Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Uitslag onderzoek Waypoint-forum

Nieuws en informatie rond de dienstverlening van WayPoint.

Uitslag onderzoek Waypoint-forum

Berichtdoor www.gps.nl » 20 jul 2005 20:24

Alweer enkele maanden geleden verstuurden we een nieuwsbrief met daarin de uitnodiging mee te werken aan het afstudeeronderzoek van Joost Janssens; Student Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit van Maastricht.
Hij deed onderzoek naar de ins- en outs- van commercieel gebruik van een internet-forum.

Meer dan 400 mensen, grotendeels gebruikers van het forum, hebben de moeite genomen de enquete in te vullen en te versturen. Een groot aantal respondenten. Ieder hartelijk dank voor de medewerking!

Zoals beloofd hieronder een samenvatting van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek.

Over de deelnemers aan het onderzoek:

- het percentage vrouwen onder onze klanten blijft ernstig achter bij de mannen: ruim 97% is man! Heren; hier ligt nog een uitdaging!
- Zo’n 10% is jonger dan 34 jaar, 70% tussen de 35 en 55 jaar, 20% is 55+
- 64% heeft een GPS, gekocht in Notter, 25% kocht hem elders; 17% heeft nog geen GPS maar is wel op zoek; 6% heeft geen GPS en is ook niet op zoek (maar vindt het kennelijk toch gezellig het forum te lezen)
- Het over- overgrote deel van de respondenten geeft de voorkeur aan een echte winkel boven een internetwinkel
- Daarvan wil 7% niet meer dan 25 kilometer afleggen; 14% niet meer dan 50 km., 17% legt de grens op 100km, terwijl maar liefst 62% aangeeft dat de afstand niet uit maakt.
- Slechts 17,5 % vindt de prijs het belangrijkste criterium bij het kiezen van de winkel waar het toestel aangeschaft gaat worden; 42% vindt advies voor aankoop het belangrijkst; hetzelfde percentage geldt voor de after-sales service.

Over Waypoint:
- De winkel van Waypoint krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 8,4; de website precies hetzelfde
- Qua imago scoort Waypoint maar liefst een 9, de bekendheid een 8,1; het overall-rapportcijfer is een 8,5.


Het onderzoeksrapport zegt hierover letterlijk:
Wat betreft het algehele rapportcijfer is het overduidelijk dat de meeste mensen zeer te spreken zijn over Waypoint. Maar liefst 90,3% geeft een cijfer van 8 of hoger aan het bedrijf, het gemiddelde komt neer op een 8,5. Hierbij mag nog worden opgemerkt dat de standaarddeviatie slechts 0,85 is; een statistisch getal dat nog maar eens bevestigt dat alle respondenten het hier over eens zijn, enkele uitzonderingen daargelaten.

Over het forum:
Zoals bekend hebben we ons afgevraagd of we toegang tot het forum zouden moeten beperken tot onze eigen klanten. We hebben inmiddels besloten het forum vrij toegankelijk te houden, maar wel zodanig dat onze klant als ‘Waypoint relatie’ herkenbaar zijn, en dat we hen dus voorrang kunnen geven. (zie http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=3094)

Uit het onderzoek blijkt dit de juiste keuze: de suggestie toegang tot het forum te beperken tot klanten van ‘Notter’ scoort slechts een rapportcijfer 4,7; Exact hetzelfde cijfer krijgt de suggestie dat allen klanten vragen mogen stellen; de rest alleen lezen.
De formulering ‘ vrij toegankelijk, klanten moet extra aandacht krijgen’ scoort echter een rapportcijfer van 8,1.
En het belangrijkste: ‘helpt het forum uw GPS beter te gebruiken?’ scoort het rapportcijfer 8,2! En dat is waar het vooral om ging!

Zondermeer opvallend is de frequentie van het bezoek aan het forum: maar liefst 20% bezoekt het forum dagelijks! 43% minimaal eens per week, 28% minimaal eens per maand! En dat terwijl een kleine 10% niet eens geregistreerd is, en slechts 46% meer dan zes maanden forumgebruiker.

Ons beeld van de onderzoeksresultaten:
We kunnen niet anders dan de onderzoeksresultaten beschouwen als een groot compliment. Zowel voor Waypoint als voor het forum.
Waypoint gaat niet voor een zesje. We scoren een acht-en-een-half. In een dergelijk onderzoek zo’n beetje het hoogst haalbare!

Natuurlijk nemen we de uitkomsten van dit onderzoek niet ‘for granted’ en blijven werken aan onze kwaliteit en service. Maar als tussenstand is dit wel een daverende bevestiging dat we de juiste keuzes maken en dat Waypoint goed ‘op koers’ zit. Allemaal dank voor dit compliment!!!

Namens het hele Notter-team:

Groeten uit Notter!!!
Avatar gebruiker
www.gps.nl
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 10 feb 2004 13:48
Woonplaats: Notter

Berichtdoor rolf » 21 jul 2005 15:02

Nou gefeliciteerd, voor mij ook een bevestiging dit keer dat ik een gemiddeld doorsnee GPS gebruiker ben :lol: 8)

grtjs rolf
De reis naar Aprilia en Akrapovic was geweldig, wat zijn Slowenie en Italië toch mooie landen.
rolf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 13 jul 2004 08:00
Woonplaats: Maasland

Berichtdoor dirkbruijns » 23 jul 2005 06:56

Ik ben hier alle dagen zo druk bezig met lezen en input verzamelen, dat ik maar amper de tijd heb om zelf een vraag te stellen :wink:

Mega-forum !
(heb ik nog geen seconde aan getwijfeld!)
Motards op post! Postkaarten thuisblijven!
Avatar gebruiker
dirkbruijns
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 5 apr 2004 11:27
Woonplaats: 2845 Niel (België)


Keer terug naar WayPoint Nieuws en Informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten