Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Quest en OSM?

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!

Quest en OSM?

Berichtdoor jhaarsma » 3 feb 2015 21:00

Goedenavond,

Ik ben nog steeds in het bezit van een Garmin Quest met kaartmateriaal City Navigator Europe V8 (erg oud).
Aangezien het zo af en toe wel eens voorkomt dat ik de Quest nodig heb, wil ik graag wat recenter kaartmateriaal erin zetten.
Ik gebruik het apparaat heel af en toe in de auto om van A naar B te rijden.

Is OSM NL daarvoor geschikt?
Kan ik beter iets anders erin zetten?

Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen (is het werkbaar, wordt het erg traag).

Alvast bedankt voor een reactie.
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.
Avatar gebruiker
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 336
Geregistreerd: 7 aug 2006 09:13
Woonplaats: Katwijk

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor HaWee » 3 feb 2015 21:14

osm is dan zeer geschikt, lekker up to date en werkt goed
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20652
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 feb 2015 21:15

Moet kunnen, wordt bij de oudere streetpilots ook wel gedaan.

Het kan voorkomen dat het berekenen van een lange route soms problematisch is; en ook het opzoeken van een adres gaat niet altijd goed. Maar ik zou het met de quest zeker doen.

En bovendien: mocht het je onverhoopt tegenvallen; dan zet je toch gewoon je oude kaart weer terug? Beiden komen naast elkaar in mapsource/basecamp.

Zorg wel dat je inderdaad de pc-installatieversie kiest en vanuit MS/BC overzet naar de quest; werken met een img-file werkt alleen bij de nieuwe toestellen.

http://garmin.openstreetmap.nl

Suc6!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor jhaarsma » 3 feb 2015 21:50

Dank voor de reacties.
Ik ga ermee aan de slag.
In combinatie met de Quest gebruik ik nog steeds probleemloos Mapsource.
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.
Avatar gebruiker
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 336
Geregistreerd: 7 aug 2006 09:13
Woonplaats: Katwijk

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 feb 2015 21:56

jhaarsma schreef:In combinatie met de Quest gebruik ik nog steeds probleemloos Mapsource.


Klopt. Zijn ook van de zelfde generatie.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor wpee » 4 feb 2015 18:22

Als je download van http://garmin.openstreetmap.nl kun je wel erg weinin coverage in de Quest I. Voorheen NL+BE+LUX en klein beetje Eifel. Met OSM is Benelux nog een probleem.
Ik heb destijds zelf (hobbie) kaartmateriaal ge-extraheerd / gecompiled hoe je het noemen wil, en kwam toen iets verder (groter gebied). Ik beperkte de compilatie dan ook tot motorvoertuigwegen en tankstations, samen met bebouwde kom. Dan wordt het beperkt maar om een route te rijden voldoende.
Mijn ervaring is: oude kaarten wijken minimaal af en soms is het ook leuk om te zoeken om weer op de route te komen.

gr Wim
gr. Wim.
Garmin Zumo 350 + Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 453
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor jhaarsma » 4 feb 2015 21:16

Even gekeken: OSM NL is "iets" te groot voor mijn Quest; heel Nederland is 376 MB, de Quest heeft plek voor 243 MB. City Navigator V8 Nederland is slechts 70 MB. Da's een behoorlijk verschil.
Dat wordt selectief kaartmateriaal plaatsen.
Of heeft iemand een suggestie voor ander kaartmateriaal?
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.
Avatar gebruiker
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 336
Geregistreerd: 7 aug 2006 09:13
Woonplaats: Katwijk

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor wpee » 4 feb 2015 22:18

je kunt stukken uit de OSM selecteren, deze kun je dan laten samenstellen en dan via een link downloaden. Als je in Z-Ned woont, hoef je bv groningen of n-holland niet zo snel te hebben.

gr Wim
gr. Wim.
Garmin Zumo 350 + Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 453
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor mca2 » 2 mei 2015 08:19

Is het op een klantvriendelijke manier ook mogelijk om extra info uit de osm kaart te halen? Zoals POIs, gebouwen, landbouwgrond, zand/fietspaden etc om de file kleiner te maken maar vooral zodat de Quest wat sneller routes kan berekenen?
mca2
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 11 aug 2008 20:04
Woonplaats: Amersfoort

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor JaVaWa » 2 mei 2015 09:33

Er zijn geen eenvoudige manieren om dat te doen... Voor de snelheid van het berekenen van routes zal het ook niets uitmaken, wel voor de grootte en voor de tekensnelheid.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13743
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor mca2 » 2 mei 2015 19:42

JaVaWa schreef:Er zijn geen eenvoudige manieren om dat te doen... Voor de snelheid van het berekenen van routes zal het ook niets uitmaken, wel voor de grootte en voor de tekensnelheid.

Tekenen bedoelde ik inderdaad. Ik heb eens een stukje OSM erin gezet en bij in en uitzoomen moest je dan een eeuwigheid wachten.
Maar is er ergens een pagina waar wordt uitgelegd hoe je dan kan doen? Was leuk geweest als er een programma voor was maar een beetje hacken in een editor is ook prima.
mca2
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 11 aug 2008 20:04
Woonplaats: Amersfoort

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor JaVaWa » 2 mei 2015 19:45

Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13743
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor Hans Vaessen » 5 mei 2015 09:36

mca2 schreef:Is het op een klantvriendelijke manier ook mogelijk om extra info uit de osm kaart te halen?


Wellicht relevant:

Van de open fiets map bestaat ook een 'light' versie. Daarbij zijn bijvoorbeeld niet alle gebouwen individueel getekend maar 'gegeneraliseerd' tot een bebouwingsvlak. Dat is beslist van invloed op de opbouwsnelheid; terwijl je eigenlijk amper informatie mist.

Te downloaden via http://www.openfietsmap.nl/downloads/bnl_light
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Quest en OSM?

Berichtdoor mca2 » 10 mei 2015 23:00

Ik heb de diverse kaarten nog een naast elkaar gezet
CN2009
Afbeelding
OFM light
Afbeelding
OSM routable
Afbeelding
Zoals je ziet, zitten er in de OFM en OSM veel meer detail. Hetgeen ook terug te vinden is in de bestandsgrootte. CN2009 past met de Benelux en een stuk van Duitsland prima op de Quest, bij OFM en OSM past alleen NL zelfs niet in de Quest.

Ik heb geëxperimenteerd met osmfilter om data uit OSM te filteren maar met weinig succes. Het is mij nog niet duidelijk hoe te komen tot een redelijk gestripte routable kaart zonder onnodige info over landbouwgrond, winkels, gebouwcontouren etc.
mca2
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 11 aug 2008 20:04
Woonplaats: Amersfoort


Keer terug naar Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten