Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen kaart meer....

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

Geen kaart meer....

Berichtdoor Olivier4 » 12 aug 2019 18:08

Ik heb een Drivesmart 50, en van de ene op het andere dag heeft hij geen kaart meer. Gereset, terug naar de basisinstellingen (dat was al een crime), maar nog steeds geen kaart. Express zegt iedere keer als die aan de pc hangt dat er een update is (kaarten bijwerken), en die voert hij braaf uit; aan het einde is volgens Express alles prima, maar een kaart....ho maar.
In de auto aangesloten, dan geeft de Garmin verbindingssnoer een geel ledje en start hij op; voordat hij satellieten gevonden heeft zijn we zeker 5 minuten verder, en straten zoeken kan niet, want hij heeft nog steeds geen kaart.... ondanks dat Express de kaart opnieuw zou hebben geïnstalleerd.
Kijk ik in maps, staan daar UNL bestanden, GMA bestanden en 3 schijfkopiebestanden (geen idee wat dat allemaal is).

Weet iemand wat hier aan de hand is? is die "gewoon?" overleden? Of is die nog te redden, en zo ja, hoe?

Bedankt alvast!
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 45
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor HaWee » 12 aug 2019 18:22

schijfkopiebestanden is wat windows zegt als hij een .img bestand ziet. De kaarten zijn .img bestanden maar er is bv ook een timezonekaart en soms nog andere extra's die ook img heten. Als het echte kaarten zijn dan zijn ze groot (paar GigaByte)

Installeer JDM http://www.javawa.nl/jdm.html en run JDM met de gps aan de computer.
In JDM kies Extra-Rapportage en laat een rapport maken op de JaVaWa site en plak de link die je krijgt hier dan kunnen we kijken wat er aan de hand is.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21389
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor Olivier4 » 12 aug 2019 18:58

Er zijn geen te beheren garmin-toestellen aangetroffen zegt JDM. De Garmin is wel degelijk aangesloten, Windows ziet deze ook. Afgesloten en weer opnieuw aangesloten, nada. JDM opnieuw opgestart, zelfde resultaat. Alleen scan schrijven en extra is bereikbaar in JDM, maar bij scan schrijven ziet hij de Garmin ook niet.
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 45
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor JaVaWa » 12 aug 2019 19:02

Daarvoor moet eerst een instelling op je toestel aangepast worden:
https://www.javawa.nl/mtp.html
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14406
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor Olivier4 » 12 aug 2019 20:05

Dat probeer ik, alleen geen idee waar in zo'n drivesmart de instellingen kan aanpassen... het hele ding nagekeken, datgene wat in jawava staat geprobeerd, maar geen succes. Weet je toevallig ook nog hoe ik daar die instellingen kan wijzigen?
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 45
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor JaVaWa » 12 aug 2019 22:36

Op mijn pagina staan twee methodes; de eerste zou moeten werken op de Drivesmart. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar wel op diverse plekken gelezen dat het op die manier kan.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14406
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor Olivier4 » 13 aug 2019 10:51

Tja, dat kan, alleen bij de mijne werkt het niet. Als ik hem probeer op te starten, los van de voedingskabel, los van de computer, dan komt enkele malen de naam in beeld, daarna niets meer en start ook niet op. Na tig keer proberen op te starten, doet hij het plotseling, alleen zonder kaart. Leg ik hem aan de voedingskabel in de auto, dan start hij vlot op, maar vindt ook geen kaart. Leg ik hem aan de computer, dan zegt Express "niet verbonden", maar ook "alles is bijgewerkt, gecontroleerd 11.45 uur", en "kaart, volledige dekking van Europa 2020.10". Op het apparaat zelf staat de connectie met Express, en ook Windows ziet hem.
Ik geloof niet dat ik er ook maar iets van snap, op deze manier is het geld weggegooid en is het een klote apparaat. Sorry hoor, maar ik ben er nu al uren mee bezig zonder enig resultaat.
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 45
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor Olivier4 » 13 aug 2019 10:56

Is weer eens verbonden met Express, geeft aan "kaartutdate", net als alle andere vorige keren..... Ga dit weer doen, installeert dan de kaart van Europa zegt Express. De vorige keren was de installatie geslaagd, maar geen kaart te zien...... Verwachtingen mijnerzijds zijn nul qua resultaat.
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 45
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor e.vdwerf » 13 aug 2019 11:40

Snap de frustratie. Maar lukt inlezen door JDM nu wel?
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2199
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor HaWee » 13 aug 2019 11:59

@Olivier4: JaVaWa heeft het over 2 methodes en de bovenste zou moeten werken bij jouw gps, daarmee bedoeld hij de 2 methodes die staan op de link die hij eerder gaf nl https://www.javawa.nl/mtp.html .

De methode die daar beschreven wordt is hoe je in de Instellingen de MTP settings veranderd. DAARNA kun je de gps wel verbinden met de computer en ziet JDM hem.
Je hebt het over niet kunnen opstarten zonder voedingskabel en wel met de autovoeding. Dus simpel, start hem op met de autovoeding, volg de instructie om naar het configuratiescherm te gaan en kies Mass Storage en dan Sla op.
Nu kun je hem uit de auto halen en aan de computer hangen en zal JDM hem wel zien.

Maar als hij (als hij een volle dag en nacht aan een netvoedingslader heeft gehangen) niet gewoon los opstart dan is er iets niet goed en moet je terug naar je leverancier.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21389
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor Frank » 13 aug 2019 12:06

Ik denk dat de accu grotendeels leeg is, en dan krijg je inderdaad wisselende resultaten. Bovendien ligt het aan de configuratie van de USB aansluiting van je PC of die wel of niet voldoende power geeft om de GPS te laten werken (en dat is dan weer afhankelijk van de laadtoestand van de PC als het een laptop of 2-in-1 betreft).
Dus: volg het advies van HaWee op en laad eerst de GPS een nacht op. Hang hem dan aan de PC met de netvoeding van de PC aangesloten. Dan zou de connectie probleemloos moeten zijn.
Als dat nog niet het geval is, of de GPS start "los" nog steeds niet goed op, dan is er iets mis met het apparaat.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1973
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor Olivier4 » 13 aug 2019 13:38

Dank allemaal voor de hulp en het geduld... ga zo meteen de auto in en dan eea proberen. Laat het weten!
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 45
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard

Re: Geen kaart meer....

Berichtdoor Olivier4 » 13 aug 2019 16:50

Werkt niet.... ga er wel mee naar Venray.
Start op in de auto, gaat naar systeem, vraagt naar het land en start verder "normaal" op. Geen kaart te bekennen, Daarna nog 8 keer getracht het systeem binnen te komen, geen succes. Op naar Venray dus, hopen op meer succes aldaar.
Los van de autovoeding start die meestal niet op, een merknaam, een flits en that's it. Dus iedereen hartstikke bedankt, maar de experts mogen er eens naar kijken.
Olivier4
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 45
Geregistreerd: 1 feb 2007 19:09
Woonplaats: Sittard


Keer terug naar Garmin Drive en Nuvi serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast