Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Dakota 20 update OSM kaart

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor Tiroli » 1 mei 2014 08:11

Ik heb een Dakota 20 en werk met Basecamp.Kan er iemand mij vertellen hoe ik de openfietskaart 2013 verwijder op de SD kaart en dan het deel dat ik nodig heb van die OSM kaart 2014 er weer opzet .Heel de kaart stond niet op de SD kaart maar het stuk dat ik nodig had.(via drag and drop was dat denk ik ? )
Tiroli
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 30 maart 2014 17:14

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor e.vdwerf » 1 mei 2014 08:41

Tiroli,

Dit filmpje is zeer verhelderend.
http://www.youtube.com/watch?v=cxSh8Jt79OE

De oude kaart kun je gewoon met windows verkenner wissen
Het beste kun je de sd kaart met een adapter in de computer stoppen. Dan gebeuren er ook geen dramatische dingen in de gps zelf en het gaat bovendien sneller.
Geef na de installatie op het sd kaartje de kaart een logische naam.
Egbert
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2213
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor HaWee » 1 mei 2014 11:39

voor de veiligheid zou ik het niet met de verkenner doen maar met JDM , dan weet je zeker dat je het gewenste bestand wist en niet een ander. http://www.javawa.nl/jdm.html

ik dacht trouwens dat je als je met Mapinstall (Basecamp) de kaart opstuurt kunt aangeven of de oude moet blijven staan of niet maar ik kan het even niet controleren.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor Tiroli » 1 mei 2014 22:00

Waypoints en tracks naar mijn Dakota 20 sturen is gelukt,OSM 2013 verwijderen ook,maar ik krijg de OSM 2014 er niet in.Alle kaartstukken zijn geselecteerd via de wizard (kaart toevoegen in Basecamp),je krijgt die niet gedeselecteerd.De volledige kaart is te groot maar ik krijg daar geen stukken af.Kan ik misschien een screenshot nemen en het aan iemand van jullie tonen? Anders gaan jullie mij misschien moeilijk begrijpen of niet weten wat ik zie.
mvg,
Tiroli
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 30 maart 2014 17:14

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor e.vdwerf » 1 mei 2014 22:07

Nee... ik begrijp niet wat je probeert te doen. :?

Wat is OSM 2014 en waar haal je die vandaan.?

de volgorde is:
a. Je installeert van een bepaalde site een kaart in basecamp.
bv van http://www.openfietsmap.nl zoals in het filmpje
b. Je zet vanuit basecamp de kaart over naar je sd-kaartje.

In welk stadium ben je nu bezig?

edit: Kijk naar het laatste stukje van het filmpje. Selecteren in basecamp doe je met de linkermuisknop en deselecteren met de rechter....
Laatst bijgewerkt door e.vdwerf op 1 mei 2014 22:21, in totaal 1 keer bewerkt.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2213
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor HaWee » 1 mei 2014 22:20

inderdaad, je kunt een kaart alleen compleet installeren voor basecamp.

Vanuit Basecamp ga je dan evt een deel oversturen naar de sd met mapinstall

dus graag meer gedetailleerd aangeven wat je doet.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor Tiroli » 2 mei 2014 14:09

De kaart is al een tijd geinstalleerd,ik heb routes en tracks gemaakt zonder problemen.
Ik wil een deel van mijn kaart (het traject met de tracks Belgie ,Luxemburg,Frankrijk,Zwitserland,Italie en Oostenrijk)naar mijn Dakota 20 sturen.Deze is via usb in mijn laptop geconnecteerd.Ik klik dus mijn Intern aan (Dakota 20) in Basecamp en kies dan kaart toevoegen,in het venster dat komt is dan de volledige kaart geselecteerd en ik kan geen delen deselecteren.
Vorig jaar ging dat zonder problemen met de OSM 2013 maar ik weet niet meer juist hoe ik dat deed,dat is het probleem,toen ben ik ook geholpen op een forum maar dat bestaat niet meer.
Hier is de link van de kaarten die ik gebruik. http://www.openfietsmap.nl/downloads/europe

mvg,
Tiroli
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 30 maart 2014 17:14

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor splashy » 2 mei 2014 15:23

Bij OSM kan je zelf delen selecteren, bij OFM is dat voor je gedaan en moet je een keuze maken bv West Eu of Centraal Eu
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor HaWee » 2 mei 2014 15:27

hij wil oversturen van de kaart in Basecamp naar de gps en dan kun je wel in Mapinstall delen selecteren cq deselecteren.

Ik zou beginnen met alles deselecteren en dan met de muis sleuren om het gewenste gebied te selecteren.

voor apart deselecteren moet je elk stukje apart aanklikken vrees ik en dat is nogal wat werk.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor Tiroli » 2 mei 2014 17:52

Nu krijg ik het wel klaar om delen te deselecteren en te selecteren.Dus ik kies kaartdelen waar mijn tracks doorlopen en zie dat ik zeker niet te veel GB selecteer om dat het naar mijn Dakota moet.Bij het doorsturen krijg ik dan de foutmelding er is niet genoeg ruimte op C.Maar er is geen C op mijn dakota 20? Hoe kan dit? Wat zal ik nog fout doen aub?
mvg,
Tiroli
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 30 maart 2014 17:14

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor HaWee » 2 mei 2014 18:02

ten eerste zou ik het naar de SD sturen en niet naar de Dakota zelf , ten tweede moet de over te sturen kaart eerst "gebouwd" worden door je computer en hiervoor zal hij automatisch een of andere temp dir op c gebruiken.

Als je pc ook een D of E schijf oid heeft kun je heel makkelijk ruimte maken op c door met GMTK de kaarten te verplaatsen naar de D of E schijf. http://www.javawa.nl/gmtk.html uiteraard weer even Basecamp afsluiten als je dat doet.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor Tiroli » 3 mei 2014 22:12

Ik begrijp niet goed dat dit niet werkt.Als het systeem een minimum aan kaartdelen uitzoekt (die alleen nodig zijn waar de track loopt) installeerd hij het wel,ik heb dat getest.Mijn micro SD kaart steek in mijn Dakota20 en ik selecteer deze wel degelijk en toch breekt de installatie af en spreekt over C.De SD kaart heeft 4GB en ik selecteer misschien maar de helft.Vorig jaar ging dat nog met drag en drop die kaart toevoegen.Moet een micro SD kaartje altijd via een adapter in een laptop? Heb daar geen ervaring mee,daarom dat ik die kaart liefst via de laptop rechtstreeks naar de micro SD in de GPS overbreng. IK heb geen ervaring met http://www.javawa.nl/gmtk.html of GMTK kaarten.
mvg,
Tiroli
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 30 maart 2014 17:14

Re: Dakota 20 update OSM kaart

Berichtdoor HaWee » 3 mei 2014 22:39

beter lezen aub

ik zeg stuur naar de sd en niet naar de gps zelf, ten eerste heb je meestal meer ruimte, ten tweede als er iets fout gaat met de kaart "hangt" je gps. Als de kaart dan op sd staat haal je hem simpel uit de gps en de gps werkt weer en je hangt de sd direct aan de pc om het probleembestand te wissen.

verder leg ik uit waarom er misschien iets fout gaat met ruimte op c en vertel hoe je dit kunt oplossen nl door het programma GMTK te installeren en met dat programma de kaarten die in je pc staan (op c voor basecamp) te verplaatsen terwijl ze wel gewoon blijven werken met Basecamp.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten