Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Waypoint maken in Basecamp

De opvolger van Mapsource

Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor jinkszzz » 5 aug 2018 10:44

L.S. Zodra ik via Basecamp een kaart gekozen heb valt het vlagje om een waypoint te maken weg om het te kunnen gebruiken. Het vlagje wordt kleurloos. Ik heb OSM kaarten op mijn GPSMAP 64s staan. Die kan ik kiezen maar dan gebeurt er wat ik beschreef. Kan het zijn dat deze mogelijkheid bij OSM kaarten niet werkt?
jinkszzz
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 5 aug 2018 10:35

Re: Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor HaWee » 5 aug 2018 10:49

welke osm kaart en hoe heb je de kaart op je 75 gezet?
en gebruik je de kaart in de 64 of de kaart in de Mac ?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor jinkszzz » 5 aug 2018 12:15

Hawee, hierbij een printscreen van Bascamp. Hopelijk geeft dat de juiste informatie.
Bijlagen
Knipsel garmin basecamp.GIF
Knipsel garmin basecamp.GIF (151.58 KiB) 364 keer bekeken
jinkszzz
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 5 aug 2018 10:35

Re: Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor FM » 5 aug 2018 14:36

Je kan ook geen route of spoor maken.
Maar de Basecamp zegt ook dat er beperkingen zijn aan de kaart.
Heb je daar al op geklikt? Welke opties krijg je dan ?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4381
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor keesm » 5 aug 2018 14:45

Die beperkingen zal iets met (verkleind venster voor) afdrukken te maken hebben vermoed ik.
Het probleem is dat er geen lijstmap of lijst aangeklikt is dan blijven die menu-icoontjes grijs (de kaart is aangeklikt). Nou heeft TS niet veel lijstmappen of lijsten. Als je op Mijn verzameling klikt dan zul je waarschijnlijk wel een waypoint aan kunnen maken. Advies is dus om met mappen/lijsten te gaan werken afhankelijk van het onderwerp en daar de waypoints, routes, tracks in te gaan zetten.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4571
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor HaWee » 5 aug 2018 15:02

ik denk dat keesm de oplossing voor de vraag heeft gegeven.

mijn vraag is niet goed beantwoord, wel welke kaart maar niet hoe op de gps gezet (overgestuuurd met Mapinstall dan kan er het bekende probleem van de laatste versie Basecamp/Mapinstall zijn of de gmapsupp.img uit de download overgezet met de Mac versie van verkenner (even de naam vergeten))

Verder heb je kennelijk 2 losse osm kaarten, NL en Oostenrijk , dat kan problemen opleveren met de nummering etc. (en dus met de werking van de kaart) en terwijl je dus van ofwel NL ofwel Oostenrijk kaart kunt gebruiken vanuit je gps zien we op het plaatje van Basecamp alleen de globale wereldkaart.


Ik vraag me trouwens af waarom je de osm generic gebruikt in een gpsmap , dat is een gps voor wandelen/fietsen/hiken/bergbeklimmen etc etc niet voor over de snelweg rijden.
Voor de gpsmap zou ik eerder bv de openfietsmap.nl of andere dedicated kaarten verwachten.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20767
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor Hunter6 » 5 aug 2018 19:59

Je zit trouwens ook in het topic voor Basecamp op de Mac en het lijkt erop dat je het over de Windows versie hebt. ;-)
Hunter6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1125
Geregistreerd: 30 mei 2005 22:26
Woonplaats: Oldenzaal

Re: Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor jinkszzz » 5 aug 2018 20:18

Allen dank. De tip van KeesM heeft echer het best geholpen. Ik heb lijstmap gekozen en toen werkte het vlagje wel. Ik heb toen een 2 Waypoints gemaakt en geëxporteerd naar de GPSMAP64s en zie nu bij VIA in het scherm op de GPSMAP de beide door mij gemaakte Waypoints. Het stuk exporteren moet ik nog even onder de knie krijgen en snappen maar zover ben ik nu. Het zou op de GPSMAP ook moeten kunnen maar dat later.
jinkszzz
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 5 aug 2018 10:35

Re: Waypoint maken in Basecamp

Berichtdoor JaVaWa » 5 aug 2018 22:25

Hunter6 schreef:Je zit trouwens ook in het topic voor Basecamp op de Mac en het lijkt erop dat je het over de Windows versie hebt. ;-)

Klopt, hij is nu verplaatst naar het juiste subforum.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum


Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast