Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

algemene vragen over het eerste gebruik van OnRoute

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

Berichtdoor mboelis » 2 nov 2006 21:45

Onroute en Mapsourse hebben ieder hun eigen specialiteiten. Met beiden komt je het makkelijkst tot een efficiente en mooie route

Probeer de volgende rit eens in deze volgorde te maken
  1. mooi
  2. tanken en pauzes plannen
  3. printen routebeschrijving
  4. exporteren naar de meeste GPS systemen zoals geprint, want eigenaren van verschillende GPS systemen EN de mensen met de routerol moeten allemaal exact dezelfde route kunnen rijden.
  5. Efficiënt: een zo groot mogelijke route met zo min mogelijk routepunten
Conclusie: Dit is een uitdaging van jewelste.

De uitdaging zit bij punt 4. Ik beschouw dit zelf als het ontkoppelpunt van de route in Onroute. Het moeilijkste is het exporteren naar verschillen de GPS systemen. Ieder systeem gaat daar anders mee om. Ieder merk, type en gebruiker heeft andere instellingen.

Om de geexporteerde route hetzelfde te krijgen als in Onroute ontkom je er niet aan om voor de zekerheid meer punten naar het GPS systeem of Mapsource zenden dan in Onroute zelf. Op zich is niet hinderlijk als je daardoor meer, maar niet al te korte, routes krijgt met veel punten. De kwaliteit daarvan is wel belangrijk.

GPS eigenaren met Mapsource zijn daarbij in het voordeel. Zelfs als de omweg met natekenen met de routetool gebruikt wordt. Van groot belang is dat de geëxporteerde route hetzelfde is als Onroute. Met meer punten is die kans groter. Voor het natekenen is hoe meer, hoe beter.

Het zou een hele mooie optie zijn als er een mogelijkheid komt om de functie van WinGDB-NL in te bouwen om de route naar een track te converteren met alle punten. Met veel punten dus! Mapsource gebruikers weten na verloop van tijd hoe hun GPS apparaat reageert op de instellingen van een route die je met Mapsource exporteert. Met de routetool teken je de track na. Je ziet meteen of je route de oorspronkelijke track volgt. Als je de ultime route met het minimaal aantal viapunten hebt gemaakt weet je doordat de bron uit Onroute komt redelijk zeker dat de route mooier is dan je kan voorspellen met alleen Mapsource. Eventueel kan je ook nog de pauze- en tankpunten in de omgeving waar Onroute ze plaatste toevoegen als waypoint op de route bij een parkeerplaats of tankstation. Miep roep vanzelf “tanken!” Deze Waypoints kan je ook naar hartelust verplaatsen of als herinnering gebruiken.
Vervolgens exporteer je de Mapsource route met de track naar je Garmin GPS toestel. Hernoem de track als ACTIVE LOG 099, dan heb bij controle van de route in het GPS apparaat door de track een perfect controle middel om te zien waar de route toch afwijkt.

Groeten marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor BlackstromNL » 3 nov 2006 00:14

Hans / Andre,
Hans Vaessen schreef:....terugreis activeert terwijl je nog thuis bent..De 276 zal bij het herberekenen van een route meteen ook een route naar de route toe uitrekenen.
Ik heb dit net met een route direct uit mapsource getest, het verschil is dat de route naar de route toe pas in het scherm zichtbaar is op het moment dat je daadwerkelijk beweegt > On-route daarentegen laat deze dus al direct in het scherm van je gps zien... voor mij is dit probleem solved.

Het hier gestelde probleem betrof On-route direct in de 276c, aangezien On-route reclameert dat dit kan en het dus ook niet nodig zou moeten zijn eerst nog even te fine tunen in mapsource. Ook ik had al de conversie naar mapsource gedaan en de correctie uitgevoerd, jammer dat dat toch weer nodig was :-(

Hoop dat dit item ook meegenomen kan worden in de update...
Groet, Robert
Afbeelding GPS276C® fw5.6, NT2012.1 MS6.16.3

BlackstromNL idm onder user RvGS due to sys prob.
Avatar gebruiker
BlackstromNL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 256
Geregistreerd: 8 jun 2006 10:04
Woonplaats: N51 56.455 E6 04.925

Berichtdoor motorbeer » 3 nov 2006 07:17

TAV 'geheugen' van 276C vol. Afgelopen vakantie, welliswaar nog in het Pre Onrout tijdperk, een aantal in MpSrc gemaakte routes geladen. Tijdens dat laden liep ik ook tegen het vollopen van het "routewaypoint" (viapunt) geheugen aan. NIET dat van gewone waypoints. Het is even uitzoeken, maar ik kan er nogwel achter komen hoeveel routes en punten dat waren (zo in mijn herinnering 11 routes en in totaal rond 400 punten). Uiteindelijk wat routes laten vallen en de rest zoveel mogelijk de via punten er uitgehaald. Uiteindelijk zal het geheugen 95% of meer vol hebben gezeten. Op een geven moment onderweg een route wegens slecht weer afgebroken en 276C een direkte route naar overnachting uitlaten rekenen (ca 160 km) >> 276C helemaal in de stress. Kennelijk bij het uitrekeken van deze nieuwe route liep het geheugen over en daar kan een 276C(4.1 frmwr) niet tegen. Er verschijnd een melding en 276C valt gelijk uit, start weer op, valt weer uit etc etc etc etc etc etc . Door nu heel snel op knoppen te drukken, berekening te stoppen is het ding weer bruikbaar te krijgen.
Op basis van mijn ervaringen tot nu toe ben ik genegen om routes uit Onrout via MpSrc te exporteren om zo viapunten uit een route te kunnen halen; 48 punten op 150km vind ik veel (te reduceren tot 30); zelfs 56 (2 x 28) als je route in twee delen direkt naar 276C laad. (een deel direkt ook weer 48 punten)
Gezien ervaring zoals hier boven ben ik er huiverig voor met een vol routewaypoint / viapunt op stap te gaan.
Het zou mooi zijn als Onrout 'leert' om minder punten te plaatsen, bij export naar MpSrc.

Anne
276C op een blauwe CapoNord en op een zwarte Santos SAM; Montana 600 op ...........
1000 km voor een goed doel; de RubberButt. In 2015 een nieuwe editie; volg http://www.aprilia-riders.nl/agenda/rubberbutt voor het laatste nieuws.
Avatar gebruiker
motorbeer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 382
Geregistreerd: 22 jul 2004 18:55
Woonplaats: Koudekerk aan den Rijn

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 nov 2006 09:14

BlackstromNL schreef:
Hoop dat dit item ook meegenomen kan worden in de update...


Let op: er is hier géén sprake van een fout in OnRoute. Wat ik hierboven duidelijk wilde maken: als je je gemaakte retourrit geactiveerd zou hebben op de plek waar die rit start zie je juist dat ie 1op1 overgenomen wordt!~Jouw routes zijn nu juist een voorbeeld dat vaak rechtstreekse export naar het toestel perfect kan werken en nabewerking niet nodig is.
Je kunt dat ook testen door de gps via het satellietscherm 'wijs te maken' dat je al op die plek (in dit geval Vianen) bent, en dan de route activeren.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor BlackstromNL » 6 nov 2006 21:16

Hans, met in de update betrekken bedoel ik enkel dat de route toch nog in Mapsource 'gechecked' dient te worden voordat men op pad gaat, aangezien 'na bewerking' wel nodig is. Ik heb in middels de rit daadwerkelijk gereden en zal je de track log mailen. Hierin kan je zien waar het 'fout' gaat indien je de route direct in de 276c laad. Moet zeggen dit is minimaal op een afstand van 86km.

Een tourrit moet eigenlijk wel een beetje 'adventure' blijven....anders moet je deze eerst vooraf rijden indien je een 100% correct rit wil...ieder voor zich :lol:
Groet, Robert
Afbeelding GPS276C® fw5.6, NT2012.1 MS6.16.3

BlackstromNL idm onder user RvGS due to sys prob.
Avatar gebruiker
BlackstromNL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 256
Geregistreerd: 8 jun 2006 10:04
Woonplaats: N51 56.455 E6 04.925

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 nov 2006 09:10

Allright, ik begrijp. Ga er echter van uit dat, bij export via mapsource, je in principe altijd je route in detail zult moeten nalopen.

Ik gaf het hierboven al ergens aan: zoals ik er zelf mee omga:
- als het een route is die je met een groep gaat rijden, m.n. met allemaal gps-gebruikers en de route moet echt maximaal kloppen (ook met oog op je imago als gps-route maker ;): neem dan zeker de moeite hem eerst even in mapsource na te lopen.

- Ga je de route gewoon zelf rijden, en mag er nu en dan sprake zijn van wat improvisatie: dan kun je die moeite besparen en gewoon rechtstreeks exporteren. Dat je dan onderweg nu en dan wellicht even met twee voeten aan de grond moet is te overzien; zoals je zelf ook al aangeeft. Zelfs met een an sich foutloze route uit mapsource kan dat eens gebeuren immers...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Hans Vaessen » 11 nov 2006 02:20

Mede op basis van de ervaringen hierboven volgt er binnenkort een eerste service-pack onroute.

Zie http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=11097

Daarmee dit thema 'eerste ervaringen' gesloten: op naar het vervolg!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Vorige

Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten