Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

GPS antenne signaal NOK ? Kenwood KNA DV3200 inbouw GPS

De helpdesk is bedoeld voor ondersteuning bij het gebruik van je toestel.
In 'Algemeen' alleen vragen die in de onderwerpen hieronder geen plek vinden!

GPS antenne signaal NOK ? Kenwood KNA DV3200 inbouw GPS

Berichtdoor willy_gps » 3 dec 2009 11:08

Hallo,
Ik ben hier nieuw en weet niet echt wie kan assisteren daarom deze poging.Ik bezit een Kenwood KNA DV3200 inbouw GPS dewelke 2e hands aangeschaft sinds een jaartje.Alles is correct aangesloten alsook het pulse-signaal en werkte prima.Nu heb ik sinds enige tijd een probleem nadat er per toeval iemand aan de GPS antenne-kabel heeft getrokken.
Sindsdien krijg ik bij opstart telkens een positie in midden-centrum van Brussel.Ik woon wel in Belgie maar dan wel in omgeving van Mol.Na ong.een kwartier is de postionering opnieuw in orde maar de gevolgde route klopt niet en verloopt constant ; calibratie leverde niets op.
Wel zie ik sateliet-ontvangst op de display.Ook zijn telkens alle gegevens verdwenen zoals voorheen ingestelde punten,klok e.a.
De GPS antenne verplaatsen leverde ook niets op.
Daar ik denk om de GPS-antenne te vervangen (connector HRS GT5)
om dit kunnen te verhelpen was mijn vraag of iemand soortgelijk probleem al eens heeft meegemaakt.
Graag assistentie dus als dat zou kunnen
willy_gps
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 3 dec 2009 10:37

Berichtdoor Trappe Matje » 3 dec 2009 13:09

Lijkt wel of de gps elke keer ge-reset wordt. Misschien iets met de voeding niet OK? Geen constante stroomdraad?
"Trotse mensen verdwalen liever dan dat ze de weg vragen. "

Winston Churchill
Avatar gebruiker
Trappe Matje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 126
Geregistreerd: 25 aug 2005 08:32
Woonplaats: N 51 29.464 E 5 41.768

Berichtdoor willy_gps » 5 dec 2009 18:08

Aansluiting heb ik voorzien via sigarenaansteker om telkens GPS op te starten bij gebruik. Hiermee had ik echter in het verleden geen enkel probleem en alle instellingen bleven behouden (behalve de taal-selectie).
Momenteel blijken telkens alle geheugen-settings gewist te worden zoals ook klok en vorige bestemmingen.Zou dit iets met slecht werkende GPS-ontvangst (antenne) kunnen te maken hebben of is er mogelijk een soort ram-geheugen (cmos) dat hiervoor gebruikt zou worden dat faalt.
Enig idee ?
willy_gps
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 3 dec 2009 10:37

Berichtdoor JaVaWa » 5 dec 2009 22:03

Lijkt me onwaarschijnlijk dat dit door een slecht antenne-contact veroorzaakt wordt. Het toestel is blijkbaar niet permanent aan een stroomvoorziening aangesloten en zal dus voorzien zijn van een backup-batterij voor het bewaren van de instellingen. Die batterij zal dan leeg of (in het geval van een oplaadbare batterij) defect zijn.
Dat het optreedt sinds dat iemand aan de antennekabel zat, zal toeval zijn.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 dec 2009 13:32

Mee eens: heb hier niet echt verstand van, maar lijkt me dat dit niets met de antenne te maken heeft, maar veeleer met een defect in het 'geheugen' van het toestel (kan een defecte condensator zijn). Ik vrees echter dat dat amper economisch reparabel zal zijn..
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: GPS antenne signaal NOK ? Kenwood KNA DV3200 inbouw GPS

Berichtdoor Dangeo » 8 mei 2017 20:52

Heb ook mijn kenwood dv3200 in andere wagen geplaatst, deze correct aangesloten, aangezet,kwam ik ook in Brussel terecht om te starten, callibreren lost niks op, kan adres instellen alles werkt tot wanneer hij zegt de navigatie start vanaf het aangegeven punt, rij ik dan verder met de wagen blijf het pijltje gewoon staan aan begin punt, wie kan mij helpen mvg
Dangeo
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 8 mei 2017 20:43


Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast