Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Etrex 20

De serie eTrexen met knopbediening

Etrex 20

Berichtdoor Maaswaal » 27 nov 2015 12:41

Ik gebruik de Garmin Etrex 20 voor het weergeven van wandel afstanden. Tot voorkort verwijderde ik bij thuiskomst bij de optie stel in, daarna reset: reset de tripgegevens vervolgens: wis alle waypoints en daarna: wis huidig spoor. Als ik tot voorkort bij de start van een volgende wandeltocht het apparaatje aanzette begon de meterteller (GPS) te lopen. Misschien heb ik pas iets verkeerds gedaan want nu begint de teller niet. Kijk ik bij de optie satelliet, dan staat er op het scherm GPS en druk dan op de menu knop dan zie ik dat de satelliet "uit" staat. Als ik hem dan activeer op "aan"aanzet komt er op het scherm GPS simuleren. Na verloop van tijd begint de teller wel. Vaak heb ik dan wel enkele honderden kilometers gelopen.

Wie kan mij helpen om het probleem op te lossen?
Maaswaal
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 24 jun 2014 17:52

Re: Etrex 20

Berichtdoor Arjen. » 27 nov 2015 15:25

Jouw verhaal kan ik niet plaatsen.
Wat zie je precies dat de satelliet uit staat, en hoe zet je deze aan? Kan je precies beschrijven via welke stappen/menu's/opties je gaat, wat je kiest en wat je te zien krijgt?
Een schermafbeelding geeft hierbij veel informatie.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 849
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Etrex 20

Berichtdoor HaWee » 27 nov 2015 15:32

Maaswaal schreef:. Kijk ik bij de optie satelliet, dan staat er op het scherm GPS en druk dan op de menu knop dan zie ik dat de satelliet "uit" staat. Als ik hem dan activeer op "aan"aanzet komt er op het scherm GPS simuleren. Na verloop van tijd begint de teller wel. Vaak heb ik dan wel enkele honderden kilometers gelopen.

Wie kan mij helpen om het probleem op te lossen?


ben je misschien binnen als je dit doet? geen of slechte ontvangst ,,,,
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20599
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Etrex 20

Berichtdoor Maaswaal » 28 nov 2015 12:21

Arjen. schreef:Jouw verhaal kan ik niet plaatsen.
Wat zie je precies dat de satelliet uit staat, en hoe zet je deze aan? Kan je precies beschrijven via welke stappen/menu's/opties je gaat, wat je kiest en wat je te zien krijgt?
Een schermafbeelding geeft hierbij veel informatie.


Het lijkt er op dat ik van alles fout doe. Wat doe ik. Op een willekeurig tijdstip wis ik (in huis)via "Stel in" dan naar "Reset" de opties Reset Tripgegevens, Wis alle waypoints en Wis huidig spoor. Als ik ga lopen zet ik buiten mijn eTrex 20 aan en ga vervolgens lopen. Vervolgens zet ik hem op trip.km teller en tot voorkort ging deze teller direct lopen. Vorige week nog ging deze teller na enkele honderden meter pas lopen. a.s. Zondag loop ik weer zo'n 15 km en kan dan pas zien of het probleem er is.

Omdat de trip teller niet direct gaat lopen kijk via het icoontje "Satalliet" of deze actief is. Druk ik dan op de "menu" toets dan zie ik pas de optie Gebr. met GPS uit. Die kun je op aan zetten en dan komt het GPS simuleren.
Maaswaal
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 24 jun 2014 17:52

Re: Etrex 20

Berichtdoor HaWee » 28 nov 2015 12:28

als je buiten bent en de gps aan hebt gezet EERST wachten tot je goede ontvangst hebt
DAN oude tripgegevens wissen (hij heeft met de onnauwkeurige positie wat gelogd en dat wil je kwijt)
DAN trip starten
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20599
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Etrex 20

Berichtdoor Arjen. » 1 dec 2015 09:33

Maaswaal schreef:Omdat de trip teller niet direct gaat lopen kijk via het icoontje "Satalliet" of deze actief is. Druk ik dan op de "menu" toets dan zie ik pas de optie Gebr. met GPS uit. Die kun je op aan zetten en dan komt het GPS simuleren.


Op het moment dat je de optie "Gebruik met GPS uit" activeert, dan is dat de stand die actief wordt...
Anders gezegd, als de optie "Gebruik met GPS uit" kiest, dan is dat wat het toestel doet en zet je daarmee de GPS uit!
Deze optie dus simpelweg niet activeren!

Kijk eens bij "Stel in" en "Sporen". Kijk wat er gekozen is bij "Spoorlog", zorg dat hier "Opnemen, tonen" gekozen is.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 849
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Basiskaart Etrex 20 gewist

Berichtdoor Dave040 » 26 maart 2017 13:32

Goede middag,
Ik heb per ongeluk de basiskaart en de inhoud van de Etrex 20 gewist.

Wie kan mij helpen om de basiskaart weer op mijn toestel te zetten.

Met vriendelijke Groet,
Dave van de Laar.
Dave040
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 26 maart 2017 13:21

Re: Etrex 20

Berichtdoor HaWee » 26 maart 2017 13:43

de basiskaart alleen helpt niet als je de rest van de inhoud ook hebt gewist.

Als je de gps bij Waypoint hebt gekocht even daarheen.
Als je hem elders hebt gekocht ofwel via leverancier of direct naar Garmin.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20599
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven


Keer terug naar eTrex 10, 20(X) en 30(X)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten