Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor QuattroFrits » 14 apr 2018 07:19

HaWee en Mgent, daar haalde ik dus ook mijn wetenschap vandaan, daarom schreef ik ook "de afmetingen" en meten kan ik nog net een klein beetje. :mrgreen:
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1721
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor QuattroFrits » 14 apr 2018 10:38

Volgens mij hebben ze nu overal de metrische maten van de 396 aangepast, het scherm is in een keer een stuk kleiner geworden, ook bij Garmin zelf.
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1721
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor bartho » 14 apr 2018 10:56

Mijn 276cx kan ook draadloos routes ontvangen en verzenden maar k zou niet weten hoe en of wel programma dat kan. Alle sinds basecamp niet en ook myrouteapp ook niet.
bartho
 
Berichten: 684
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor HaWee » 14 apr 2018 15:58

QuattroFrits schreef:Volgens mij hebben ze nu overal de metrische maten van de 396 aangepast, het scherm is in een keer een stuk kleiner geworden, ook bij Garmin zelf.

nog niet bij Garmin.com (US) zelf , zoals ik al eerder schreef wel bij garmin.com/nl-nl
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20596
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor QuattroFrits » 15 apr 2018 07:59

Misschien dat het amerikaanse model groter is en blijft, wie weet.
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1721
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor HaWee » 15 apr 2018 10:59

dat denk ik niet, sterker; het lijkt me nagenoeg onmogelijk.
maar zoals ik al eerder aangaf, op de US site staat bij de naam van het toestel 4,3 " en pas bij de spec staan de , kennelijk foute, afmetingen
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20596
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor frits.danon » 25 apr 2018 10:19

Mijn Zumo 550 begon te haperen.. hij is ook al erg oud. Dus overgestapt naar de nieuwe 396. (TT is natuurlijk out of the question :D Even de TT-ers plagen. :twisted: ) En prijstechnisch is hij netjes.
Vooralsnog is het even zoeken, maar de mogelijkheden die ik wil zijn er wel.

Bij waypoint Moordrecht zeiden ze dat het draadloos overzetten van tracks via je telefoon en de Smartphone link het zwakke punt was, dat ze dat niet draaiend konden krijgen. Het is even zoeken, maar met behulp van het videootje van Hans (mr. GPS) bleek het al snel een fluitje van een cent. Het wordt nu wel heel makkelijk om iedere willekeurige track die je ergens vindt even over te seinen naar de Zumo.
Dus het argument wat ik daarnet las over dat je met Garmin slecht willekeurige tracks kon rijden slaat bij dit toestel nergens meer op.

Bluetooth.... eh... tja, hij wil niet pairen met mijn Sena headset... maar dat kan ook liggen aan de headset, want deze krijg ik zelfs niet meer gepaird met identieke Sena headset types.. (moet nog eens even zoeken of er een master-reset bestaat. )

Hartelijke groeten aan iedereen.
Frits.... terug van lang weggeweest. (zie het 60csx deel van het forum) Still alive and kicking.
Zumo 396 op een BMW, 60CSx op een Qwic fiets én nonchalant op de heup gedragen, TomTom in een VW Eos. En nu de Apple watch bij het spinnen.
Avatar gebruiker
frits.danon
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1795
Geregistreerd: 29 jun 2004 10:08
Woonplaats: in Zuid Holland

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor RedStrom » 29 apr 2018 09:34

Ik heb al 8 jaar een nuvi510 waar ik de software van een zumo220 opgezet heb. Een zumo510 zeg maar.
Die bevalt eigenlijk nog prima, maar het scherm is niet meer geweldig en hij lust geen tracks.
Routes rij ik vooral met herberekenen uit en oppakken van de route als ik er van afgeweken ben of niet bij het startpunt begin, doe ik veelal door uitzoomen en naar de route te rijden waar ik wil.
Kom ik op de route, dan krijg ik vanzelf de juiste aanwijzingen, zonder de route opnieuw te moeten starten of via-punten te skippen oid. Harde en zachte punten hebben op dit gedrag geloof ik geen invloed. Ik rij meestal zonder harde punten.

Ik begrijp dat dat laatste bij de 3xx en 5xx toestellen niet meer zo werkt. Dat je niet naar de route kunt rijden en dat die dan weer gewoon wordt opgepikt, en dat het gebruik van harde of zachte punten hier meer invloed op heeft?
Is dat bij de 396 nog steeds zo?

Lijkt me wel overkomelijk, maar zoals het nu is bevalt me prima.
Als ik dan een toestel wil dat net zo werkt als mijn zumo510 (220) die ook tracks kan eten en via bluetooth kan delen, is de 660 het apparaat wat ik hebben moet?

Kan de 396 (of 660) overigens wel tracks delen via bluetooth met andere toestellen, of alleen routes?
Vorige week met een aantal TT-ers op stap geweest. Die kunnen zeer snel tracks delen.
Jammer dat Garmin en TT onderling dat niet kunnen. Maar daar helpt MRA wel weer.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510+Zumo220 software=Zumo510 op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor guzzi vero » 29 apr 2018 10:32

Met de 3xx; 5xx is dat juist hetzelfde hoor. Wijk je van je route af met herberekenen op uit en je rijdt er weer naar toe pakt hij gewoon de route weer op mits alle via punten op zacht gezet zijn in BC. Anders ga je wel zien dat hij de route oppikt maar je krijgt geen spraakaanwijziginggen meer en bovenaan in je schermt komt er ga naar... te staan

De 660 is niet meer te koop dus waarom verwijs je daar steeds naar? Denk dat alle 3xx en 5xx met share route deze naar een andere zumo 3xx:5xxkunnen sturen. Voor een track zou ik het oeten nakijken en heb de 590 hier nu even niet bij de hand
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1020
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor RedStrom » 29 apr 2018 10:40

Dank je.
Ik verwijs naar de 660 omdat die net zo werkt als mijn huidige apparaat, maar ik begrijp dat de 3xx en 5xx dat ook doen.
Wel letten op zachte punten ipv harde.

Maar waarom wordt dan her en der geroepen dat je eerst op de route moet staan en hem dan pas moet activeren?
Dat rijmt dan toch niet.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510+Zumo220 software=Zumo510 op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor guzzi vero » 29 apr 2018 10:54

ja daar zit hem wel een verschil. De oudere toestellen laden gewoon de route in, je rijdt er naar toe en vervolgt gewoon. Bij de nieuwe moet je kiezen waar je de route wil oppikken Start of Einde (of een hard via punt of waypoint ergens in de route). Vandaar dat je op de route moet staan en dan naar het Einde kiezen (of het eerstvolgende harde via punt)
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1020
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor RedStrom » 29 apr 2018 10:58

Aha. Dat wordt daarmee bedoeld.
Klinkt apart, maar zal een kwestie van wennen zijn.
Route in beeld als track kan dan wellicht helpen.

Om alleen hiervoor een 660 te willen ...
Dan word het toch een 396, heel misschien een 595.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510+Zumo220 software=Zumo510 op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor RonalT » 29 apr 2018 11:04

Als je niet op de route bent en je activeert hem wordt er naar de route toe gerekend. Stel ik ben thuis en heb een route die 25 km van mijn huis vandaan begint.

Normaal berekend de Z590 een route naar het eerste harde punt na het begin uit. De logica daarvan is dat er van wordt uitgegaan dat je je op het beginpunt bevindt.
Mocht je naar een ander punt willen, dan kan dat. Bv mijn voorbeeld hierboven. Ik ben thuis en wil een rit gaan rijden die dus 25 km van huis begint. Dan start ik de route en geef aan dat er naar START berekend moet worden. Dan krijg ik een aanrijroute voorgeschoteld volgens de instellingen van het toestel en als ik het STARTpunt passeer krijg ik de route in beeld.

Dus als jij je ergens bevind en je hebt een route met alleen een begin en eindpunt. Ik ga er nu van uit dat herberekenen uitstaat. Jij start en hebt de keuze om naar het begin of einde gestuurd te worden.
Als je eerst zorgt dat je op de route staat, dan kan je op de route starten naar het eindpunt toe.

Als je de route aan het rijden bent en je moet van de route afwijken kan dat gewoon. Het toestel stopt met aanwijzingen geven totdat je je weer terug op de route bevindt.
Als je herberekenen hebt aanstaan wordt er een route volgens de toestelinstellingen berekend naar het eerst volgende harde punt. Zonder harde punten is dat dus het eindpunt.
Laatst bijgewerkt door RonalT op 29 apr 2018 11:11, in totaal 1 keer bewerkt.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2867
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor RedStrom » 29 apr 2018 11:10

Dank je! Goeie uitleg. Ik snap het helemaal.
Wel een dingetje waar je rekening mee moet houden, maar overkomelijk.

Nu snap ik wat er fout ging toen een vriend met zijn net nieuwe 395 aan het stoeien was omdat ons hotel niet het startpunt van de route was. Dit dus.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510+Zumo220 software=Zumo510 op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: zūmo® 396 LMT-S motornavigator

Berichtdoor RonalT » 29 apr 2018 11:16

Als je de oudere toestellen, bv een Z220 - Z550 of een Z660, gewend bent is het even wennen.

Je vriend heeft de route gestart en het toestel komt dan met de suggestie om naar het eindpunt te gaan. Omdat je dus niet op de route was werd er een route uitgerekend volgens de instellingen van het toestel.
Het was wel goed gegaan als hij na het drukken op GA het startpunt had gekozen.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2867
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Zumo 346LM en 396LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast