Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen TDB bestand

Software voor Apple, behalve Basecamp

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 30 aug 2016 22:15

Ik begrijp er helemaal niets van. De MAcbook heeft weer 4 uren gebruld. Het bestand gmapsupp.img heb ik naar de SD kaart onder Garmin gekopieerd en gerenamed. ALs ik de GPS loskoppel en opnieuw opstart zie ik niet de geïnstalleerde kaart. Ergens moet ik iets fouts doen, maar wat?
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 312
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor HaWee » 31 aug 2016 06:46

maak dan nu eens een rapport met JDM en plak de link hier
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20766
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 31 aug 2016 08:37

208.jpg
208.jpg (12.96 KiB) 2595 keer bekeken
208.jpg
208.jpg (12.96 KiB) 2595 keer bekeken

Als ik een rapport maak dan krijg ik de optie om of Online op JaVaWa.nl of Sla op bestand. Echter geen link. Ik heb het nu opgeslagen op mijn bureablad en dat is een html bestand. Hoe kom ik aan de link.
Ik zie nu ook dat er een nieuwe update is van jdm. Om deze te installeren moet ik dan het oude bestand verwijderen?
Bijlagen
220.jpg
220.jpg (11.86 KiB) 2595 keer bekeken
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 312
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor e.vdwerf » 31 aug 2016 09:10

Wanneer je niet in Oost Europa bent zie je ook geen kaart van Oost Europa. Je bent immers in Nederland.
Zoek eens een plaats op (Athena) via Ga naar adressen of scroll erheen en zoom dan in.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2033
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor JaVaWa » 31 aug 2016 09:16

Vindplaats schreef:Hoe kom ik aan de link.

Die link krijg je nadat je online opgeslagen hebt.

Vindplaats schreef:Ik zie nu ook dat er een nieuwe update is van jdm. Om deze te installeren moet ik dan het oude bestand verwijderen?

Verwijderen zou ik het niet, het omvat meer dan één bestand. Op de juiste manier de-installeren is wel een goed idee, hoewel niet strikt noodzakelijk (heel soms geeft het installatieprogramma een foutmelding; dan moet je wel eerst de-installeren)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 31 aug 2016 09:27

Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 312
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor JaVaWa » 31 aug 2016 09:33

Dat ziet er allemaal prima uit, geen fouten, niet teveel kaartsegmenten.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 31 aug 2016 09:36

Begrijp ik het goed dat er dan toch een probleem is?
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 312
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor JaVaWa » 31 aug 2016 09:42

Volgens JDM niet, maar die is niet alwetend...

Heb je de tip van e.vdwerf al gevolgd?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 31 aug 2016 10:00

Dat had ik over het hoofd gezien. Ik heb dat nu gedaan en zie inderdaad allerlei wegen in, maar de vraag is nu welke kaart zie ik want terwijl ik de kaart van Oost Europa aangezet heb, zie ik heel Europa.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 312
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor JaVaWa » 31 aug 2016 10:09

Als je heel Europa kunt zien ben je ver uitgezoomd, dan zie je dus de basiskaart...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor Vindplaats » 31 aug 2016 10:15

Ok, dan zijn we eruit. Ik ga het allemaal noteren, zodat ik na enige tijd niet weer met hetzelfde probleem geconfronteerd word. Bedankt voor alles en zeker voor de snelle antwoorden die ik gekregen heb.
Vindplaats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 312
Geregistreerd: 10 jul 2012 16:39

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor e.vdwerf » 31 aug 2016 10:20

Het kan niet anders dan goed zijn.
Wanneer je met de nieuwste versie van JDM je kaart selecteert en kiest voor kaartdekking zie je welke tegels allemaal op je sd-kaartje staan. Je zal dan zien dat het klopt.
Je "moet"altijd de basiskaart en in principe één routeerbare kaart hebben aanstaan.
Bij uitzoomen schakelt de gps over op de basiskaart anders zou je een veel te druk kaartbeeld krijgen en de schermopbouw te Traag worden.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2033
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor frank.dg » 29 maart 2018 14:57

Ik ben even niet meer mee om OFM in Basecamp te krijgen :roll:
Werk met Macbook Air
Heb de Zip-file gedownload én uitgepakt
Is 11,32Gb....en duurde even maar "geduld" is de boodschap
In deze Zip-file zit deze map : OFM(EU2018-03-27_gmap)
Verder vind ik in deze map ook deze submap : OFM(EU2018).gmap
Ik dacht.....moet deze laatste map slepen naar JaVaWa mapconverter (ik meende het in 2017 ook zo gedaan te hebben)
Maar...krijg melding : dat er geen TDB bestand in zit :roll:
Hoe kan ik dit oplossen...om deze laatste OFM versie in Basecamp te plaatsen
Alvast dank voor de support


Kaarten voor héél Europa op de Garmin Oregon heb ik ook al gedownload
Deze er op de GPS zetten is geen probleem... gmapsupp.img per deel hernoemen
Dus dat wist ik nog wel van de vorige update :wink:
frank.dg
 
Berichten: 711
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Geen TDB bestand

Berichtdoor openfietsmap » 29 maart 2018 15:17

Nee, mapconverter heb je niet meer nodig want die maakt er een gmap van en die heb je al.
Als je 'm niet kan installeren heb je waarschijnlijk het probleem dat hier wordt genoemd:
viewtopic.php?f=122&t=49601&start=15

Lees maar de oplossing van Javawa en kijk maar op zijn site:
De kaart hoort als bestand getoond te worden, niet als een map. Het ligt niet aan de kaart, maar aan de configuratie van de Mac. Oplossing: http://www.javawa.nl/gmapprobleem.html
Maker van Openfietsmap - Gratis Garmin topokaarten voor op de fiets
Avatar gebruiker
openfietsmap
 
Berichten: 1078
Geregistreerd: 4 mei 2011 09:31

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin op de Apple Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten