Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

spoor omzetten in route

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

spoor omzetten in route

Berichtdoor stille fietser » 31 jul 2018 14:44

als ik een spoor omzet in route in basecamp en verstuur naar map64st komt steeds de helft of minder van de route op mijn scherm,

als ik bv de terrasroute maastricht 51 km van gps track laad en in basecamp zet daarna een route ervan maak staat ie helemaal als route op basecamp en als ik verstuur naar toestel en hem op toestel open staat er een route van 6km hoe is de route wel helemaal over te brengen
stille fietser
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 8 apr 2009 20:40
Woonplaats: grave

Re: spoor omzetten in route

Berichtdoor HaWee » 31 jul 2018 15:06

Ik denk dat je de route in basecamp even moet bekijken en evt wat opschonen. Een (autorouterende) route mag in je gps max 50 punten hebben , waarschijnlijk heb je er veel meer en dan gaat het fout.

Voor een track (spoor) heb je veel punten nodig, een route maakt gebruik van de kaartinfo en je routeringsinstellingen en kan met veel minder punten toe. Normaliter zet je het spoor op je scherm in Basecamp en maakt een route door begin en eindpunt en een paar tussenpunten aan te geven (en de juiste routeringsvoorkeuren) Dan krijg je een route die al wat lijkt op wat je wilt maar niet precies, door een paar punten toe te voegen dwing je hem naar de gewenste route.


Bij het omzetten van het spoor naar een route krijg je in Basecamp de vraag om het max aantal punten op te geven, als je hier bv 40 of 45 in vult heb je nog een paar punten reserve om de route nog aan te passen.

Je kunt de route ook filteren naar max 50 punten mbv de RTW tool van JaVaWa http://www.javawa.nl/rtwtool.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20766
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: spoor omzetten in route

Berichtdoor guzzi vero » 31 jul 2018 16:24

HaWee schreef:Bij het omzetten van het spoor naar een route krijg je in Basecamp de vraag om het max aantal punten op te geven, als je hier bv 40 of 45 in vult heb je nog een paar punten reserve om de route nog aan te passen


Die vraag krijg je alleen als je in de communicatiebalk boven in beeld in BC Directe route hebt gekozen. Hou er dan wel rekening mee dat je alle viapunten dient te overlopen want veel gaan er net naast de weg staan.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1038
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: spoor omzetten in route

Berichtdoor HaWee » 31 jul 2018 17:22

ben je daar zeker van guzzi vero?
Ik gebruik het nooit maar meende me dat wel te herinneren dat het bestond dus even getest voordat ik dat schreef en ik kreeg die vraag.
Nu gecontroleerd, in de menu balk stond niet directe route geselecteerd maar wandelen, even verder getest, fietsen en tourfietsen geeft ook die vraag.
alleen auto en motor geeft de vraag niet maar wordt de route direct berekend.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20766
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: spoor omzetten in route

Berichtdoor FM » 31 jul 2018 22:11

Ik denk dat Guzzi Vero altijd motor rijdt, en dus nooit wandelen of fietsen gebruikt. Als je een motorroute wil omzetten, dan kies je best voor directe route.

Maar als het met fietsen ook werkt, dan is dat profiel waarschijnlijk beter voor een stille fietser :wink: .
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4381
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: spoor omzetten in route

Berichtdoor Frank » 1 aug 2018 09:20

Als je het profiel "fietsen" kiest, en dan van een track een route laat berekenen, krijg je ook het venster voor het aantal viapunten, en wordt er een directe route berekend.

Een tip voor stille fietser: gebruik niet een route maar de track zelf om met je GPSMap 64 te navigeren. Ik neem aan dat je met een houder oid op je stuur werkt. Je rijdt (denk ik??) niet zo hard dat je geen tijd hebt om onderweg af en toe op het schermpje te kijken.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: spoor omzetten in route

Berichtdoor guzzi vero » 1 aug 2018 09:53

klopt helemaal FM. Onderwerp staat ook in OnRoute Auto/Motor, dus wie gaat er dan aan fietsen denken lol?. Het enige fietsprofiel dat ik ooit gebruikt heb was dat in Tyre om TT te verplichten over baantjes te rijden waar de TT dat niet wou. Dus ja, profiel staat meestal op motor of Directe route. andere profielen zelfs nog niet uitgeprobeerd ondanks dat ik BC toch al meer dan 10 jaar gebruik ... om motor te rijden lol
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1038
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: spoor omzetten in route

Berichtdoor stille fietser » 2 aug 2018 07:17

had eerst de map 60 en kreeg je een piep als er een afslag komt, met de 64 is dat niet alleen bij route.
vandaar dat ik de track om wil zetten in route, wat ook gelukt is.
rijd graag de tracks van gps track.
de knooppunt routes zijn ook wel mooi maar track meestal mooier en niet zo druk.
stille fietser
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 8 apr 2009 20:40
Woonplaats: grave


Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten