Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek en Heerhugowaard.

Geheugen vol ?

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Geheugen vol ?

Berichtdoor www.pvdk.be » 12 jul 2009 07:05

Vandaag een klant over de vloer gehad met (reeds zijn tweede) Zumo 660. (Eerste onder garantie vervangen). Dit keer heeft het toestel twee weken gewerkt. Alles verliep goed, nu krijgt hij van meet af aan (na het opstarten) de melding "geheugen vol". Hij kan niets doen, geen routes maken, geen navigatie doen, er wordt niks berekend.

Ik heb gebruikelijk een reset gedaan, folders nagekeken, vrije ruimte, geladen routes, waypoints en tracklogs, maar ALLES is LEEG en ook de interne disk heeft meer dan 1,2 GB vrij. Verder zijn alle GPX files eens verwijderd, is er een nieuwe softupdate gedaan. Afin, alles wat in onze macht ligt, trachtte ik te voorzien.

Toch blijft het klere-ding lekker zeggen "geheugen vol" en je kan haast geen toets meer indrukken of hij is er weer ...

Iemand met eenzelfde fenomeen ? Oplossing ? Of wordt het 'weer' terugsturen. De klant is moedeloos, waarom wou jij toch die 660 ipv de 550 ... ik had 'm nochtans verwittigd ...
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 08:57

Berichtdoor H. Tepper » 12 jul 2009 14:04

m.i. is het intern werkgeheugen van de zumo defect. Kennelijk is het intern geheugen voor een "groot" gedeelte niet meer adresseerbaar. Normaliter zou dat afgevangen moeten worden met een ietwat duidelijker melding.
Maar met Garmin's (systeem)-softwarebagger verwondert het mij niet.
Dus terug naar de importeur met dat ding.
Zumo 660 op Yamaha XT1200Z Worldcrosser.
Avatar gebruiker
H. Tepper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 143
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:56

Berichtdoor Rush FZ1N » 12 jul 2009 17:03

Ik denk ook dat er een probleem is met het inern werkgeheugen.

@PvdK,

Terug met de Zumo! En daarnaast dank voor al je inzet!
Zumo 590LM op FZ1S Fazer (motor), Montana 600 op Rush (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 672
Geregistreerd: 2 jan 2009 12:08
Woonplaats: Veldhoven

Berichtdoor elsinga » 13 jul 2009 09:59

Ik heb even overlegd met Waypoint en die hebben er geen probleem mee dat pvdk.be een probleem op deze manier aan de orde stelt. Er wordt tenslotte geen reklame voor zijn zaak gemaakt.

Ik zal deze thread dan ook even opschonen en alleen de (delen van) berichten laten staan die ontopic zijn.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10078
Geregistreerd: 8 jun 2004 15:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor www.pvdk.be » 14 jul 2009 06:13

@rush - tepper: bedankt voor de tip, toestel is inmiddels in repair.
Bij Garmin België had men nog nooit v.h. probleem gehoord, is een first-one.
Ik hoopte gewoon dat iemand hier toevallig het zelfde al ervaarde.
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 08:57

Berichtdoor bArtAA » 14 jul 2009 14:03

dit probleem heb ik ook gehad met mijn zumo 660 en firmware 2.80
Vond ergens op een site een oplossing middels een zogenaamde master reset. Dit doe je door rechtsonder op het scherm te drukken en tegelijk de aan/uit-knop in te drukken.

Loste in ieder geval mijn probleem op.
Kawasaki EX-500 / ZX-10 / ZX-9
Avatar gebruiker
bArtAA
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 7 mei 2009 15:06
Woonplaats: Groningen

Berichtdoor www.pvdk.be » 15 jul 2009 06:54

Houd ik als aanbevolen ... tnx !
bArtAA schreef:dit probleem heb ik ook gehad met mijn zumo 660 en firmware 2.80
Vond ergens op een site een oplossing middels een zogenaamde master reset. Dit doe je door rechtsonder op het scherm te drukken en tegelijk de aan/uit-knop in te drukken.

Loste in ieder geval mijn probleem op.
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 08:57

Re: Geheugen vol ?

Berichtdoor ECM » 15 jul 2009 09:36

www.pvdk.be schreef:Ik heb gebruikelijk een reset gedaan, <knip>...


Ik dacht dat je die reset al gedaan had zonder gevolg?!
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4870
Geregistreerd: 30 jul 2006 13:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor Novadecasa » 15 jul 2009 22:43

Een gelijkwaardig probleem lijk ik ook te hebben, een zelf gemaakte route (in mapsource gemaakt) verzonden naar de zumo 660 van 1383 km
maar nu start de zumo nog wel op, maar naar een paar seconden (+/- 10 sec.) valt de zumo uit.

Als ik de master reset ( rechtsonderin beeld drukken en de aan/uit knop inhoud) uitvoer start die vervolgens wel weer gewoon op.
Maar bij aangepaste routes staat de ingevoerde ( van 1383 km) route er dus niet bij.

Kan het zijn dat het geheugen vol is? Er staan wel een aantal mp3's op maar één route van 1383 km moet er toch nog wel bij kunnen?
Novadecasa
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 13 jul 2009 23:05

Berichtdoor Patrick V » 15 jul 2009 23:33

1383 Km is wel lang voor een enkele route. Probeer eens door je route in 2 of 3 stukken op te delen.
eerst 2610 PP-RED nu zumo 660 op 1150RT
Patrick V
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 134
Geregistreerd: 30 jun 2004 09:27
Woonplaats: Hageland

Berichtdoor pheufk » 15 jul 2009 23:36

En hoeveel viapunten heeft die route van 1383km :?:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2015.20 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2015.20
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1724
Geregistreerd: 19 sep 2006 21:07
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor Novadecasa » 15 jul 2009 23:41

Niet exteem lang toch, een route naar italië.
Wat bedoel je met viapunten, de zwarte vlaggetjes? (50 a 60 ofzo?)

Wat is het voordeel als de route wordt opgedeelt in meerdere routes, toch alleen maar lastiger tijdens het navigeren, worden de bestanden daarvan zoveel kleiner?

Het geheugen uitbreiden met een micro sd kaartje van tenminste 4 gb kan
het probleem ook oplossen? (als de mp3's en/of de routes hierop worden opgeslagen)
Novadecasa
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 13 jul 2009 23:05

Berichtdoor H. Tepper » 15 jul 2009 23:45

Kan het zijn dat het geheugen vol is? Er staan wel een aantal mp3's op maar één route van 1383 km moet er toch nog wel bij kunnen?


Het geheugen waar je mp3's en je routes op staan (opslaggeheugen of ROM) heeft niets te maken met het intern werkgeheugen (RAM) van je Zumo. Beide geheugentypes moet je totaal los van elkaar zien.

Het geheugen uitbreiden met een micro sd kaartje van tenminste 4 gb kan
het probleem ook oplossen? (als de mp3's en/of de routes hierop worden opgeslagen)


Nee, heeft er niets mee te maken......
Laatst bijgewerkt door H. Tepper op 15 jul 2009 23:48, in totaal 1 keer bewerkt.
Zumo 660 op Yamaha XT1200Z Worldcrosser.
Avatar gebruiker
H. Tepper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 143
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:56

Berichtdoor pheufk » 15 jul 2009 23:46

Dat zijn die vlaggetjes,maar staan die ook allemaal op de weg en niet er naast
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2015.20 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2015.20
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1724
Geregistreerd: 19 sep 2006 21:07
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor Novadecasa » 15 jul 2009 23:51

H. Tepper schreef:
Kan het zijn dat het geheugen vol is? Er staan wel een aantal mp3's op maar één route van 1383 km moet er toch nog wel bij kunnen?


Het geheugen waar je mp3's en je routes op staan (opslaggeheugen of ROM) heeft niets te maken met het intern werkgeheugen (RAM) van je Zumo. Beide geheugentypes moet je totaal los van elkaar zien.

Het geheugen uitbreiden met een micro sd kaartje van tenminste 4 gb kan
het probleem ook oplossen? (als de mp3's en/of de routes hierop worden opgeslagen)


Nee, heeft er niets mee te maken......


Waarvoor is een micro sd kaartje dan voor?
Dus de enige optie is er om de route op te splitsen in bijvoorbeeld 2 a 3 delen?

De vlaggetjes (heb ze niet allemaal gecontroleerd uiteraard) staan op de weg. Hoezo?
Laatst bijgewerkt door Novadecasa op 15 jul 2009 23:56, in totaal 1 keer bewerkt.
Novadecasa
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 13 jul 2009 23:05

Volgende

Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast