Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

tomtom 400 en sena 10s

tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor jaapdokter » 21 apr 2018 22:25

Beste mensen ,
Na jaren gebruik te hebben gemaakt van een sena smh 5, daarna een smh 10, allen in combinatie met een tomtom 400 weinig of geen problemen mee gehad.
Sinds kort een sena 10S in gebruik waar mee zich een probleem voor doet, met het koppelen van telefoon en tomtom.De volgorde van koppelen is : de tomtom via de telefoon knop aan de 10S en de telefoon aan de tomtom (dus niet rechtstreeks aan de 10S)werkte bij de SMH10 feiloos nooit een probleem. De 10S op de zelfde manier gekoppeld , maar wat er gebeurd is het volgende. Als de 10S aanstaat met intercom aan voor contact met de 2e headset , gaat de intercom verbinding uit op het moment dat de tomtom ingeschakeld wordt, waar ook de telefoon aan gekoppeld is. En vervolgens is er op geen enkele wijze meer in intercom verbinding te maken (intercom faild) maakt niet uit op welke headset je drukt. Tomtom uit en je hebt weer intercom tot dat de tom tom weer inschakeld,dan geen intercom meer.Na vele malen tomtom uit en aan wil de intercom verbinding wel eens terug komen maar dit kan niet de manier zijn.Moet je de 10S anders koppelen? Er zijn meerdere mogelijkheden dat is bekent,maar dit is voor ons de makkelijkste,wij gebruiken geen radio enz.En ja ,de nieuwste software staat er op. Ik zag ergens op het SENA forum het zelfde probleem met een 20S , maar de oplossing staat er niet bij.
Iemand een idee of oplossing? Mvgr Jaap Dokter
jaapdokter
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 26 mei 2017 21:53

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor jaapdokter » 22 apr 2018 20:20

Beste mensen even een update wat betreft de ryder 400 en de sena 10S op het moment dat er een flitsmelding binnen komt doormiddel van de piepjes,gooit de tomtom de verbinding tussen de 2 headseds er uit,om ook niet weer terug te keren. Na dat alles uit is gezet en dan eerst de tomtom op te starten en dan pas de 10S werk alles weer. Dus het komt er op neer dat elke melding die de ryder doet de intercom verbinding verbreekt en ook voorkomt dat die zich kan herstellen. Als je dan de tomtom even in slaapstand zet ,heb je weer intercom. De manier van pairen is als volgt:telefoon aan de tomtom en de tomtom via de telefoonknop aan de 10S.Mvgr Jaap Dokter
jaapdokter
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 26 mei 2017 21:53

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor Jeroen C » 26 mei 2018 16:05

Ik slaag er maar niet in op de headset sena 10 te pairen met de tomtom rider 400!! Steeds zoekt hij en zegt vverbonden. Als dan route ingeef komt er opnieuw: geen verbinding met headset!!
Iemand een oplossing. Dank
Jeroen C
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 26 mei 2018 15:40

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor HaWee » 26 mei 2018 16:16

het is raadzaam om meer details te geven en stap voor stap wat je doet en wat er gebeurt.
Ten eerste, dit draadje heet TT400 en Sena10s maar jij geeft niet aan welke Sena10 je hebt , geef aub exact het type aan en welke versie firmware er op staat. Idem firmware versie van de TT400

Geef dan exact stap voor stap aan wat je doet om te pairen, welke reacties je krijgt en wat je doet wanneer het fout gaat. En wat versta je onder "route ingeven" , wat is het voor een route en waar komt hij vandaan etc.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20766
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor Jeroen C » 28 mei 2018 11:44

ik zal dat asap eens correct noteren. Ik las ook de reactie van Jaap en heb ook in die volgorde de stappen ondernomen. Zelfde resultaat.
Alvast bedankt voor deze en volgende reactie.
Jeroen C
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 26 mei 2018 15:40

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor Jeroen C » 6 jun 2018 16:16

Ik heb eens gekeken. Sena 10S-01D en tom tom 2-11.2.100 firmware.
Ik volgde alle stappen in alle mogelijke volgordes al. Zou het kunnen dat dit geen compatibele apparaten zijn? Ook daar vind ik nergens een antwoord op
Dank voor reactie.
Jeroen C
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 26 mei 2018 15:40

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor jaapdokter » 1 okt 2018 21:04

Beste mensen maar weer een update , na een week Italie en een berg ergernis met de 10s, de intercom is niet aan de gang te branden . Na diverse keren de sena 10s aan en uit te zetten pakt ie de intercom een x. Zo lang als je de tomtom uit laat is er niks aan de hand, werkt de intercom feilloos , en dat is onderweg het zelfde circus bij de eerste de beste flitsmelding ,onderbreekt de tomtom de intercom verbinding die soms wel maar meestal niet terug komt.
Wat kan dat zijn? telefoon gekoppeld aan de tomtom 400 en de tomtom gekoppelt aan de sena via de telefoon knop.Zou het zo kunnen zijn als je de tomtom koppelt via de 2e telefoon dat het probleem zich dan niet voor doet. gezien het feit dat de sena de telefoon op 1 heeft staan en de intercom op prio 2? mvgr JaapDokter
jaapdokter
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 26 mei 2017 21:53

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor Jeroen D. » 2 okt 2018 12:36

Je zou inderdaad de tweede telefoon stand eens kunnen proberen;
Druk 5 seconden op de ronde jog dial van de Sena tot je hoort "intercom pairing"
Druk vervolgens binnen 2 seconden kort op de telefoonknop tot je hoort "second mobile phone pairing"

Zorg wel dat je van te voren de koppelingen verwijderd uit de TomTom en voor de zekerheid ook even de Sena resetten via het menu.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1202
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor jaapdokter » 3 okt 2018 20:04

beste Jeroen nog een vraag ik kwam via de mrgps site nog een help dingetje tegen van tomtom.Daar koppelen ze de telefoon via de telefoonknop aan de sena,vervolgens de tomtom aan de telefoon en dan de tomtom aan de sena via 2e kanaal
. Zou dat m kunnen zijn? Voorbeeld is wel met een cardo ,zal geen verschil maken denk ik.mvgr JaapDokter
jaapdokter
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 26 mei 2017 21:53

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor Jeroen D. » 5 okt 2018 09:19

Ik denk dat dat gaat over de 550 en niet over de 400. De 550 moet op een iets andere manier gekoppeld worden.
Maar proberen kan natuurlijk altijd.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1202
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: tomtom 400 en sena 10s

Berichtdoor jaapdokter » 15 okt 2018 19:44

Beste mensen aldoende kom je verder ,afgelopen week weer wat ontdekt.We gebruiken een tomtom 400 en een 450.Aan de 400 zit een sony telefoon gekoppeld en dan naar de10s van sena,aan de 450 zit een samsung telefoon gekoppeld.Op het moment dat de 400 met de sony telefoon er in komt blijft de intercom verbinding intact,maar zo gauw de 450 met de samsung dr bij komt word de intercom verbinding verbroken om ook niet weer terug te keren.Als je de 450 ff in slaapstand zet heb je weer intercom.Na dat je 450 diverse keren aan en uit zet pakt ie de intercom soms weer op,maar dat kan ff duren.Kan die Samsung dat soms nog veroorzaken?
Iemand misschien nog een idee? mvgr JaapDokter
jaapdokter
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 26 mei 2017 21:53


Keer terug naar TomTom Rider 4x/4x0

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten