Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek en Heerhugowaard.

tomtom niet te installeren op mij laptop

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

tomtom niet te installeren op mij laptop

Berichtdoor Bonpak1200gt » 23 jun 2007 23:10

Sinds kort heb ik ook een tomtom 910. ik heb de software op mijn pc geladen, geen enkel probleem. Nu probeer ik ook de tomtom op mijn laptop aan te sluiten........maar op geen enkele manier lukt dit. Wel een probleem, daar ik over 4 weken naar amerika ga, en dan daar de routes wil maken op de pc. Weet iemand wat ik verkeerd doe, of wat het probleem is.
Bonpak1200gt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:09
Woonplaats: Santpoort-noord

Berichtdoor Kosturnix » 24 jun 2007 00:43

Misschien wel handig als je iets meer details geeft. Wat werkt dat niet, het installeren al??
Is de laptop voorzien van een ander OS dan de gewone PC ??
Mijn ervaring is dat je TomTom Home (want dat bedoel je toch??) gewoon op elke PC kan installeren.
BMW K1200R met SP 2820
Peugeot 806 met iPhone of SP 2820
Herenfiets/benenwagen op goed geluk met gezond verstand (en soms de iPhone)
Avatar gebruiker
Kosturnix
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 571
Geregistreerd: 18 jul 2006 12:59
Woonplaats: N52 04.716 E5 08.382

Berichtdoor Bonpak1200gt » 24 jun 2007 21:38

software tomtom op de pc geinstaleerd, daarna de tomtom via usb aangesloten en op de tomtom aangegeven ...........verbinden met de pc. Gaat prima. Het zelfde gedaan op de laptop....maar de vebinding met de laptop wil niet lukken. De laptop herkend de tomtom niet, of de tomtom herkend de laptop niet.
Wat nu.
Bonpak1200gt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:09
Woonplaats: Santpoort-noord

Berichtdoor buckfast_beekeeper » 24 jun 2007 22:02

Staat TomTom Home in je programma lijst?
Staan de 2 rode handjes onderaan rechts in je werkbalk?

Probeer eens TomTom Home te starten uit de programma lijst. Misschien is de routine om TTH automatisch te starten niet gelukt. Zelf heb ik deze feature uitgeschakeld. Er draait al genoeg soft op de achtergrond. Als ik de TT aansluit zal ik TTH zelf wel starten en direct afsluiten na gebruik.

Werk je via een USB-hub? Probeer dan eens rechtstreeks aan te sluiten op de laptop.

Staat de TT in je USB-lijst? Staat er een uitroepteken bij is hij niet goed geïnstalleerd. Je vindt dit in instellingen>configuratiescherm>Systeem>hardware>apparaatbeheer>usb-controllers>usb-apparaat voor massaopslag. Indien er meerdere zijn aangegeven, even dubbelklikken en je moet je TT vinden. Is dit niet het geval is daar een probleem. Onwaarschijnlijk want het is eigenlijk een externe HD.

Normaal staat je TT ook in de lijst met HD's. In "Deze computer" moet er ergens een HD staan TomTom Disk.

Maar het meest waarschijnlijke is het niet automatisch starten van de soft.
mvg

Theo

Forerunner 305 + cadance sensor, TT700 en TT910

Honing kan men importeren. Bestuiving niet.
buckfast_beekeeper
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 6 nov 2006 15:25

Re: tomtom niet te installeren op mij laptop

Berichtdoor Léon Franssen » 25 jun 2007 12:47

Bonpak1200gt schreef:Sinds kort heb ik ook een tomtom 910. ik heb de software op mijn pc geladen, geen enkel probleem. Nu probeer ik ook de tomtom op mijn laptop aan te sluiten........maar op geen enkele manier lukt dit. Wel een probleem, daar ik over 4 weken naar amerika ga, en dan daar de routes wil maken op de pc. Weet iemand wat ik verkeerd doe, of wat het probleem is.


Werk je met Vista?
Vista ondersteunt de TomTom nog niet. Ook geen drivers op internet te vinden. Had Gisteren nl. het zelfde probleem.

Groetjes Léon
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 510
Geregistreerd: 20 jan 2005 20:32
Woonplaats: Geertruidenberg

Berichtdoor xc70 » 25 jun 2007 15:08

Heb je de laatste HOME versie gedownload?

Kijk hier: http://www.tomtom.com/plus/service.php?ID=17


Systeemvereisten:

Windows

Windows XP, 2000 of Vista (meest recente servicepacks worden aanbevolen), 500 MHz processor of sneller, 128 MB RAM, internetaansluiting (bij voorkeur breedband - DSL/Kabel/LAN) voor het downloaden van updates, kaarten of services, Internet Explorer versie 5.0 of hoger


Ik draai zonder problemen onder Vista...[/url]
http://www.scdb.info/ - The European Speed Camera Database
Avatar gebruiker
xc70
 
Berichten: 429
Geregistreerd: 22 jan 2006 21:29

Berichtdoor Bonpak1200gt » 25 jun 2007 19:21

ik werk niet met vista.
Bonpak1200gt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:09
Woonplaats: Santpoort-noord

Berichtdoor xc70 » 26 jun 2007 00:25

ja, waarmee dan
http://www.scdb.info/ - The European Speed Camera Database
Avatar gebruiker
xc70
 
Berichten: 429
Geregistreerd: 22 jan 2006 21:29

Berichtdoor Bonpak1200gt » 26 jun 2007 06:00

gewoon xp
Bonpak1200gt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:09
Woonplaats: Santpoort-noord

Berichtdoor Kosturnix » 26 jun 2007 08:08

Bonpak1200gt schreef: De laptop herkend de tomtom niet, of de tomtom herkend de laptop niet.
Wat nu.


Ergo: de TomTom Home software is wel gewoon en goed geinstalleerd?? Dat kan je starten, maar je ziet geen TomTom ??

Deze situatie is mij ook eens overkomen, het probleem was toen dat ik de drive-letter die TomTom wilde gebruiken zelf al voor iets anders had gebruikt!
Deze situatie kan op verschillende manieren ontstaan:
- je virtuele CD/DVD spelers gebruikt (Alcohol 120%, Daemon tools oid)
- je netwerkverbindingen hebt gemaakt met andere computers
- je een zogenaamde web-disk hebt (en dat was bij mij de boosdoener: mijn home-dir bij internetprovider had ik Q genoemd, maar TotTom wilde ook Q zijn! )
BMW K1200R met SP 2820
Peugeot 806 met iPhone of SP 2820
Herenfiets/benenwagen op goed geluk met gezond verstand (en soms de iPhone)
Avatar gebruiker
Kosturnix
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 571
Geregistreerd: 18 jul 2006 12:59
Woonplaats: N52 04.716 E5 08.382


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten