Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Waypoints maken kan niet meer

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor elca12 » 13 jun 2017 21:11

Keesm@ vreemd, bestand .position.gpx staat wel zichtbaar in het rapport (met JDM) maar niet op mijn gps, ik kan die niet terugvinden. Ook niet via verkenner (geen zoekresultaten).
Laatste firmware is gedownload en ge-updated. Geen verbetering. Probleem blijft ook wanneer de sd-kaart niet in mijn toestel zit. Zucht..... en nu? Ben bang dat ik met dit toestel terug naar leverancier Garmin moet?
elca12
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 25 apr 2014 08:45

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor HaWee » 13 jun 2017 21:15

zoals je correct aangeeft heet het bestand .position.gpx , die extra punt aan het begin zorgt er voor dat je hem gewoon in verkenner niet ziet.
JDM ziet hem wel en als je op het eerste schermpje van JDM klikt op meer info dan zie je staan
xx gpx bestanden ..MB [Beheer] , klik op beheer en je ziet al die bestanden staan en je kunt het bestand .positions wissen en daarna de gps uitzetten en weer aanzetten en testen of het dan wel werkt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20661
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor elca12 » 14 jun 2017 06:34

gedaan, geen verandering.
Mijn man heeft ook eigen GPS, Oregon 600. Is het mogelijk om al software van 650 te wissen en die van mijn man te kopieren en op mijn gps te plakken?
elca12
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 25 apr 2014 08:45

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor keesm » 14 jun 2017 07:55

De 650 verschilt van de 600 alleen door de mogelijkheid van het nemen van foto's. De bestanden zullen hetzelfde zijn en de software ook. Echter de software wordt via een update (gupdate.gcd) weggeschreven in een voor ons niet toegankelijk deel van het interne geheugen. Dus dat biedt geen soelaas.
Je zou nog eens terug kunnen gaan naar een eerdere versie van de software (bijv. 4.80, zie: http://gawisp.com/perry/oregon/ ) volgens de methode die ik eerder beschreef. Wanneer dit soelaas biedt, weer gewoon updaten.
Helpt dit echt niet dan is het denk ik toch terug naar Garmin (https://support.garmin.com/nl-NL/ )
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4558
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Waypoint, sporen en routes verwijderen van toestel

Berichtdoor siepos » 9 jun 2018 17:06

Goedemiddag,

Wie kan mij vertellen hoe ik een via-punt, een spoor en/of route van de Oregon 700 verwijder? De handleiding zegt "Selecteer in het app-overzicht Via-puntbeheer." Maar vervolgens vind ik nergens die optie. Wat wordt daar bedoeld??
Ik weet dat het via Basecamp kan maar in mijn vorige toestel kon dat direct vanaf het toestel.

Alvast bedankt voor een reactie.

Vriendelijk groet,

Sieger Postma
siepos
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 22 maart 2018 13:10

Re: Waypoint, sporen en routes verwijderen van toestel

Berichtdoor Dingeman » 9 jun 2018 20:26

siepos schreef:Wie kan mij vertellen hoe ik een via-punt, een spoor en/of route van de Oregon 700 verwijder? De handleiding zegt "Selecteer in het app-overzicht Via-puntbeheer." Maar vervolgens vind ik nergens die optie. Wat wordt daar bedoeld??
Ik weet dat het via Basecamp kan maar in mijn vorige toestel kon dat direct vanaf het toestel.


In de Oregon 600 gaat dit als volgt:
- voor een route in de App "Routeplanner", klik op de routenaam en dan "Wis route";
- voor een track in de App "Trackbeheer", klik op de tracknaam, dan op de 3 streepjes en dan "Wis";
- voor een waypoint in de App "WayPointbeheer"; klik op het "vinkje", klik op de 3 streepjes, klik op "Wis" en selecteer een voor een of in één keer alle te verwijderen waypoints en klik op de "rode wis".

Mogelijk werkt dit bij de Oregon 700 ook zo.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 427
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Waypoints maken kan niet meer

Berichtdoor siepos » 10 jun 2018 17:28

Hallo Dingeman,

Bedankt voor je reactie. De aangedragen oplossing werkt. Ik heb het aanvankelijk niet op kunnen lossen omdat het track- en routebeheer niet meer, zoals in mijn vorige 300, in het hoofdmenu staat. Het was nu even zoeken naar de "app trackbeheer". Uiteindelijk gevonden in een weggestopt menu wat je alleen vind als een op een van de 2 zij-knoppen drukt. (of heb ik nog meer verkeerd gedaan??)
Toch bedankt voor je hulp.

Vriendelijke groet,

Siepos.
siepos
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 22 maart 2018 13:10

Vorige

Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


cron