Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek en Heerhugowaard.

Route IJsland overzetten naar Garmin 60CSx

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Route IJsland overzetten naar Garmin 60CSx

Berichtdoor Kapitein Iglo » 1 jul 2008 07:12

Dag allen,

Ik heb van een maat een mooie route gekregen die we over twee weken gaan rijden door IJsland. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de gratis kaart van IJsland die op het internet rondzwerft (ourfootprints.de volgens mij). Hij heeft de route met waypoints aangemaakt, en vervolgens de route netjes over de wegen laten lopen. Deze kaart is géén routable kaart.

Als ik nu de route overzet naar mijn Garmin en ik activeer die route, zal hij van waypoint naar waypoint navigeren. Echter, je ziet de route nu níet netjes over de wegen lopen, maar in een hemelsbrede lijn van waypoint naar waypoint.

Hoewel ik geen gebruik wil/kan maken van routering (gesproken/geschreven aanwijzingen) zou het wel leuk zijn als die route óók over de door ons in Mapsource geselecteerde wegen zou lopen. Kan dat, of kan dat bijvoorbeeld pas als ik er een track van maak? Zo ja, hoe doe ik dat? Is er een mogelijkheid om een route om te zetten naar een track?

Een van jullie goeroe's heeft hier vast wel een gedegen antwoord op.
One Life, Live It!
Kapitein Iglo
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 15 mei 2008 15:41
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Mr. M » 1 jul 2008 10:18

BMW R60/Steib, xChallenge,1150GS
TT Rider 1, Urban Rider, TT 720T, Holux/TwoNav, Zumo 660
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2204
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor Kapitein Iglo » 1 jul 2008 10:55

Hm ja, ik had al gezien dat het met WingDB mogelijk zou moeten zijn... maar klopt het wat ik beweer? Is het verschil tussen een track en een route ook het verschil wat ik merk als ik de route naar de 60CSx laadt...?
One Life, Live It!
Kapitein Iglo
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 15 mei 2008 15:41
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Mr. M » 1 jul 2008 11:29

Hmm, zover reikt mijn kennis niet. Maar er komt vast wel iemand anders.
BMW R60/Steib, xChallenge,1150GS
TT Rider 1, Urban Rider, TT 720T, Holux/TwoNav, Zumo 660
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2204
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor SoFTSTuFF » 1 jul 2008 11:34

Nu heb ik ook op Ijsland rondgereden met een Garmin Quest.
Geloof me gesproken aanwijzingen zijn niet echt noodzakelijk daar..
Op een paar plaatsen na dan Reykjavik en evt Akureyri als je daar in de wijken wil gaan ronddwalen.
Voor de rest kan je het kilometers van te voren zien aankomen, en meestal zijn er maar twee mogelijkheden; links/rechts.
De kaart die je noemde is trouwens erg precies!.
Oja als je een normale (lees geen 4x4) huurt mag je niet door het binnenland op de zogenaamde F wegen.
Het kan soms wel maar bij schade word het duur...

Groeten Jan Willem
(die weer wil maar dan met de motor)
geko201, Quest 1, Nuvi 765T
SoFTSTuFF
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 22 maart 2005 10:13

Berichtdoor Kapitein Iglo » 1 jul 2008 12:05

Ik denk ook niet dat ik die aanwijzingen nodig heb hoor. Het gaat me meer om het idee: ik zou het leuk vinden als de route netjes over de wegen loopt bij een niet-routable kaart zoals die van IJsland. Maar ik denk steeds meer dat ik daar een track voor nodig heb...

Overigens is die auto geen probleem. M'n Land Rover gaat volgende week de container in, zodat ik die een weekje later netjes op kan halen in Reykjavik. Laat dat binnenland maar komen!
One Life, Live It!
Kapitein Iglo
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 15 mei 2008 15:41
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Tallguy » 1 jul 2008 12:54

Hé Menno, je had mij ook gewoon kunnen bellen hoor, ik weet (bijna) alles van die 60CSx van jou.

Wat je zegt klopt, als je een route in de 60CSx prakt dan wil/moet de 60 CSx altijd herberekenen, net als alle overige echte outdoortoestellen van Garmin, en dan gaat de route netjes van Waypoint naar Waypoint.

Oplossing is inderdaad omzetten met Wingdb of zo naar een track en dan kun je ofwel via het kaartscherm de track volgen of je kunt in de trackback modus rijden en dan krijg je normaliter ook regelmatig een piepje wanneer je van richting moet veranderen.

Wel even van tevoren testen hier in Nederland om te zien of je nog iets moet aanpassen aan route, track of jezelf om het helemaal goed te laten gaan en niet in Ijsland voor vervelende verrassingen komen te staan.

Mocht je nog meer willen weten, dan weet je me te vinden neem ik aan.

Gert-Jan.
Afbeelding
-dēzl™ 560LT - met de auto van A naar B en vakantie met caravan.
-GPSMAP® 60CSx - te voet, fiets en de motor.
-Montana™ 650 - te voet, fiets en de R 1150 GS '00 - "TT-Special".
Avatar gebruiker
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 600
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Berichtdoor Kapitein Iglo » 1 jul 2008 13:12

Dat had ik kunnen weten natuurlijk! Fantastisch apparaat hoor, zéker nu hij het weer doet! Wat zat ik te balen in Axel!

Ik ga het maar eens proberen met het omzetten naar track. Vreemd dat dit in MapSource niet direct kan...

Ik weet je te vinden als ik nog meer vragen heb!
One Life, Live It!
Kapitein Iglo
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 15 mei 2008 15:41
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Jacob_Bax » 1 jul 2008 16:06

Als jullie die route in mapsource hebben gemaakt als een directe route met een dusdanige hoeveelheid waypoints dat hij netjes over de weg ligt, dan zou hij op de csx gewoon ook netjes op de weg moeten liggen.

En als je in het menu "routering" "begeleidingsmethode" op uit zet en dan in "volg de weg opties" "van route herbereking" ook op uit zet dan wordt er dus helemaal niet herberekent en volgt de route alle waypoints en via punten die je hebt gebruikt tijdens het maken van de route.

En in mapsource kan je gewoon een track over een route heen tekenen.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s en Streetpilot III colormap (2x, 1tje waarschijnlijk defect).
CN8, CN2008, TopoNL, OSM Routable
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6779
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Berichtdoor Kapitein Iglo » 1 jul 2008 17:14

Ik ga het nú proberen...!
One Life, Live It!
Kapitein Iglo
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 15 mei 2008 15:41
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Kapitein Iglo » 1 jul 2008 17:27

Jacob_Bax schreef:Als jullie die route in mapsource hebben gemaakt als een directe route met een dusdanige hoeveelheid waypoints dat hij netjes over de weg ligt, dan zou hij op de csx gewoon ook netjes op de weg moeten liggen.

En als je in het menu "routering" "begeleidingsmethode" op uit zet


En dát gaat dus niet! Die optie wordt niet gegeven. Ik heb "op verzoek", "via wegen', of "niet via wegen". Of moet ik dan direct CN uitzetten?
One Life, Live It!
Kapitein Iglo
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 15 mei 2008 15:41
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Kapitein Iglo » 1 jul 2008 17:36

Nou goed... ik heb nu met |WingDB de routes omgezet in tracks... en als ik nu de track naar de 60CSx laadt, krijg ik de melding op mijn GPS "track verdeeld". Wat wil dat zeggen? Het lijkt er in ieder geval op dat niet elke track compleet is...

Geinig werkje, dit!
One Life, Live It!
Kapitein Iglo
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 15 mei 2008 15:41
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Tallguy » 1 jul 2008 18:55

Menno, heb je de track wel gerenamed naar Active Log voor je hem naar de 60 CSx hebt gestuurd?
Afbeelding
-dēzl™ 560LT - met de auto van A naar B en vakantie met caravan.
-GPSMAP® 60CSx - te voet, fiets en de motor.
-Montana™ 650 - te voet, fiets en de R 1150 GS '00 - "TT-Special".
Avatar gebruiker
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 600
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Berichtdoor Kapitein Iglo » 1 jul 2008 20:08

Nee snotverdrie! Waarom moet ik dát dan weer doen, hoe en waar regel ik dat? :oops:

Zit dat het goed overzetten naar de 60CSx dan in de weg?
One Life, Live It!
Kapitein Iglo
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 15 mei 2008 15:41
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Jacob_Bax » 1 jul 2008 20:31

Kapitein Iglo schreef:
En dát gaat dus niet! Die optie wordt niet gegeven. Ik heb "op verzoek", "via wegen', of "niet via wegen". Of moet ik dan direct CN uitzetten?


Ach :oops: ik bedoel dus "niet via wegen"
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s en Streetpilot III colormap (2x, 1tje waarschijnlijk defect).
CN8, CN2008, TopoNL, OSM Routable
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6779
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Volgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 3 gasten