bij mooie verkoop-praatjes maar begeleiden de klant daadwerkelijk ook naderhand.
Chapeau voor Notter. :D
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.
CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 23 feb 2005 10:10

Re: Hard-reset Streetpilot III

Berichtdoor Eelco » 7 apr 2005 00:34

www.gps.nl schreef:Ook zul je na de reset het toestel weer op Nederlands in moeten stellen


ik ben vorig jaar geswitched van Ned+Engels naar Ned+Duits (via Internet de Duitstalige spraakversie gedownload).
Gaat die wijziging bij reset ook verloren?

@Hans:
mijn pa (Erik/K75RT) vertelde dat hij een leerzame clubavond had gehad met de BMWmcNNL in Marum. Namens hem: grazi, ook aan Eric :!:
groeten, Eelco
BMW K75/2 met Garmin StreetPilot 2820 met LTU
Eelco
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 230
Geregistreerd: 16 aug 2004 10:42
Woonplaats: Bessemer

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 apr 2005 01:00

Nee die talen gaan niet verloren bij een hard-reset...

Mooi dat het een leerzame avond was; voor ons vanwege wat testen onderweg ook. En nu weet ik ook de plaatsnaam weer!!

Zie ook http://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=26948#26948
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor dirkbruijns » 21 apr 2005 10:09

Ik heb het net uitgevoerd, zo'n hard-reset : perfect.
Eerst de opgeslagen waypoints naar Mapsource uitladen, dan de SPIII resetten, terug activeren, satellieten gezocht, ondertussen was ik al bezig met de tijdsaanduiding, kaartweergave en stem terug juist in te stellen.
Na 5 minuten wist hij dat hij terug "home" was, waypoints terug inladen, geen enkele opmerking over volume-regelaar of what so ever.
Al bij al een operatie van een kwartiertje.

Bliksemsnel is 'ie weer !
Motards op post! Postkaarten thuisblijven!
Avatar gebruiker
dirkbruijns
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 5 apr 2004 11:27
Woonplaats: 2845 Niel (België)

Berichtdoor Eelco » 21 apr 2006 10:46

dirkbruijns schreef:Ik heb het net uitgevoerd, zo'n hard-reset : perfect.


precies een jaar na het vorige commentaar op de hard-reset
bliksemsnel met herberekenen zal hij niet worden
maar ik ben nog steeds dik tevreden met de Streetpilot III deluxe
die me in vier jaar intensief gebruik nooit in de steek heeft gelaten :D
groeten, Eelco
BMW K75/2 met Garmin StreetPilot 2820 met LTU
Eelco
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 230
Geregistreerd: 16 aug 2004 10:42
Woonplaats: Bessemer

Berichtdoor Folkishpeter » 21 apr 2006 22:20

Ik heb het dus ook weer gedaan en ben net zo tevreden over mijn SP 3, na drie jaar.
Ik vraag me alleen al wanneer je de interne batterij moet vervangen?
De Tukker

montana 650+lu , NuviCam + LU
Avatar gebruiker
Folkishpeter
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 515
Geregistreerd: 10 maart 2004 11:27
Woonplaats: Enschede

Berichtdoor asterix » 22 apr 2006 05:26

Folkishpeter schreef:Ik heb het dus ook weer gedaan en ben net zo tevreden over mijn SP 3, na drie jaar.
Ik vraag me alleen al wanneer je de interne batterij moet vervangen?

interne batterij?
die zit er niet in
je denkt dat misschien omdat je de tijd moet "bijstellen"
het tijdssignaal komt van de satelieten
je moet enkel bijstellen voor wat betreft de tijdzone

dus, geen interne batterij, behalve natuurijk die zes AA batterijen
asterix
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 20 maart 2004 10:01
Woonplaats: België

Berichtdoor bmwrobbie » 22 apr 2006 10:28

Ik heb mijn toestel vorig jaar in december 2e hands gekocht in Notter. Is op dit apparaat al een harde reset uitgevoerd bij de controle?
Rob
BMW-robbie
eerst BMW K1100LT met SPIII, nu R1100RT met Zumo en MIT100
bmwrobbie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 138
Geregistreerd: 8 dec 2005 21:50
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor DaSuperGrover » 23 apr 2006 18:14

Gisteren een hard-reset uitgevoerd, binnen 10 minuutjes alles weer oké ingesteld, en na 10 minuutjes buiten te staan wist Truus weer waar ze was.

Alleen ging de GPS nog 2 keer erna op AUTO-LOCATE, i.p.v. het standaard: 'zoeken naar satellieten' in het GPS informatie scherm. Iemand een idee hoe dit kan ?
DaSuperGrover
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 27 maart 2006 21:02
Woonplaats: Almere

Berichtdoor LTpaul » 2 jan 2007 23:25

Hans Vaessen schreef:Nee die talen gaan niet verloren bij een hard-reset...

Mooi dat het een leerzame avond was; voor ons vanwege wat testen onderweg ook. En nu weet ik ook de plaatsnaam weer!!

Zie ook http://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=26948#26948


zoals hierboven staat gaat de taal instelling niet verloren, wel vreemd dat die van mij nu ineens alleen nog maar engelstalige teksten op het scherm laat zien :?

Hoe kan ik ik nedelandse taal weer terug krijgen?
Met RESPECT is het voor iedereen leuker.



kan hier mijn inlognaam niet veranderen op het GS forum heet ik GSApaul
LTpaul
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 6 dec 2005 19:19
Woonplaats: weert

Berichtdoor mdc » 2 jan 2007 23:45

De talen gaan niet verloren, de taal instelling Nederlands gaat wel terug naar Engels.
Bij Systeem instellingen gewoon weer Nederlands kiezen.

Marc
Avatar gebruiker
mdc
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 24 nov 2006 15:03
Woonplaats: Brugge

Berichtdoor LTpaul » 3 jan 2007 18:55

mdc schreef:De talen gaan niet verloren, de taal instelling Nederlands gaat wel terug naar Engels.
Bij Systeem instellingen gewoon weer Nederlands kiezen.

Marc


bedankt, ik vergeet nogal eens die enter knop te gebruiken :oops:
Met RESPECT is het voor iedereen leuker.



kan hier mijn inlognaam niet veranderen op het GS forum heet ik GSApaul
LTpaul
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 6 dec 2005 19:19
Woonplaats: weert

Berichtdoor Foxtail R6 » 20 apr 2007 18:37

Uh....heb de harde reset procedure gevolgd....maar nu start hij helemaal niet meer op.

Suggesties?
New day new challenge
Two eggs, with the sunny sides up
Avatar gebruiker
Foxtail R6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 25 mei 2004 09:00
Woonplaats: Ossendrecht

Berichtdoor Hans Vaessen » 20 apr 2007 18:40

misschien start ie wel op, maar heb je de verlichting uitgezet?? (kort drukken op powerknop)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

VorigeVolgende

Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten