Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route herberekenen, uit, toch

Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor Adrie3 » 17 aug 2018 07:19

NAV6. Route herberekenen staat uit, Kennelijk, ten gevolge van de Garmin-app weet het systeem dat er ergens een wegonderbreking is. Vervolgens wordt dat gemeld (teken met 2 ronde pijlen boven elkaar in tegengestelde richting). En dan wordt de route toch herberekend. Wat heet, van de oorspronkelijke route blijft pakweg 30% over.
Hoe moet ik hiermee omgaan?
M.vr.gr.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor RonalT » 17 aug 2018 15:37

Waarom gebruik je die app als je er last van hebt? Ik zou hem niet altijd gebruiken. Alleen als je er gemak van hebt
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor Adrie3 » 17 aug 2018 19:19

RonalT schreef:Waarom gebruik je die app als je er last van hebt? Ik zou hem niet altijd gebruiken. Alleen als je er gemak van hebt

Nou, die smart-link laat bijv. ook zien dat het op de snelweg erg druk is. En dat is op zich wel bruikbaar, alleen hoeeft-ie dat van mij niet acoustisch te melden

gr.
Adrie de Regt
M.vr.gr.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor RonalT » 17 aug 2018 20:12

Volgens mij was je vraag wat anders!

Adrie3 schreef:.... En dan wordt de route toch herberekend .... Hoe moet ik hiermee omgaan?


En daar reageerde ik op. Had niets met geluid te maken. :roll:

En tijdens het rijden van een route heb je last van herberekenen. Dan zeg ik die app niet gebruiken, want dan ergert het je.
Tijdens het rijden van een A-B route mag er gerust herberekend worden. Dan zeg ik die app lekker gebruiken. Dan heb je er gemak van.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor Mike Schenk » 18 aug 2018 08:39

Weet je zeker dat herberekenen uit staat?

Het toestel heeft verschillende modi (automobiel/motorfiets/direct of soortgelijke namen). Elk van die modi heeft zijn eigen routeringsinstelling, inclusief wel of niet herberekenen. Zet je het uit in de modus Automobiel en je zet hem vervolgens op Motorfiets, dan staat het weer aan, tenzij je het voor de modus Motorfiets ook uit hebt gezet.

En als je een route gaat rijden die in een bepaald profiel is gemaakt, schakelt het apparaat ook over naar dat profiel bij het activeren van de route. En dan kan het ook zomaar zijn dat herberekenen toch aanstaat al denk je dat het niet zo is.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 308
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor Frank » 21 aug 2018 11:53

Toch heb ik datzelfde meegemaakt met mijn Zümo 590, een route gemaakt met het motorprofiel, opgestart met motorprofiel, herberekenen staat uit. Vanwege werkzaamheden wordt de route toch gewijzigd..... Lijkt wel of wijzigingen tgv wegwerkzaamheden altijd plaatsvinden ongeacht de instelling voor herberekenen.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor RonalT » 21 aug 2018 15:49

Even duidelijk proberen te krijgen....

Hoe weet het toestel dat er werkzaamheden zijn?
Mijn toestel (ook een Z590) weet dat namelijk niet.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor GPS Expert » 21 aug 2018 19:59

BT verbinding met telefoon,
Op telefoon Garmin Smartlink app installeren
Verkeersabonnement afsluiten (dacht ik).
Tijdens rijden app aan laten staan en bt verbinding met zumo 590.

Maar er is zeker weten een instelling die je de keuze geeft om wel of niet via de omweg te gaan. Onderweg krijg ik soms tips om een andere route te kiezen en ik moet echt bewust op een knop drukken voordat die andere route word gekozen.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3217
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor RonalT » 21 aug 2018 21:13

Weet ik Marco, maar de BT van mijn telefoon is kapot. Dus ik kan het ook niet testen.

En als ik een route aan het rijden ben is dat meestal over kleinere weggetjes en ben ik niet geïnteresseerd in wat er op de doorgaande wegen gebeurt. Als ik een wegafsluiting tegen kom rij ik daar omheen en pak de route weer op.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor QuattroFrits » 22 aug 2018 07:00

RonalT schreef: Als ik een wegafsluiting tegen kom rij ik daar omheen en pak de route weer op.


Volgens mij de beste en gemakkelijkste manier en de kortste omweg.
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1746
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor Frank » 22 aug 2018 10:28

Ik moet nog eens zoeken naar die instelling want die route aanpassing gebeurt zonder de vraag of ik wel of niet wil omrijden. Ik vermoed dat deze herberekening plaatsvindt als ik de route importeer of opstart en de Zümo 'weet' (idd via de SmartLink connectie met mijn telefoon) dat er wegafsluitingen in de route zitten.
Als ik onderweg een melding krijg (file oid), krijg ik wel de vraag of ik de route wil aanpassen.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor Adrie3 » 22 aug 2018 20:05

Mike Schenk schreef:Weet je zeker dat herberekenen uit staat?

100% zeker
M.vr.gr.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor Adrie3 » 22 aug 2018 20:09

RonalT schreef:En tijdens het rijden van een route heb je last van herberekenen. Dan zeg ik die app niet gebruiken, want dan ergert het je.

Maar dat betekent vlgs mij dan: SmartLink de-installeren. Uitzetten kan niet, althans ik weet niet hoe
M.vr.gr.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor tencats » 22 aug 2018 21:16

Dat heb ik je al in een ander draadje proberen uit te leggen:

tencats schreef:Ik herken dat wel, want met de NAV 5 gaat dat net zo. Rij ik ergens gewoon op m'n gemak, dan toch die meldingen ook al heb ik geen route aan staan.
In de NAV, Via instellingen / Verkeer / haal ik het vinkje weg bij "Verkeer" en dan wordt het bij mij weer rustig in de helm. Denk niet dat het bij de VI zoveel zal verschillen.

Je zet dan alleen wèl de Verkeersinfo uit en of je dat wilt, dat weet ik niet. Maar ja, echt zinnige info kan ik het niet vinden.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1044
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: Route herberekenen, uit, toch

Berichtdoor RonalT » 22 aug 2018 21:47

In de 590 kom ik onder

instellingen > verkeer > verkeer (schakelt verkeersinfo in, smartphone link n....)

en ook onder

instellingen > verkeer > optimaliseer route > op aanvraag (wisselroutes handmatig)
instellingen > verkeer > optimaliseer route > automatisch (wissel route bij voldoende besparing)

Hier zit wat in denk ik, Frank....
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Volgende

Keer terug naar BMW Navigator

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten