Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Gebruik nuvi 550

Het advies-deel van het forum is bedoeld voor iedereen die aanschaf van een GPS overweegt maar nog niet weet welk toestel het meest geschikt is.
Dit deel is dus NIET voor gebruiksvragen; zie daarvoor de HELPDESK hierboven.

Re: Gebruik nuvi 550

Berichtdoor Thierry911 » 3 jun 2013 11:41

Dag Allemaal!
Wat heb ik veel gelezen over het transfert van fietsroutes van mijn PC naar mijn Garmin Nuvi 550 (ik herken veel mensen in mijn geval....) en vind eerlijk gezegd spijtig dat zo'n duur toestel zo ongebruiksvriendlijk is voor het overzetten van routes / tracks voor de fiets! Wat een ontgoocheling, want ondanks al die vragen en antwoorden kom ik er niet aan uit! Ik bedoel het gpx-fietsroutes overzetten en LEZEN op mijn gps. Ik heb intussen een Garmin 2595 LMT gekocht voor de auto, een E-Trek 30 om te wandelen, en dacht dat de Nuvi 550 ging volstaan om lekker te gaan fietsen! En...blijkbaar niet! Is het nu zuiver "commerce" om dan nog een fiets-gps te kopen?...Ik lees veel om te converteren van Win GDB3, maar hoe ik het moet doen, is een andere vraag! Jullie hebben het verstaan, computer en ik is en blijft 2.
Bedankt voor ieders hulp in elk geval!
Thierry911
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 3 jun 2013 11:03

Re: Gebruik nuvi 550

Berichtdoor ++ Lex ++ » 3 jun 2013 12:06

Omzettingen met WinGDB zijn goed te doen, maar jij hebt er nu eenmaal wat meer moeite mee. Daarom is het misschien verstandig het aantal computerhandelingen zo veel mogelijk te beperken.
De omzetting van tracks naar routes kan ook in BaseCamp; dan heb je alles binnen een programma.

Ik vraag me echter af waarom je de Nüvi voor het fietsen gekocht hebt als je al een eTrex 30 hebt. Heb je op de fiets zoveel behoefte aan het grotere scherm?
De eTrex ook voor het fietsen gebruiken heeft twee voordelen: Je kunt de tracks zonder omzettingen vanuit BaseCamp naar het toestel slepen (of erheen verzenden, wat je makkelijker vindt).
En je kunt de tracks gebruiken zoals ze bedoeld zijn. Je hebt altijd de oorspronkelijke track, ook als die niet goed aansluit op je kaart. Bij de omzetting van track naar route kunnen immers altijd verschillen optreden.

Voor fietstochten zul je over het algemeen tracks tegenkomen, en dat is niet voor niets zo. Die gebruiken in een Nüvi is meer werk dan in een eTrex, en het blijft een beetje behelpen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Gebruik nuvi 550

Berichtdoor WB46 » 3 jun 2013 14:21

Gebruik de nuvi 550 reeds enkele jaren met tevredenheid, zowel in binnen als buitenland, op de mtb en in de auto. De beperkingen die het toestel uiteraard heeft, zoals o.a het omzetten van track naar route wordt nu prima door BC opgelost. Uiteraard hangt alles af van je eigen wensen en tijd om je wat meer te verdiepen in de gps en gebruik van de pc. Maar het blijft een wereld van verschil tussen de nuvi 550 en de ouderwetse kaart op het stuur. Wim.
WB46
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 27 aug 2010 09:13

Re: Gebruik nuvi 550

Berichtdoor Edward » 3 jun 2013 20:58

Misschien kan je hier iets vinden voor het gebruik vam de Nuvi 550 op de fiets:
http://www.gps.nl/nuvi_5-serie_op_fiets.html

Verder heb ik indertijd een speciaal programma gemaakt voor Waypoint voor gebruik met de Nuvi 550, gebaseerd op WinGDB3. Dit programma heet Nuvi-Route. Je kan dit downloaden van de website van Waypoint:
http://www.mywaypoint.nl/page/downloads/48
Het is veel eenvoudiger in gebruik dan WinGDB3, omdat het alleen de functies voor de Nuvi heeft.

In dit geval heb je Mapsource niet nodig, vormt tracks om naar directe routes en kan vlaggetjes verwijderen (hier onzichtbare via-punten genoemd). Het heeft een filter functie en kan de geconverteerde track direct op de Nuvi zetten. Je kan de route op Google Earth bekijken
Edward
Maker van WinGDB3 (download hier)
Mail: wingdb3@gmail.com
Avatar gebruiker
Edward
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1006
Geregistreerd: 21 sep 2004 19:22
Woonplaats: Geen vaste woon- of verblijfplaats

Re: Gebruik nuvi 550

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 jun 2013 08:08

Als je ook al een etrex-30 hebt is mijn advies, zonder twijfel: zet de 550 op marktplaats en gebruik de 30 voor zowel fietsen als wandelen:
- de etrex is sowieso geschikter dan de 550: hij kan gewoon overweg met tracks, de afleesbaarheid is veel beter; acculevensduur evenzo.
- door hem voor fietsen en wandelen te gebruiken ga je meer routine krijgen, en dat is wat je nodig hebt om echt vrienden met je toestel te worden
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Vorige

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast