Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

StreetPilot 2820 heeft een zeer uitgebreid DIAGNOSTIC menu.

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

StreetPilot 2820 heeft een zeer uitgebreid DIAGNOSTIC menu.

Berichtdoor CBX-ProLink » 12 nov 2006 12:35

Kleine <b>Update</b> onderin van 16 nov. Aanvullingen hieronder van 17 nov.

In de Garmin StreetPilot 2820 kun je een uitgebreide diagnostiek inzien.
Op diverse plaatsen in de diverse schermen kun je allerlei aanpassingen maken,
mocht je daar eventueel belangstelling voor hebben.

Ik weet niet of dit ook opgaat voor de lagere versies maar je kunt het proberen.

Druk op de Menu-Button, hou deze vast en schakel het apparaat in.
Hou de Button vast totdat het eerste scherm verschijnt (ong. 3 seconden).

Er komt een overzicht van allerlei computer-informatie, genaamd <b>General</b>.
Je bent nu in het Diagnostic menu.

Dit is het Startscherm:

Afbeelding

Tot zover alles nog normaal.
Als je niet verder wilt en of durft, schakel dan de 2820 gewoon uit, niets is er gebeurt.
Maar dat kun je later ook doen.

Druk nu opnieuw (2 x) op de Menu-Button en na 2 á 3 seconden verschijnt er een
nieuw menu’tje, geheten <b>Inventory</b>, met nóg meer informatie over de 2820.
<i>In dit geval voert de interne Diagnostic zelfs een hele reeks testen uit van jou Garmin.
Als een test is uitgevoerd en correct is afgesloten, zie je rechts in het scherm <b>pass</b> verschijnen.</i>

Afbeelding

Druk je dan nóg een keer op de Menu-Button, dan komt er een uitgebreide <b>BlueTooth</b>
met testen die je zelf kunt uitvoeren (je hoeft hier natuurlijk niets mee te doen).

Afbeelding

Druk nog een keer op Menu, dan kun je <b>spelen</b>. Heb géén idee wat dit is,
of wat dit voor moet stellen.

Afbeelding

<i>Okay, ik heb gespeeld. Alles wat er gebeurt is dat je een toontje harder en zachter kunt
zetten, volgens mij. Meer weet ik er nog niet van.</i>

Nog een keer, kom je in het <b>Tones</b> Menu.
Hier kun je elk soort toontje (met koptelefoon) beluisteren en eventueel aanpassen cq.

Afbeelding

veranderen. Ook hier weet ik nog niet waar dat voor is maar dat zoek ik nog wel uit.
Er wordt al wel beweert dat je hiermee het geluid van je Garmin op je autoradio kunt
ontvangen maar ik betwijfel dat ten zeerste.

Druk nóg een keer op de Menu-Button en er verschijnt een scherm met <b>VCOM PWM</b>
maar ik heb géén idee wat het hier doet of kan doen.

Afbeelding

<i>Intussen weet ik dat je hiermee de helderheid van je scherm drastisch kunt opvoeren.
Wees er voorzichtig mee, denk aan inbranden op je scherm na langere tijd gebruikt.</i>

Nóg een keer op de Menu drukken en je komt in <b>Dead Reckoning</b>.

Afbeelding

Als je hier op Map drukt, wordt er een Gyro test uitgevoerd en druk
je op Speak, dan kun je de Bias Angle setten.
Ik heb verder géén idee wat het moet doen. (IEMAND ? ? ?)

Na nóg een keertje op de Menu-button te drukken kun je het <b>Touchscreen kalibreren</b>.

Afbeelding

Bij de volgende druk op Menu komt er een testscherm met allerlei kleuren.
Afbeelding

Bij de volgende druk op Menu komt er een testscherm in Grijswaarden.
Afbeelding

Bij de volgende druk op Menu komt er een testscherm met Uitlijningen.
Afbeelding

Bij de volgende druk op Menu komt er een gewoon ordinair grijs scherm.
Bij de volgende druk op Menu komt er opnieuw een gewoon ordinair grijs scherm.
Bij de volgende druk op Menu worden er allerlei kleurenbalken over
het scherm getoverd vanuit het midden naar de buitenrand toe.
Bij de volgende druk op Menu komt er weer een gewoon ordinair grijs scherm.
Bij de volgende druk op Menu komt er een zeer donker grijs scherm.
Bij de volgende druk op Menu komt er een rood scherm.
Bij de volgende druk op Menu komt er een groen scherm.
Bij de volgende druk op Menu komt er een geel scherm.
Bij de volgende druk op Menu komt er een blauw scherm.

Bij de volgende druk op Menu kom gewoon weer vooraan in het eerste
menu-scherm terug, <b>General</b>.

<b>Helaas weet ik nog niet echt hoe je in sommige schermpjes, zoals bijvoorbeeld
Spelen of Tones de gewijzigde waarde kunt opslaan. De Garmin komt bij de volgende
start weer terug in de standaard waarde die er eerst ook stond.
Is er niemand van Waypoint die hier iets van af weet? of is dit voor jullie ook nieuw.
</b>

Mochten er sommigen onder jullie zijn die meer gegevens kunnen ophoesten,
dan houdt ik me ten zeerste aanbevolen want de Software die erin zit boeit me
uiteraard mateloos.

<b>Update:</b> van 16 november.

Stel dat je Garmin steeds (regelmatig?) naast de baan zit, en jullie weten vast wel
wat ik daarmee bedoel, dan moet het interne kwarts-crystal gecalibreerd worden,
zodat je weer steeds op de juiste weg zit.

Dat doet men als volgt;
Zorg dat de Garmin een open positie heeft met de hemel boven je. Vrij zicht dus rondom.
Men houdt de MAP toets vast, blijf vasthouden, en schakelt het apparraat in.
Op een bepaald moment (na ongeveer 5 seconden) komt er een scherm waarin in het
midden staat: <b>Autolocate Mode</b> en rechts onderin een toets met <u> OK </u> .
Druk nu op de <u> OK </u> knop.

De garmin gaat zich reloceren naar behoefte en zoekt daarvoor eerst de hemel af
naar goed ontvangbare satelieten om zich daarop te richten. Dat duurt even.
Intussen zie je, als je de Kaart hebt opgevraagd, jezelf over de kaart schuiven vanwege
de (noodzakelijke?) calibratie.
Na een aantal minuten (10-15) is hij klaar en schakelt, voor zover ik weet, automatisch
weer over naar normale ontvangst. Hier merk je verder niets van.

Als hij niet genoeg stabiele satelieten vindt om zich te calibreren, zal hij dit na
verloop van tijd ook melden. Niets aan de hand, later, als de hemel geen of minder
bewolking meer heeft doe je dit gewoon weer opnieuw.

Bovenin in het eerste deel heb ik een paar aanvullingen gemaakt.

CBX-ProLink.
Laatst bijgewerkt door CBX-ProLink op 20 nov 2006 12:11, in totaal 3 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
CBX-ProLink
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 nov 2006 12:07
Woonplaats: Vreden - Duitsland

Berichtdoor Blackflash » 15 nov 2006 21:54

Heb het met mijn 2720 ook geprobeerd en krijg dezelfde gegevens (behalve BlueTooth dan) grappig is wel dat ik nu ook weet wat de temperatuur hier achter mijn bureau is!!!!!!

Die zou ik ook wel in mijn scherm willen hebben als ik op de motor rijdt.
Nu ben ik zelf weinig handig in echt configureren, dus als iemand de trick weet om dit te doen, houd ik mij van harte aanbevolen.

groeten
Blackflash
ST1100 PamMY
NC750X "snvel2""
Blackflash
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 5 mei 2006 21:28
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Berichtdoor mboelis » 15 nov 2006 22:16

Vroeg of laat dient zich straks iemand aan met de SP in de stress omdat hij/zij, niet gehinderd door enige kennis, de handel in het honderd heeft geholpen.

Het is interessant dus om te weten: Heb je na een Hard-Reset, met de FIND knop opstarten dus, weer een SP die goed functioneert? Of ben je echt het haasje en is de enige oplossing een hardware update of een totale hardware upload?

Hans???????
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2131
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor ++ Lex ++ » 15 nov 2006 22:22

Blackflash schreef:grappig is wel dat ik nu ook weet wat de temperatuur hier achter mijn bureau is!!!!!!
Dat is niet zo hoor.
De temperatuur is de temperatuur van het kwartskristal, en die kan behoorlijk afwijken van de omgevingstemperatuur; de 2720 is immers net een klein kacheltje.
Die temperatuur wordt gebruikt voor het corrigeren van de frequentie voordat er een fix is. De frequentie is namelijk enigszins temperatuurafhankelijk en het toestel onthoudt de afwijkingen bij verschillende temperaturen. (Als er een fix is is de afwijking precies bekend, maar als er een onbekende afwijking is kun je geen fix krijgen. Hij moet als het niet lukt net zo lang verschillende correcties gaan proberen tot het wel lukt een fix te krijgen.)
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Blackflash » 15 nov 2006 23:11

++ Lex ++ schreef:
Blackflash schreef:grappig is wel dat ik nu ook weet wat de temperatuur hier achter mijn bureau is!!!!!!
Dat is niet zo hoor.
De temperatuur is de temperatuur van het kwartskristal, en die kan behoorlijk afwijken van de omgevingstemperatuur; de 2720 is immers net een klein kacheltje.
Die temperatuur wordt gebruikt voor het corrigeren van de frequentie voordat er een fix is. De frequentie is namelijk enigszins temperatuurafhankelijk en het toestel onthoudt de afwijkingen bij verschillende temperaturen. (Als er een fix is is de afwijking precies bekend, maar als er een onbekende afwijking is kun je geen fix krijgen. Hij moet als het niet lukt net zo lang verschillende correcties gaan proberen tot het wel lukt een fix te krijgen.)


Ik begrijp er helemaal niets van behalve dat het niet de omgevingstemp is, jammer maar helaas.

groeten
Blackflash
ST1100 PamMY
NC750X "snvel2""
Blackflash
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 5 mei 2006 21:28
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Berichtdoor CBX-ProLink » 16 nov 2006 17:51

Blackflash schreef:Ik begrijp er helemaal niets van behalve dat het niet de omgevingstemp is, jammer maar helaas.
groeten


Nou, het is <b>wel</b> de omgevingstemperatuur maar alleen op het moment dat je
hem aanzet én als je Garmin een aantal uren op diezelfde plaaats is geweest.

Daarna, door interne warmte, zal de temperatuur niet meer als de zo door jou
gewenste omgevingstemperatuur zijn.

CBX-ProLink
Avatar gebruiker
CBX-ProLink
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 nov 2006 12:07
Woonplaats: Vreden - Duitsland

Berichtdoor ++ Lex ++ » 16 nov 2006 18:04

En de temperatuur niet veranderd is... :wink:

Het is vergelijkbaar met de omgevingstemperatuur meten met de koelwaterthermometer van je auto.

Onder een aantal voorwaarden geeft die ook wel de omgevingstemperatuur aan, maar daar ben je ook nooit zeker van.

Het is niet voor niets dat auto's veelal voor beide doeleinden een aparte thermometer hebben; je kunt heel slechte resultaten krijgen als je een thermometer gebruikt voor een doel waarvoor hij niet bestemd is.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor h+k » 16 nov 2006 22:22

Heb het met mijn 2720 ook geprobeerd.
I.p.v. het bleutooth-menu, dat zit nou eenmaal niet op de 2720, heb ik wel een radio gevonden.
Je kunt allerlei instellingen doen, alleen je kunt hem niet bedienen, anders dan in het instellingenmenu.

Als iemand daar een oplossing voor weet, houd ik mij aanbevolen.

H+k
Eindeloos rijden met een Garmin 2720 op een BMW R1100RT
Avatar gebruiker
h+k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 2 maart 2006 11:43
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor CBX-ProLink » 17 nov 2006 10:02

h+k schreef:Heb het met mijn 2720 ook geprobeerd.
I.p.v. het bleutooth-menu, dat zit nou eenmaal niet op de 2720, heb ik wel een radio gevonden.
Je kunt allerlei instellingen doen, alleen je kunt hem niet bedienen, anders dan in het instellingenmenu.

Als iemand daar een oplossing voor weet, houd ik mij aanbevolen.
H+k


Huh????

Radio? Waar dan?
Kun je aangeven wáár in het MENU (hoeveel keer drukken) je deze dan vond?

En hoe zag het er daar uit en wat deed het daar?

Wat een vraagjes, hé?

Hoor graag van je,

CBX-ProLink
Avatar gebruiker
CBX-ProLink
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 nov 2006 12:07
Woonplaats: Vreden - Duitsland

Berichtdoor TC800 » 18 nov 2006 00:41

FM Modulator , deze kan de gesproken tekst uitzenden in een klein gebied
dit signaal kan dan opgepikt worden door je auto radio .
Omdat anderen last kunnen hebben van dit signaal is het verboden in Nederland .
Het auto snoer is ook vele malen makkelijker :)
8) plus je hebt gewoon muziek uit je radio.
When you hear a ROAR , it's my mighty V4
TC800
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 26 feb 2006 17:25

Berichtdoor CBX-ProLink » 18 nov 2006 10:36

TC800 schreef:FM Modulator , deze kan de gesproken tekst uitzenden in een klein
gebied, dit signaal kan dan opgepikt worden door je auto radio.


Das mooi, maar nou weet ik nog steeds niet wáár het zit en hoe het werkt.

IEMAND?

CBX-ProLink
Avatar gebruiker
CBX-ProLink
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 nov 2006 12:07
Woonplaats: Vreden - Duitsland

Berichtdoor h+k » 18 nov 2006 21:22

2720 uitgebreid menu, naar de fm-modulator (wat dus blijkbaar een zender is en geen radio!)

general (rechtsonder 4 groen stippen)
1 x menu (2e groen stipje uit)
2e x menu => inventory menu
3e x menu => nog steeds inventory menu
4e x menu => menu met "speel"
5e x menu => fm modulator.

veel succes

H+k
Eindeloos rijden met een Garmin 2720 op een BMW R1100RT
Avatar gebruiker
h+k
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 2 maart 2006 11:43
Woonplaats: Amsterdam

Gesproken tekst op je Radio ? ?

Berichtdoor CBX-ProLink » 20 nov 2006 09:07

En weet iemand dan toevallig ook hoe ik de instellingen
moet wijzigen als ik, zeg maar, op 96 Mhz. wil uitzenden?


<b>Dacht het al, Niemand</b>
Motor: <b>CBX</b> ProLink 6 cilinder, 1048 cc.
Navi:_ StreetPilot <b>2820</b> met Helmset
_____ VDO Dayton <b>5500</b> in de Auto
_____ GPSmap<b>60CSx</b> voor GeoCaching (binnenkort)
Avatar gebruiker
CBX-ProLink
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 nov 2006 12:07
Woonplaats: Vreden - Duitsland

Re: Gesproken tekst op je Radio ? ?

Berichtdoor CBX-ProLink » 25 dec 2006 14:25


Is er dan niemand die weet HOE je de
zogenaamde Zender kunt instellen in de 2820?

Of iemand die weet hoe dat menutje nu precies werkt?

Toch iemand die het al uitgeprobeert heeft?

J.


CBX-ProLink schreef:En weet iemand dan toevallig ook hoe ik de instellingen
moet wijzigen als ik, zeg maar, op 96 Mhz. wil uitzenden?


<b>Dacht het al, Niemand</b>
Motor: <b>CBX</b> ProLink 6 cilinder, 1048 cc.
Navi:_ StreetPilot <b>2820</b> met Helmset
_____ VDO Dayton <b>5500</b> in de Auto
_____ GPSmap<b>60CSx</b> voor GeoCaching (binnenkort)
Avatar gebruiker
CBX-ProLink
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 nov 2006 12:07
Woonplaats: Vreden - Duitsland

Berichtdoor AadM » 28 dec 2006 15:42

Het volgende vond ik op de website van Amazon.com, maar dan hebben we het over de SP 2730:

The 2730 is also a powerful entertainment device, as it offers more than 150 channels of XM satellite radio channels, featuring 100-percent commercial-free music, as well as more than 30 channels of news, sports, and talk. You can send XM and navigation audio to your car stereo through the StreetPilot's integrated FM wireless transmitter or via an integrated 3.5 mm stereo headphone/line-out plug. And if that's not enough, the 2730 also comes equipped with an MP3 player that lets you take your personal music collection on the road. Loading music from your computer is drag-and-drop easy, and there's no need for special software. The StreetPilot 2730 also works as an audiobook player; you can download books from audible.com and enjoy your favorite authors on the road.

Bovenstaande (vetgedrukte) optie zit niet in de 2720 en 2820. De 27xx en 28xx serie gebruiken beide wellicht deels dezelfde firmware, waardoor je de FM optie tegenkomt in het Diagnostics menu van beide apparaten. Maar in mijn 2720 werkt hij toch echt niet.

Het lijkt veel op (I)podcasting.

Aad M. :wink: :wink:
AadM
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 29 jun 2004 19:02
Woonplaats: Zaandam

Volgende

Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten