Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

BMW Navigator 6 herberekening???

BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor twinnyeddy » 15 apr 2018 19:33

Instellingen op "automatisch herberekenen uit".

Tijdens het rijden van een route kwam ik bij een omleiding. Dus ik volg de omleiding en na een paar minuten begint de navigator te herberekenen en ging de route van 188 km en 3:05 uur naar 124km en 2:10uur.
De hele route verklooit. Dit mag dus niet en wat doe ik verkeerd?
En ja, die nieuwste firmware zit er op en de route thuis gesynchroniseerd naar mijn kaarten.

Help!!!!
twinnyeddy
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 4 apr 2014 18:22
Woonplaats: Druten

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor Mike Schenk » 15 apr 2018 21:15

Weet je zeker dat je automatisch herberekenen hebt uitgezet voor de juiste rijmodus?

Als bv. je Navigator in de modus "Automobiel" staat en je zet automatisch herberekenen uit, staat het voor die modus uit.

Is vervolgens je route gemaakt in de modus "Motorfiets" dan schakelt de Navigator over naar deze modus. Maar voor deze modus staat herberekenen misschien nog wel aan.

Dat is eigenlijk het enige wat ik kan bedenken dat er fout kan gaan.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 307
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor Tieflaar » 16 apr 2018 18:00

Zou het kunnen zijn dat er te weinig tussenpunten in de route zitten?
Ook de verste reis begint met één stap.
Avatar gebruiker
Tieflaar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 1 maart 2006 22:34
Woonplaats: Betuwe

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor twinnyeddy » 16 apr 2018 19:27

De routepunten heb ik zacht gemaakt op 4 stuks na. Ja herberekenen staat uit en dat is dan voor auto , motor etc.
twinnyeddy
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 4 apr 2014 18:22
Woonplaats: Druten

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor duccer » 16 apr 2018 19:53

Als je ziet dat hij dan toch gaat her berekenen dan kun je toch de route opnieuw activeren tijdens het rijden?
Ducati Multistrada Enduro 1200 met Zumo 660 en echtgenote volgt op een Monster 796
duccer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 967
Geregistreerd: 4 apr 2006 20:54
Woonplaats: Elsloo

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor tencats » 17 apr 2018 12:06

Maar dan nog blijft de vraag, Waarom gaat-ie herberekenen?

De enige reden die ik kan bedenken is een herberekening op basis van verkeersinformatie door de omleiding.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor twinnyeddy » 17 apr 2018 20:32

duccer schreef:Als je ziet dat hij dan toch gaat her berekenen dan kun je toch de route opnieuw activeren tijdens het rijden?


Als je niet meer op de route zit dan moet je het volgende tussenpunt aan tikken en daar gaat hij dan naar toe met de instellingen als routevoorkeur. Maar dat kan dus 45 km verderop liggen en dan maakt/ geeft, de navigator er zelf een draai aan.

Mr gps zegt dat je met route als track als basis dan dit gezeik omzeild. Dus vanaf nu alles als track laden....
twinnyeddy
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 4 apr 2014 18:22
Woonplaats: Druten

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor FM » 17 apr 2018 21:19

Neen, als je niet op de route zit, moet je niets aantikken en gewoon op zicht naar de route rijden.

Daar pas je route weer activeren.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4389
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor tencats » 18 apr 2018 15:33

Maar dan zul je wel allereerst de route moeten starten en het eerste punt kiezen. De NAV maakt dan een route naar het begin en legt dan tevens ook de route aansluitend op de kaart. Pas dan kun je -op zicht- naar de route rijden, of je volgt natuurlijk de route naar het begin, dat kan ook.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor twinnyeddy » 18 apr 2018 17:59

Maar hoe weet ik welke het eerste punt is halve wege en ik heb een omleiding?



En op zicht naar de route toe rijden dan pakt ie het toch zelf weer op zonder de route dan opnieuw te activeren??
twinnyeddy
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 4 apr 2014 18:22
Woonplaats: Druten

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor tencats » 18 apr 2018 18:32

Het eerste punt staat altijd bovenaan het lijstje.

Ik kies deze alleen maar om de route in beeld te krijgen want als ik niet op de route sta en ik kies een ander punt dan het eerste, dan gaat de Zumo (een deel van) de route herberekenen. Ook zijn de tussenliggende punten zelden goed herkenbaar en wordt het al een hele klus om de juiste te kiezen.

Door de truc van het eerste punt krijg ik de route op de kaart in beeld en kan ik er vervolgens weer naartoe rijden. Eenmaal op de route, deze weer opnieuw opstarten om de instructies te horen en te zien.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor hka » 19 apr 2018 09:02

Nog een tip: ik leg altijd de track er nog onder die blijft wel in beeld als je de route stopt.
Op die manier rij ik daar naar toe en start dan de route opnieuw op.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 627
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor RonalT » 19 apr 2018 20:47

Doe ik ook, goede methode. Track is ook altijd goed.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor Dingeman » 20 apr 2018 08:28

hka schreef:Nog een tip: ik leg altijd de track er nog onder die blijft wel in beeld als je de route stopt.
Op die manier rij ik daar naar toe en start dan de route opnieuw op.



+1
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 438
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: BMW Navigator 6 herberekening???

Berichtdoor twinnyeddy » 26 apr 2018 19:56

Dus het is mogelijk om zowel de route als de track tegelijk te openen?

Toevallig dit weekend ongeveer dezelfde route gereden en ook weer die omleiding. Nu ging het dus wel zoals het hoort en liet ie de route in takt en werdt er niet herberekend. :D
twinnyeddy
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 4 apr 2014 18:22
Woonplaats: Druten

Volgende

Keer terug naar BMW Navigator

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten