Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek en Heerhugowaard.

routeren naar fietsknooppunt op Colorado 300

Volwaardige routerende FIETSkaart voor het maken van routes op zowel PC àls in het toestel zelf. Vindt automatisch de mooie wegen en paden.

routeren naar fietsknooppunt op Colorado 300

Berichtdoor Swimmie63 » 2 sep 2010 11:44

Hallo,
Hoe kan ik op de Colorado 300 routeren naar een fietsknooppunt?
Ik kan ze namelijk niet vinden als waypoint of iets dergelijks.

Op de OFK in MapSource zie ik ze wel staan, dus lijkt het me logisch dat ik op één of andere manier ook onderweg (op de Colorado 300 dus) het als bestemming moet kunnen opgeven.

met vriendelijke groet,
Swimmie63
Colorado 300 + OFK/OWK/Topomap BeLux
Bekijk mijn routes op Wikiloc: http://nl.wikiloc.com/wikiloc/user.do?name=Swimmie
Avatar gebruiker
Swimmie63
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 54
Geregistreerd: 18 apr 2008 11:39
Woonplaats: Veenendaal

Berichtdoor Rekel » 2 sep 2010 12:36

Ze worden inderdaad afgebeeld op die kaart, maar je kunt ze niet vinden in "Waar naar toe". Op de GPS zijn ze ook zichtbaar op de kaart, dus je kunt er natuurlijk heen scrollen, aanklikken en dan "Ga naar". Maar dat is lastig op het kleine scherm.

Er is echter wel een kaart waarbij je de knooppunten als POI kunt vinden, dit is de Openfietskaart. http://sites.google.com/site/openfietsmap
Als je deze op je Colorado zet, dan kun je de knooppunten vinden onder "Waar naartoe?" > "...Overige". Als de OFK actief is als kaart, dan zal die gebruikt worden om de route te berekenen, maar het kan ook met de Openfietskaart. Bedenk wel dat als je een route naar dit knooppunt laat berekenen dit niet noodzakelijkerwijs via de knooppuntroute gaat. Verder kunnen er problemen ontstaan bij het zoeken naar adressen als je zowel de OFK als de Openfietskaart op een SDtje hebt staan. Ik heb de OFK in het interne geheugen van de Colorado en de Openfietskaart op de SD. Dit geeft bij mij geen problemen.
Colorado 300 en een eTrex 30, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en 
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 548
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: Amstelveen

Berichtdoor Swimmie63 » 2 sep 2010 13:17

Bedankt voor je reactie, Rekel!

Ik heb de openfietsmap ook op m'n Colo staan, maar gebruik hem eigenlijk nooit omdat ik hem erg slecht afleesbaar vind. Tevens twijfel ik aan de betrouwbaarheid van de routering. B.v. zag ik onlangs dat ie me gewoon met de fiets de snelweg opstuurde (bij Neerpelt in België)!
Dat is denk ik toch het probleem met OpenSource kaarten. Mijn broer ging afgelopen vakantie in Duitsland fietsen met de OpenStreetMap (Radkarte) van Duitsland en moest nogal eens 'klunen' over niet fietsbare paadjes :?

Maar moet ik de OpenFietsMap 'aan' hebben staan om de knooppunten te kunnen vinden zoals jij aangeeft?

Dan nog een vraagje over 2 kaarten tegelijk aan hebben: welke heeft dan voorrang? Ik heb wel eens de Fiets- en Wandelkaart tegelijk aan omdat ik dan de wandelkaart zie (en die ziet er veel duidelijker uit als de fietskaart) maar ik weet dan eigenlijk nooit of ie niet gaat routeren als een voetganger...
Dus hoe bepaal je welke kaart voorrang heeft bij het routeren?

gr. Swimmie63
Colorado 300 + OFK/OWK/Topomap BeLux
Bekijk mijn routes op Wikiloc: http://nl.wikiloc.com/wikiloc/user.do?name=Swimmie
Avatar gebruiker
Swimmie63
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 54
Geregistreerd: 18 apr 2008 11:39
Woonplaats: Veenendaal

Berichtdoor ++ Lex ++ » 2 sep 2010 13:29

De basisregel is dat er gerouteerd wordt over de actieve routerende detailkaart, en als die er niet is over de basiskaart.
Als je meer dan een routerende detailkaart actief hebt kunnen er problemen ontstaan. En als je het geluk hebt dat het wel werkt weet je volgens mij nooit zeker welke kaart voor het routeren gebruikt zal worden. Misschien dat het bij bepaalde combinaties wel vastligt, maar dat kan alleen proefondervindelijk vastgesteld worden.

Aangeraden wordt dan ook naast de basiskaart slechts één routerende kaart actief te maken.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Rekel » 2 sep 2010 13:32

Swimmie63 schreef:Bedankt voor je reactie, Rekel!

Ik heb de openfietsmap ook op m'n Colo staan, maar gebruik hem eigenlijk nooit omdat ik hem erg slecht afleesbaar vind. Tevens twijfel ik aan de betrouwbaarheid van de routering. B.v. zag ik onlangs dat ie me gewoon met de fiets de snelweg opstuurde (bij Neerpelt in België)!
Dat is denk ik toch het probleem met OpenSource kaarten. Mijn broer ging afgelopen vakantie in Duitsland fietsen met de OpenStreetMap (Radkarte) van Duitsland en moest nogal eens 'klunen' over niet fietsbare paadjes :?

In iedere kaart zitten fouten, dat heb ik ook gehad met de Onroute fietskaart.

Maar moet ik de OpenFietsMap 'aan' hebben staan om de knooppunten te kunnen vinden zoals jij aangeeft?
Nee, dat hoeft niet. De POI's van alle kaarten zijn zichtbaar, vandaar dat je sommige POI's wel een keer of drie in het lijstje ziet staan. Tenzij je bij "Opties" > "Selekteer kaart" kiest voor een bepaalde kaart.

Dan nog een vraagje over 2 kaarten tegelijk aan hebben: welke heeft dan voorrang? Ik heb wel eens de Fiets- en Wandelkaart tegelijk aan omdat ik dan de wandelkaart zie (en die ziet er veel duidelijker uit als de fietskaart) maar ik weet dan eigenlijk nooit of ie niet gaat routeren als een voetganger...
Dus hoe bepaal je welke kaart voorrang heeft bij het routeren?

gr. Swimmie63
Dat is geen goed idee om twee routerende kaarten actief te hebben. Welke van de twee voorrang heeft durf ik niet te zeggen. Gewoon werken met profielen.
Colorado 300 en een eTrex 30, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en 
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 548
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: Amstelveen

Berichtdoor JaVaWa » 2 sep 2010 13:43

In dit topic kun je het knooppuntennetwerk in trackformaat (met de knoppunten als waypoints) downloaden. Als je nu hieruit de tracks weggooit in MapSource en de waypoints opslaat in een gpx-bestand, dan kun je dit gpx-bestand met POI Loader op je toestel zetten. Je hebt dan de hele verzameling knooppunten, zonder de eventuele kaartconflicten.
Afbeelding
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 11176
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Swimmie63 » 2 sep 2010 18:55

JaVaWa schreef:In dit topic kun je het knooppuntennetwerk in trackformaat (met de knoppunten als waypoints) downloaden. Als je nu hieruit de tracks weggooit in MapSource en de waypoints opslaat in een gpx-bestand, dan kun je dit gpx-bestand met POI Loader op je toestel zetten. Je hebt dan de hele verzameling knooppunten, zonder de eventuele kaartconflicten.

Ok, Thnx! Zojuist gedaan.
Het wissen van de tracks uit het bestand duurde nogal even :lol: Ik dacht dat m'n pc vast stond. Het duurde bij elkaar zo'n 15 minuten ofzo :lol: :lol:
Het uploaden via POI Loader leek ook even niet goed te gaan.
POI Loader bleef zeggen dat de map die ik aanwees als bron voor het gpx bestand geen gpx bestand bevatte. Nou wel dus...
Bleek dat ie het niet van de netwerkschijf kon lezen. Dus even locaal gezet en toen deed ie het wel.
Nu staan ze inderdaad onder een menu 'Custom POIs'.

Ik zie ze alleen niet in de fietskaart (op de Colorado). Is het ook mogelijk om ze daar ook zichtbaar te krijgen?

gr. Swimmie63
Colorado 300 + OFK/OWK/Topomap BeLux
Bekijk mijn routes op Wikiloc: http://nl.wikiloc.com/wikiloc/user.do?name=Swimmie
Avatar gebruiker
Swimmie63
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 54
Geregistreerd: 18 apr 2008 11:39
Woonplaats: Veenendaal

Berichtdoor Scheurneus » 2 sep 2010 18:58

heeeeeel goed inzoomen
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 9173
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Swimmie63 » 2 sep 2010 19:07

Scheurneus schreef:heeeeeel goed inzoomen

Ah, ik zie ze nu.
'k Dacht dat het juist wel handig zou zijn als je bij het uitzoomen naar een groter gebied zou kunnen zien waar die punten liggen...
Ik neem aan dat je dat niet kunt aanpassen zeker?
Nah, maar zien dan of ik er wat aan heb.

gr. Swimmie63
Colorado 300 + OFK/OWK/Topomap BeLux
Bekijk mijn routes op Wikiloc: http://nl.wikiloc.com/wikiloc/user.do?name=Swimmie
Avatar gebruiker
Swimmie63
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 54
Geregistreerd: 18 apr 2008 11:39
Woonplaats: Veenendaal

Berichtdoor Rekel » 2 sep 2010 19:24

Ja, dat kun je aanpassen.
Stel in > Kaart > Opties > Geavanceerd > Zoom niveaus > Waypoints gebruiker

Als die op auto staat, dan zijn die POI's t/m 80 m zichtbaar. Kies eens het niveau dat je normaal gesproken gebruikt.

aanvulling: Als ik het zoom niveau op 200 meter zet, dan zijn mijn POI's t/m 200 meter zichtbaar op de Openfietskaart, maar op de OFK zijn ze zichtbaar op 200 meter, 80 meter en kleiner. Ze zijn dus niet zichtbaar op 120 meter. Vreemd. Is dat bij jou ook zo?
Laatst bijgewerkt door Rekel op 2 sep 2010 19:43, in totaal 2 keer bewerkt.
Colorado 300 en een eTrex 30, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en 
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 548
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: Amstelveen

Berichtdoor jkelder » 2 sep 2010 19:25

Swimmie63 schreef:Het wissen van de tracks uit het bestand duurde nogal even :lol: Ik dacht dat m'n pc vast stond. Het duurde bij elkaar zo'n 15 minuten ofzo :lol: :lol:
Even het .gdb bestand van het fietsroutenetwerk Nederland laden in G7toWin, wegschrijven als .wpt bestand (de knooppunten) en vervolgens het .wpt met G7toWin omzetten naar een .gpx bestand (met alleen de knooppunten) gaat een stuk sneller! :wink:

Maar je kunt ook het in het pakket ingesloten .wpt bestand gelijk (met G7toWin) omzetten naar een .gpx bestand.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2982
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Berichtdoor Rekel » 2 sep 2010 19:44

Of een tweede mapsource openen en dan alleen de waypoints kopiëren naar die tweede mapsource en opslaan als gpx. :wink:
Colorado 300 en een eTrex 30, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en 
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 548
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: Amstelveen

Berichtdoor jkelder » 2 sep 2010 20:09

Rekel schreef:Of een tweede mapsource openen en dan alleen de waypoints kopiëren naar die tweede mapsource en opslaan als gpx. :wink:
En dat duurt ook meer dan een kwartier, zoals 'Swimmie63' voor de andere wijze aangeeft! :wink:

Het bestand met knooppunten en tracks is zo groot, dat het zich als .gpx file niet meer laat openen en wegschrijven,
Die extensie haakt al af bij ca. 60 % van het gehele bestand.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2982
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Berichtdoor Rekel » 2 sep 2010 20:43

Vreemd. :?:

Als ik van jouw bestand de tracks in mapsource delete, dan loopt mijn computer vast (lijkt het), dat is inderdaad niet de manier. Maar als ik twee keer Mapsource (versie 6.16.2) open en dan jouw gdb-bestand open in de ene en bij waypoints copy doe (ctl-a) en deze waypoints in de tweede plak, dan is het zo gebeurd. Alle 7292 staan er dan in en als ik ze dan opsla, dan heb ik een gpx-bestand van 2.810.727 bytes. Ik heb echt geen super systeem, het is een drie jaar oude laptop.
Colorado 300 en een eTrex 30, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en 
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 548
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: Amstelveen

Berichtdoor Swimmie63 » 2 sep 2010 21:26

Rekel schreef:Als ik van jouw bestand de tracks in mapsource delete, dan loopt mijn computer vast (lijkt het), dat is inderdaad niet de manier. ...

Ik drukte op [delete] en zag geen beweging meer.
Gelukkig riep mijn vrouw dat het eten op tafel stond en toen we daarmee klaar waren zag ik net nog dat de tracks verdwenen uit MapSource.
Zolang duurt het dus om die ruim 10.000 (of zoiets) tracks te wissen.

Maar hij doet het wel gewoon, dus heb gewoon een beetje geduld. :wink:

Ik moet eerlijk zeggen dat als ik niet was gaan eten ik waarschijnlijk al een paar keer op CtrlAltDelete had gedrukt :lol:

gr. Swimmie63
Colorado 300 + OFK/OWK/Topomap BeLux
Bekijk mijn routes op Wikiloc: http://nl.wikiloc.com/wikiloc/user.do?name=Swimmie
Avatar gebruiker
Swimmie63
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 54
Geregistreerd: 18 apr 2008 11:39
Woonplaats: Veenendaal

Volgende

Keer terug naar OnRoute Fietskaart NL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten