Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Wijzigen van de route lukt niet.

De opvolger van Mapsource

Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor HWemmenhove » 7 apr 2018 10:37

Ik wil een bestaande route wijzigen, waarvan de kleur paars.
Die wil ik verplaatsen naar de route in blauw en die de oversteek maakt naar de B253.

Wie weet de oplossing? Dank op voorhand.
Bijlagen
Viaduct.jpg
Viaduct.jpg (200.88 KiB) 1299 keer bekeken
HWH
HWemmenhove
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 24 aug 2007 09:51
Woonplaats: HATTEM

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor RonalT » 7 apr 2018 12:21

Om te beginnen zou het handiger zijn de afbeelding te verkleinen naar max 800 px breed (ongeveer) dan hoef ik niet te schuiven met het beeld.

Twee, als ik het begin van de te maken route ergens plaats waar de twee lijnen samenlopen en een tweede punt onder Haine plaats waar jij een tussenpunt hebt staan wordt er gewoon zo geroute als jij wil. Netjes over het viaduct.
Zowel als automobilist, motorrijder of fietser....
Zelfs als ik het einde van de route net buiten Haine richting Roddenau op de Hainerweg plaats wordt ik nog over het viaduct gestuurd door Haine en dan richting Roddenau gestuurd.

Haine.gif
Roddenau - Haine
Haine.gif (49.74 KiB) 1283 keer bekeken
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2961
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor HWemmenhove » 8 apr 2018 13:07

In de bestaande route die ik kreeg van een hotelhouder staat op dit punt geen enkele waypoint.
En toch kan ik de paarse route niet verplaatsen naar de B253.

Een nieuwe route van van Roddenau naar Haine over de B253 (incl. viaduct) lukt prima, maar verplaatsen van de route
lukt met geen mogelijkheid.
Dus met uw oplossing lujkt het mij ook maar anders niet.
Ben e dus nog niet uit.
HWH
HWemmenhove
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 24 aug 2007 09:51
Woonplaats: HATTEM

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor HaWee » 8 apr 2018 13:18

heel simpel: bestaande route is ongetwijfeld gemaakt in ander kaartmateriaal etc. punten liggen naast de weg op jouw kaart, misschien lag het viaduct er nog niet toen de route werkt gemaakt??
Ook is het zo dat de punten van een route een relatie hebben met de (oude) kaart waar ze op zijn gemaakt en niet met jouw kaart en dit geeft ook problemen.

Probeer dus nooit een aangeleverde route aan te passen maak maar een nieuwe route op je eigen kaart naar het voorbeeld van de bestaande route.

Simpelste: in Basecamp maak van de aangeleverde route direct een spoor. Verwijder de aangeleverde route uit Basecamp.
Gebruik nu het spoor als voorbeeld om je eigen route te maken. Zet begin en eindpunt en een paar tussenpunten en laat de route berekenen. Corrigeer nu de route tot hij zo goed mogelijk lijkt op het voorbeeld spoor.

Afhankelijk van je gps kun je dan ofwel de route ofwel een spoor dat je Basecamp laat maken van je nieuwe route (dus niet het voorbeeld spoor) of zowel spoor als route naar je gps sturen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20768
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor HWemmenhove » 8 apr 2018 18:31

Beste HaWee,

Hartelijk dank voor je heldere advies. Nooit gedacht dat een verkregen route daadwerkelijk kan zijn gemaakt op een andere kaart. Ik ga het helemaal uitproberen volgens je advies.

Nogmaals hartelijk dank,
Henk W
HWH
HWemmenhove
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 24 aug 2007 09:51
Woonplaats: HATTEM

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor FM » 8 apr 2018 20:41

HaWee schreef:heel simpel: bestaande route is ongetwijfeld gemaakt in ander kaartmateriaal etc. punten liggen naast de weg op jouw kaart, misschien lag het viaduct er nog niet toen de route werkt gemaakt??
Ook is het zo dat de punten van een route een relatie hebben met de (oude) kaart waar ze op zijn gemaakt en niet met jouw kaart en dit geeft ook problemen.

:shock:
Meen je dat nu ?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4382
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor RonalT » 8 apr 2018 21:06

FM schreef:
HaWee schreef:...
Ook is het zo dat de punten van een route een relatie hebben met de (oude) kaart waar ze op zijn gemaakt en niet met jouw kaart en dit geeft ook problemen.
Meen je dat nu ?


Klopt. Meestal teken ik een route ook opnieuw. Dan zijn de punten wel goed.
Wat ik ook wel eens doe, met het elastiekje alle punten opnieuw in de route aanbrengen. Deze zet ik op de weg vlak bij het oude punt en het oude punt wis ik daarna. Als je dat bij ALLE punten doe heb je ook een nieuwe route :lol:

Maar de punten in een route hebben inderdaad een relatie met de kaart waarin de route is gemaakt. Daardoor duurt het soms ook erg lang (1 minuut ofzo) voordat een route is geladen in een ZUMO. De ZUMO gaat dan berekenen of alle punten op de juiste plaats staan. Dit voorkom je door een route opnieuw te tekenen of alle punten verplaatsen.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2961
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor FM » 8 apr 2018 22:01

Maar dat geeft toch absoluut geen probleem om in Basecamp die route te wijzigen ? :shock:

Dat zou betekenen dat iedereen zijn oude routes mag weggooien, want je zou er niets meer aan kunnen wijzigen?

Kom nou... :roll:
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4382
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor polmcfree » 8 apr 2018 23:56

HWemmenhove schreef:In de bestaande route die ik kreeg van een hotelhouder staat op dit punt geen enkele waypoint.
En toch kan ik de paarse route niet verplaatsen naar de B253.

.
Je hebt toch geen bestaand viapunt/waypoint nodig om een route te wijzigen,je kan toch invoegen gebruiken,(potloodje met een plus teken,)om een nieuw viapunt te maken en zo de route te wijzigen.
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor hka » 9 apr 2018 08:26

Vraag de hotellier om een track dan voorkom je dit soort problemen.
En is tracen (overtrekken) van de loop van de track eenvoudiger te doen zonder dat je het spoor bijster wordt.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 627
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor Frank » 9 apr 2018 08:39

@HWemmenhove: misschien kan je de gekregen route als bijlage toevoegen, dan kunnen we eventueel kijken wat er aan de hand kan zijn. Staat het profiel van de route wel goed?

@HaWee: ik ben het niet helemaal eens met jouw opmerkingen dat routes, gemaakt in ander kaartmateriaal, niet (goed) aan te passen zijn. Ik doe dat vaak genoeg en gaat vrijwel altijd goed zonder veel extra moeite. Je moet er inderdaad wel goed op letten dat er geen via/vormingspunten op wegen staan die in het nieuwe kaartmateriaal 'verboden' zijn o.i.d. En ook goed letten op het routeprofiel, ook dat kan wel eens roet in het eten gooien.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor guzzi vero » 9 apr 2018 09:04

Frank, vroeger kregen de routes gemaakt in MS met NT kaarten vectorinformatie mee. Deze blijft behouden zelfs als je de via punten goed zet in jouw kaart en dit heeft in het verleden ook tot problemen geleid. Beter is track van maken, oude route verwijderen en nieuwe maken ahv track. Ik ben het dus eens met Hawee.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1038
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor FM » 9 apr 2018 10:19

Ik ben niet akkoord.

Het probleem van ts is dat hij de route in basecamp niet aangepast krijgt. Informatie over oude kaarten in een viapunt is naast de kwestie. Een viapunt moet altijd verplaatst kunnen worden in Basecamp.

Ik steun de vraag om de gpx met de route in kwestie even als bijlage mee te geven.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4382
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor guzzi vero » 9 apr 2018 10:28

we wachten dus allemaal op de route om te kijken hoe die bij ons gaat reageren
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1038
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Wijzigen van de route lukt niet.

Berichtdoor polmcfree » 9 apr 2018 11:05

Ik ben het eens met FM,de route kan je altijd wijzigen in basecamp,
Als die paarse route actief is kan je met het potloodje de route wijzigen,ongeacht in welk kaartmateriaal die gemaakt is,dat de rest van de route niet juist op de wegen ligt doet er niet toe,je kan ze wijzigen
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Volgende

Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast